אוכל

נאפה פעמיים

אוכל24 בפברואר 2020    3 דקות
0

אופים, מצננים, פורסים ושוב אופים: הדרך לביסקוטי המושלם עוברת בתנור

נאפה פעמיים
צילום: פסקל פרץ- רובין

 

קְמיש בְּרוֹט / פרוסות שקדים מיובשות
עוגיות אלה אומנם דומות למשפחת הביסקוטים, אך בכל זאת השוני ביניהן מהותי. עוגיות לחם השקדים הללו אופייניות למטבח הליטאי והמזרח-אירופי, והן מוכרות בשם קמיש או מנדלברויט.
החומרים (ל-03-52 עוגיות):
021 גרם שקדים עם קליפה • 021 גרם סוכר
021 גרם קמח מנופה • 4 חלבונים • 1 שקית סוכר וניל • מרגרינה או שמן למריחה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השקדים, מחצית מכמות הסוכר וכל הקמח.
מקציפים את החלבונים, ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר שנותר ואת סוכר הווניל. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מבליעים את הקמח בקצף בתנועות קיפול.
משמנים תבנית מאורכת וגבוהה שדפנותיה ישרות ולא אלכסוניות, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-54 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים ומצננים היטב.
משחררים את העוגה מהתבנית, עוטפים אותה במגבת ומניחים במקום יבש לפחות לשלושה ימים.
פורסים את העוגה לפרוסות דקיקות ככל האפשר, בסכין משוננת )סכין מסור). השקדים השלמים נחתכים יפה ומשווים לפרוסות את המראה המיוחד.
מייבשים את הפרוסות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-51 דקות. מצננים ושומרים בכלי אטום.
ביסקוטי שוקולד אגוזים
החומרים (לכ-04-53 עוגיות, תלוי בגודל):
½1 כוסות קמח מנופה • 2 כפות אבקת קקאו (לגוון בהיר השתמשו בכף אחת) • ½ שקית אבקת אפייה • ¼ כפית סודה לשתייה
1 שקית סוכר וניל • 1-2 טיפות תמצית וניל משובחת • 2 ביצים גדולות • ¼ כפית מלח
¾ כוס כוסות סוכר • ¾ כוס אגוזי לוז (או אגוזי פקאן או אגוזי מלך) • ¾ כוס שקדים (או פיסטוקים)
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים והרטובים – לחוד, ואז מחברים יחד לבצק. בידיים רטובות מעצבים 3-2 כיכרות ומניחים אותן ברווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות), במשך כ-53 דקות או עד שמרכז הכיכרות נוקשה למגע והן עדיין בהירות (הכיכרות אינן צריכות להשחים). מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
פורסים כל כיכר לפרוסות בעובי ½ ס"מ או 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על פניהן בתבנית, ואופים כ-02 דקות בחום של 051 מעלות עד להזהבה. הופכים ואופים כ-02-51 דקות נוספות. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.
ביסקוטי מאצ'ה וחליטת פירות
בחרתי לשלב בביסקוטי את המאצ'ה, אבקה של תה ירוק מיפן בעלת גוון ירוק עז. בנוסף, שילבתי חליטת פירות מפירות מסוכרים עם פירות הדר ומעט פירות יער.
החומרים (ל-04-53 עוגיות, תלוי בגודל):
½1 כוסות קמח תופח מנופה • ½1 כפות מאצ'ה • 1 כף קליפת תפוז מגוררת • 1 כפית קליפת לימון מגוררת • ¼ כפית מלח
¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא חובה) • ½ כפית אבקת סודה לשתייה • קורט הל טחון דק • ¼ כוס חמוציות ללא סוכר • ¾ כוס חליטת פירות בכל טעם שתבחרו (פרי הדר, פירות יער ועוד) • 2 כפות סוכר • ¼ כוס דבש • 1 ביצה L • 1 כפית תמצית וניל • 3-2 כפות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, מאצ'ה, קליפת תפוז, קליפת לימון, מלח, ג'ינג'ר, אבקת סודה לשתייה, הל וחמוציות. מוסיפים חליטת פירות וסוכר ומערבבים.
מערבבים בקערית דבש, ביצה, תמצית וניל ומים. מוסיפים לתערובת הקמח ומאחדים לבצק חלק.
מעצבים בידיים רטובות את הבצק לכיכר ארוכה, ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים 52-02 דקות בתנור שחומם מראש ל-081 מעלות, עד שקיסם הננעץ בכיכר יוצא יבש.
פורסים את הכיכרות לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומניחים אותן על פניהן בתבנית. אופים עוד 8-5 דקות מכל צד (מקפידים לא לייבש אותן יותר מדי, משום שהן יתקשו יותר בעת הקירור). שומרים בכלי סגור הרמטית.

כתבות נוספות באוכל

0

מאפה פסטה כוסמין ותירס

מצרכים (לכ- 4-6 מנות): 1 חבילת פסטה כוסמין מלא 3 קלחי תירס טריים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס...

אוכל19 באוקטובר 2020    דקה אחת
0

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: סלט פסטה צבעוני

סלט פסטה הוא מנה שתמיד כיף לאכול. כל מה שצריך כדי ליצור מנה מנצחת, זה לבשל את הפסטה בצורה מדויקת...

אוכל14 באוקטובר 2020    דקה אחת

כתיבת תגובה