אוכל

דבר אליי בפרחים

אוכל10 בפברואר 2020    4 דקות
0

מלבד היופי שלהם והמראה המלבב, פרחים יכולים להיות תוספת טעימה לאוכל • מדור מיוחד לט"ו בשבט

דבר אליי בפרחים
צילום: פסקל פרץ-רובין

 

עוגיות פרחים מתוקות
החומרים (ל-03-52 עוגיות בינוניות):
051 גרם חמאה או מחמאה, מרוככת (בטמפרטורת החדר) • 081 גרם אבקת סוכר • ½ כוס סוכר • ½ כפית מלח • 2 חלמונים L
3-2 טיפות תמצית וניל • 2 כוסות קמח מנופה • מבחר פרחים (אמנון ותמר, ורדים מיובשים, לבנדר)
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את החמאה או המחמאה ומערבבים במטרפה או בכף עץ עד לקבלת קרם קצפי. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והסוכר, וממשיכים לבחוש במרץ עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את המלח, החלמונים והווניל, וממשיכים לערבב לקבלת קרם אחיד וחלק.
מוסיפים את הקמח בפעמיים-שלוש, ומערבבים עד שהקמח נבלע היטב ומתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על נייר אפייה הנתון על משטח עבודה. מקמחים את הנייר קלות ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של חצי סנטימטר או קצת יותר. אם המערוך נדבק לבצק, אפשר לקמח או להניח נייר אפייה על הבצק ולרדד מעליו את הבצק לעובי הרצוי.
בעזרת קורץ עוגיות מעוטר (או כוס) מסמנים את העוגיות בבצק. נועצים במרכז כל עוגייה פרח, ובעזרת המערוך לוחצים אותו קלות לבצק. אפשר גם להניח נייר אפייה מעל הבצק ולרדד את הפרח בעדינות.
מעבירים את נייר האפייה עם הבצק למגש ומחזירים למקרר לכ-03 דקות. חשוב מאוד לעבוד עם הבצק כשהוא קר מאוד, אחרת יהיה קשה לחלץ את העוגיות.
מוציאים שוב את המגש מהמקרר וקורצים את העוגיות לפי הסימון שנעשה קודם. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את העוגיות אחת ליד השנייה, תוך השארת רווח קטן ביניהן. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות), ואופים כ-21-8 דקות, או עד שההיקף שלהן מזהיב אך הן נותרות לבנות. מוציאים ומצננים היטב לפני הוצאתן מהתבנית.

פסטה מעוטרת בעלים ובעשבי תיבול
את הפסטה עצמה אפשר להכין עם עלי מיקרו בטעמים שונים – כך הסביר והדגים לי השף פלג בכור מחוות "עלעלים רעננים" שבמושב עולש.
החומרים (ל-6-4 מנות):
004 גרם קמח דורום מנופה • 4 ביצים • 08 גרם עלי מיקרו-תימין
לבישול הפסטה:
2 כפות שמן קנולה • 1 כף מלח גס
לתיבול הפסטה:
5 שיני שום, פרוסות • 2 כפות שמן זית • מלח גס, לפי הטעם
להכנה מהירה: צנצנת מוכנה של פסטו
אופן ההכנה:
שמים את הקמח והביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כחמש עד שבע דקות.
מעבירים למשטח עבודה וממשיכים ללוש ידנית, עד להיווצרות בצק דחוס ומעט קשה. ממשיכים ללוש ולעבד אותו היטב. מכניסים למנוחה במקרר לשעתיים.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. משטחים קלות חלק אחד של הבצק ומתחילים לפתוח אותו עם מכשיר להכנת פסטה. מתחילים בשלב 8-7 ומרדדים דק-דק. מקמחים מדי פעם את העלה כדי שלא יידבק.
מניחים את רצועת עלה הבצק על משטח עבודה. מורחים במברשת סיליקון מעט מים על חציו של העלה. מפזרים את עלי המיקרו-תימין במרכז החצי השני של העלה ומקפלים לרצועה אחת.
מכניסים שוב את עלה הבצק למכשיר הפסטה (שלב 6), ומעבירים את העלה פעם-פעמיים כדי שהעלים יישארו שלמים ולא יימרחו. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מקבלים ארבע רצועות עלי פסטה. חותכים בסכין רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 21-01 ס"מ.
יוצקים שלושה ליטר מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שמן הקנולה והמלח ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את כמות הפסטה הרצויה למים ומבשלים כשלוש עד חמש דקות. מוצאים, מסננים ושוטפים במים.
שמים במחבת רחבה את שמן הזית והשום, ומטגנים מעט עד לגוון חום זהבהב. מוסיפים את מנת הפסטה ומערבבים. מוסיפים מלח גס ומעט ממי בישול הפסטה ומבשלים עוד דקה. מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעל עוד מעט שמן זית.
אפשר לתבל את הפסטה עם כף או שתיים של ממרח פסטו מוכן. שמים במחבת רחבה 2-1 כפות פסטו, מטגנים מעט, מוסיפים מנת פסטה ומערבבים. מתבלים במלח גס ומעט ממי הפסטה. מבשלים כדקה. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד רוטב פסטו. לפני ההגשה יוצקים מעט שמן זית.

כתבות נוספות באוכל

0

המארחת הטבעונית

  השבוע המדור נותן במה לא למסעדה, אלא לבשלנית מוכשרת וצבעונית במיוחד, שהחליטה להעז ולצאת בארוחות פרטיות קצת אחרות. מיקה...

אוכל21 במרץ 2020    3 דקות
0

יאסו סלוניקי

  אני אוהבת את יוון, את התרבות, את הרחובות הקטנים, את האוזו, התאנים המתוקות, הגבינות הרכות, שמן הזית הארומאטי, הזיתים...

אוכל7 במרץ 2020    2 דקות

כתיבת תגובה