אוכל

סערה בקערה

אוכל5 במרץ 2020    2 דקות
0

קפצנו לאשדוד וחזרנו עם שלושה מתכונים נפלאים • מרק - המחמם הרשמי של החורף

סערה בקערה
צילום: שירן כהן שי, אבי רוקח, יח"צ

 

מרק שורפה (כבש) בוכרי של מסעדת "ראייחונה"
החומרים (ל-8-6 מנות):
½ ק"ג בשר כבש עם עצמות, חתוך לנתחים קטנים • 2 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות • 3 גזרים, חתוכים לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1-½ ס"מ • 1 גמבה, חתוכה לקוביות • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לרבעים או לקוביות גדולות • 5 ליטר מים רותחים • 1 כף שטוחה כמון • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף • 1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור • 1 כפית כוסברה יבשה
לעיטור והגשה:
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
מכניסים את נתחי בשר הכבש לסיר גדול ורחב ויוצקים מעל את המים. מבשלים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. כאשר המים רותחים, מסירים בכף את הקצף שנוצר מעל לבשר המתבשל. חוזרים על פעולה זו מספר פעמים.
מוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר עם הבשר, מערבבים, מכסים וממשיכים לבשל במשך כשעה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. מגישים לקעריות אישיות ומעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה.

מרק עוף תאילנדי
של מסעדת "רונג'אן"
החומרים (ל-8-6 מנות):
1 דלורית בגודל בינוני, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ • 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 2-1 ס"מ • 4-3 ליטר מים • ½ ליטר קרם קוקוס • 3 עלי כפיר ליים • ½ ק"ג נתחי חזה עוף, חתוך לחתיכות קטנות • 1 כפות קארי ירוק • 1 כפית סוכר • מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
מניחים את קוביות הדלורית והחציל בסיר גבוה ויוצקים את הנוזלים עד כדי כיסוי. מכסים ומניחים על להבה בינונית. מבשלים כ-02 דקות.
מוסיפים את עלי הכפיר ליים וחלב הקוקוס, בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את קוביות חזה העוף, הקארי והסוכר, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומגישים חם.

מרק ארטישוק ירושלמי של "ניש – סטודיו שף"
החומרים (ל-8-6 מנות):
057 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף (יש לשקול אחרי הקילוף) • 054 מ"ל שמנת מתוקה • 054 מ"ל מים • מלח ופלפל, לפי הטעם
לעיטור והגשה:
½ כוס שקדים, פרוסים וקלויים • ¼ כפית מחית כמהין, מהולה בכפית שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים את הארטישוק הירושלמי בסיר רחב וגבוה ויוצקים את המים והשמנת מעל. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך מוחלט של הארטישוק הירושלמי.
מעבירים אל מעבד מזון וטוחנים למרקם חלק, או טוחנים בעזרת מוט ממחה עד לקבלת מרקם סמיך וחלק.
מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד שתיים-שלוש דקות.
יוצקים לקעריות הגשה ומעטרים במעט שקדים קלויים וכמהין מדולל בשמן זית (אומנם קופסה קטנה של מחית כמהין עולה 05 שקל, אבל כפית אחת של מחית כמהין שמהולה בשמן זית תספיק לכ-02 מנות מרק).

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

תבשיל דג כתום החומרים (ל-01-8 מנות): 1 קילו דלעת חתוכה לקוביות של 3 ס"מ • 2 גזרים חתוכים לקוביות של...

אוכל16 בספטמבר 2020    3 דקות
0

אצלנו בחצר

הימים המבלבלים שעוברים עלינו ועל הסצינה הקולינרית יוצרים שינויים מסקרנים וחשיבה טיפה שונה. מקומות רבים מבינים שבמקום להילחם בקורונה, פשוט...

אוכל16 בספטמבר 2020    3 דקות

כתיבת תגובה