אוכל

יאסו סלוניקי

אוכל7 במרץ 2020    2 דקות
0

מסעדת "יאסו" פותחת שולחן יווני בימי שני ללא הגבלה

יאסו סלוניקי
צילום: אנטולי קריניצקי

 

אני אוהבת את יוון, את התרבות, את הרחובות הקטנים, את האוזו, התאנים המתוקות, הגבינות הרכות, שמן הזית הארומאטי, הזיתים המושלמים, את הירקות שתמיד טעימים לי בצורה יוצאת דופן, הדגים הטריים והאנשים החייכנים. יש משהו בתרבות היוונית שמתחבר לתרבות הישראלית כמו חומוס לפיתה. יש שפע של מקומות שמגישים אוכל יווני או עושים ערב יווני שמח.
מסעדת "יאסו", של השף אביב משה, השיקה לאחרונה ימי שני של מזנון טבחים יווני שמח ללא הגבלה. המילים "ללא הגבלה" מושלמות לישראלי הממוצע, שמחפש להתפנק בלי חשבון, ומבחינתי, השילוב של זה ושל אוכל יווני היה התירוץ המושלם ללכת ולבדוק על מה המהומה, כי בכל זאת לא מפספסים ערב של השף אביב משה.

מה אוכלים?
המון. קודם כל, אביב משה הביא לפה את קונספט הבופה האהוב על הישראלים, אבל הוא עושה את זה בקלאסה. הבר הפך למטבח נייד, וממנו הטבחים עצמם מוציאים מלא אוכל.
אל שולחן הבר הגדוש בצלחות של מנות ראשונות, שמתחלפות ומתמלאות כל הזמן לצד מחבתות ענקיות עמוסות בתבשילים חמים. אבל עוד לפני שבכלל החזקנו צלחת ביד, כבר קיבלנו קוקטייל פתיחה על בסיס אוזו ונשלחנו להתחיל בזלילה הגדולה.
לחובבי פחמימות, כמוני, סידרו פה פינה שלמה של לחמים, זיתים, שמן זית ובורקסים מלאים בגבינה, ומשם לאורך הבר מצאנו צלחות מלאות בסלט יווני טרי חתוך גס, עם מלא שמן זית ונתח גבינת פטה רכה. בהמשך הבר חיכו צלחות מלאות בכרובית מטוגנת, כדורי אורז מטוגנים על צזיקי, חצילים מטוגנים על חומוס וטחינה, סשימי דגים על קרם חצילים, עלי גפן על יוגורט, קישואים פריכים, מחבת חמה של שלל עגבניות ומוצרלה, מחבת חריימה, טורטליני ארטישוקים.
לחובבי הבשר דאגו גם כן, ואפשר למצוא כאן גם גירוס טלה בפיתות קטנות וקריספיות עם לימון כבוש וטחינה, ואפילו קוסקוס אמיתי ותבשיל בשר בבישול ארוך. בין לבין הזרמנו עוד ועוד אוזו לכוסות, והתחלנו לפזז לצלילי הלהקה היוונית שניגנה בקולי קולות.

הרבה ושמח
אין מה לומר, זה ערב שמח במיוחד ועשיר מאוד באוכל. קצת התבאסנו שלא היה יותר דגש על האוכל היווני וכן היה דגש על אוכל מזרחי. אפשר לוותר על הקוסקוס והחריימה, ולתת יותר מנות בשר ודגים, מאפי גבינות ותרד, סרדינים וכד'. חוץ מזה, בהחלט יש שפע, והכל מאוד טעים.
לקראת הסוף, כשכבר היינו מותשות, המלצרית הניחה לפנינו צלחת עם קינוחים שמנמנים, שכללו קרם ברולה, בננה מטוגנת, סופלה שוקולד, ועוד כמה דברים טעימים שלא זיהינו. כך או כך, כבר היינו מחוסלות מרוב אוכל.
המחיר לארוחת מזנון יווני: 159 שקל. לא כולל שתייה, וכן כולל קוקטייל פתיחה.

ימי שני, בין השעות 00:00-21:00.
הירקון 105, תל אביב, טל' 03-6031719

כתבות נוספות באוכל

0

בראנץ' תאילנדי וקינוח ספורטיבי

מסעדת "קאב קאם", אם עדיין לא הכרתם, היא השלוחה הצעירה של "הבית התאילנדי" המפורסמת. ב"קאב קאם" מגישים מנות תאילנדיות אותנטיות,...

אוכל20 ביולי 2020    3 דקות
0

סיפור הצלחה פחמימתי

א תם מכירים את תחושת הקנאה הזו שצובטת בלב כשאתם יושבים מול מישהו צעיר יחסית, כולו מלא אנרגיות והתלהבות מהחיים,...

אוכל5 ביולי 2020    3 דקות

כתיבת תגובה