אוכל

המארחת הטבעונית

אוכל21 במרץ 2020    3 דקות
0

בשלנית מיפו, שהיא גם היסטוריונית, פותחת את ביתה לארוחות מצוינות • ניסינו את הארוחה האסיאתית

המארחת הטבעונית
צילום: ערן כהן

 

השבוע המדור נותן במה לא למסעדה, אלא לבשלנית מוכשרת וצבעונית במיוחד, שהחליטה להעז ולצאת בארוחות פרטיות קצת אחרות.
מיקה שמעונוב היא מורה להיסטוריה וחובבת בישול רצינית, עם בית משגע ביפו ואהבה קשה לאוכל ולטיולים. את הכל היא משלבת בעסק שלה, ששולח אתכם לטיולי אוכל בגיאורגיה, מבשל לכם אירועים, ובעיקר מארח אתכם לארוחות מטורפות וטבעוניות אצלה בבית היפואי שלה.
אני אוהבת אנשים עם תשוקה לאוכל, כאלו שלא מפחדים לנסות ולהעז, ליצור חוויה צבעונית, טעימה, גם ממטבחים שאנחנו לא רגילים אליהם, או לייצר גרסה משלהם למטבחים הסטנדרטיים.
את מיקה פגשתי וחוויתי בארוחה אסיאתית טבעונית. אני מודה שמעט חששתי, כי חיבתי לדגים במטבח האסיאתי היא גדולה, אבל התמונות המגרות באתר ושפע המנות שהיא מציעה שכנעו אותי להגיע. ומזל, כי עף לי החך!
לא לטבעונים בלבד
אני מאלו שאוכלות כמעט הכל. מטבח טבעוני לא מוגדר אצלי כמשהו מוזר או יוצא דופן, אלא פשוט כמטבח בלי בשר או דגים. אלו מנות שאתם תרגישו נוח לאכול לפני או בזמן ארוחה רגילה, וההתניה הזו שחייבים בשר בכל ארוחה, או שאי אפשר ליהנות מארוחה ללא בשר – שגויה בעיניי. זו הנחה מגבילה שמונעת מאיתנו אוכל טוב, באשר הוא. כמו שלא תעיפו את צלחת החומוס כי אין בתוכה סטייק, או כמו שתאכלו בהנאה סלט ירקות טרי מתובל היטב גם אם אין בו קציצות. מה שחשוב זה שמה שאוכלים יהיה טעים. וזה באמת היה כך.
מה אוכלים?
הארוחה אצל מיקה נמשכת כשלוש שעות. כל פעם מגישים מנה אחרת, ובסך הכל מוגשות לשולחן כשבע מנות, שנוגעות בכמה מהמטבחים האסיאתיים, לא כולל שתייה וקינוחים.
​המנה ההודית כללה כדורי פאני פורי במילוי סביצ'ה שמתפוצץ בפה, עם נגיעות של קרם אבוקדו. המנה הווייטנאמית הייתה ספרינגרולס עטוף בעלי חסה, נענע, קרם אבוקדו וצ'ילי. המנה האוזבקית הייתה מושלמת, עם מרק לגמן חמצמץ שכלל אטריות שקופות, עלים ירוקים ובצל מוחמץ, שיצרו רעננות ארומטית מופלאה בכל לגימה. המנה הסינית התגלתה כענני לחמניות באן רכות במיוחד, במילוי של פטריות יער, איולי קארי, קולי מנגו פיקנטי ועלים ירוקים. השימוש בפטריות יער ולא פטריות פורטבלו נתן למנה טעם יותר בשרני, אדמתי.
בין לבין הוגשו יין וסנגרייה, שאני מודה שהייתה לי אומנם טעימה אבל לא הכי קשורה לארוחה ולסגנון. סאקה היה משתלב פה יותר נכון עם הטעמים העוקצניים-רעננים-ארומטיים של המטבחים האלו. המשכנו אל המנה הקמבודית – תבשיל קארי מתובל וחורפי, עמוס בירקות ובכל טוב, לצד אורז בסמטי; ואל המנה התאילנדית – סלט פפאיה כמו בבנגקוק, שידע לשמור על חריפות נכונה, אף שאני מודה שאני מעדיפה אותו חריף יותר. סיימנו במנה היפנית – כיסוני גיוזה ברוטב חריף חמוץ-מתוק, ששלחו אותנו מפוצצים הביתה ואל חלומות על טיולים באסיה אחרי הקורונה.
הארוחה כוללת גם קינוחים משתנים, והם תמיד נשמרים כהפתעה עד לרגע האחרון. אז לא נספר לכם מה קיבלנו.​
מיקה מצליחה להביא את האנרגיה ואהבת המטבח שלה אל הארוחה. גם בלי בשר ודגים, הארוחה מרתקת, ובעיקר עשירה וטעימה. אז גם אם אינכם טבעונים, אתם מוזמנים פשוט לאכול טוב.
מחיר למשתתף – 300 שקל. חוץ מזה, מיקה גם מומחית לגיאורגיה, ומארגנת גם בראנצ'ים גיאורגיים ועוד סוגי ערבים שונים, ששווה לבדוק אותם.
הבית של מיקה – בת עמי 3, קומה שנייה, יפו

כתבות נוספות באוכל

0

מירדן ליפו

העולם מתחרפן, וגם אנחנו. התחושה הכללית היא שאנחנו חיים כרגע באי-ודאות סוריאליסטית, שבה אין לנו מושג מה יוליד מחר, מה...

אוכל31 ביולי 2020    3 דקות
0

בראנץ' תאילנדי וקינוח ספורטיבי

מסעדת "קאב קאם", אם עדיין לא הכרתם, היא השלוחה הצעירה של "הבית התאילנדי" המפורסמת. ב"קאב קאם" מגישים מנות תאילנדיות אותנטיות,...

אוכל20 ביולי 2020    3 דקות

כתיבת תגובה