אוכל

משתה הבשרים של פתח תקוה

אוכל25 בפברואר 2020    2 דקות
1

לכל אחד יש את ה"פיטמאסטר" שלו בחברה, אבל קרניבורים אמיתיים הלכו על מיזם כזה לחובבי הברביקיו, המקום לאנשי הבשר, וזה אפילו כשר

משתה הבשרים של פתח תקוה
צילום: אפיק גבאי

 

מכירים את הבחור ההוא שתמיד אחראי על הבשר כשעושים על האש? לא צריך אפילו לשאול, הוא ישר ישתלט על העניינים, יארגן לכולם אוכל ופינוקים, יטפל בבשר כמו שצריך וכמובן יזלול את הנתחים הטובים בעצמו. הבחור הזה הוא ה"פיטמאסטר" – האיש שאחראי לכל החוויה.
ארוחה שהיא הצגה
לפני מספר חודשים נפתח בפתח תקוה מיזם קולינרי-קרניבורי כשר ומפתיע במיוחד, שנקרא PITMASTER (פיטמאסטר), המבוסס על משתה בשרים מטורף בחלל פתוח שבו כל הסועדים אוכלים במשך שלוש שעות שפע של נתחי בשר מעושנים, עם אלכוהול חופשי והרבה שמח.
הייחוד של ה"פיטמאסטר" מכל מסעדת בשרים או אירוע בשרים הוא באמת הפיטמאסטר – אותו מאסטר בשר שמנהל את העניינים. פה הפיטמאסטר מתחלף כל יום, וכל אחד מייצר תפריט משלו, חוויה שונה בהתאם לידע שלו ולנתחים החביבים עליו.
מלבד האוכל, כל הארוחה היא בעצם שואו אחד ענק. הפיטמאסטר מצויד במיקרופון, המסעדה מרושתת במצלמות שמשדרות היישר מהמטבח ומקרינות למסכים הפזורים במסעדה את כל המתרחש, כך שכל הסועדים הם חלק מכל הקיצוץ וההכנה ולהטוטי השף.
מה אוכלים?
תגיעו רעבים, כי יש מלא אוכל. לפני הכל קיבלנו סלטים, לחם ומטבלים. נכון שלחם זה לחלשים ובאנו בשביל הבשר, אבל היינו חייבים לגנוב כמה ביסים, כי הלחם ממש טעים. כמו כן, מיד הוגשו יינות ובירה, סודה ומים לשולחן, שזרמו לאורך כל הערב. בהמשך הוגשו: אורז עם טלה ושומן טלה שישבו שעות במעשנה ופשוט נמסו בפה; רולדת בשר ממולאת בתערובת חלקי פנים וכבד אווז עם סילאן וטחינה, חציל צלוי ועליו בשר טחון מתובל, טחינה חמה ועמבה; שוק אווז קונפי עם בטטה מעושנת; שווארמת טלה מעושנת שמפורקת במקום, עם מלא בצל בסומאק, פטרוזיליה, עמבה וטחינה; בריסקט – חזה בקר מעושן ארוכות עם שומן כבש; נתחי אסאדו רכים מעושנים; אנטריקוט בשומן כבד אווז.
ממוצע מספר המנות נע באזור השש מנות, אבל זכינו והגישו במקרה שלנו מעל לשבע מנות, וזה היופי. האירוע משתנה מעט בין פיטמאסטר אחד לשני, כדי שתוכלו ליהנות אצל כל אחד מהם בצורה אחרת. כך או כך, יש שפע של אוכל. לא יוצאים רעבים, ולא – אי אפשר לקחת שאריות הביתה, תאמינו לי שניסיתי.
מאחורי "פיטמאסטר" עומדת קבוצת סופרמרקטים (רשת "ביירן מרקט"), שחברה לאנשים ממיזם האירוח "בית של בשרים מעושנים – Levy's BBQ" ומיזם נקניקיות הבוטיק "צ'ורי".

מחיר הארוחה לסועד: 250 שקל, כולל אלכוהול, שתייה קלה וקינוחים. כשר.
PITMASTER – הברקת 4, פתח תקוה.

כתבות נוספות באוכל

0

קיסרית נגד קיסרית: מי ינצח?

אין כמעט חובב אוכל שלא מכיר את "ג'ירף נודלס בר" - ואין חובב אוכל אסיאתי שלא אכל שם לפחות פעם...

אוכל26 בנובמבר 2020    3 דקות
0

ניחוח סציליאני במטבח

חומרים ל-4-6 מנות: 1  חבילה פנה (500 גרם) ברילה 4  כפות שמן זית 1 חציל חתוך לקוביות 1  זוקיני חתוך...

אוכל16 בנובמבר 2020    דקה אחת
  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    באיזה ימים ושעות