אוכל

טקסס בתל אביב

אוכל6 בפברואר 2020    2 דקות
0

הברביקיו נוחת בשכונת פלורנטין. אווירה מעושנת וצעירה של בשר בסגנון דרום אמריקאי וטקסני, שעובר דירה מרמת החייל

טקסס בתל אביב
צילום: בועז לביא

אחרי כמה שנים ברמת החייל, החליטו במסעדת "טקסס ברביקיו" להיפתח מחדש במתחם רביעיית פלורנטין השוקק. המטבח של "טקסס ברביקיו" מבוסס כולו על נתחים מעושנים בסגנון דרום אמריקאי, טקסס סטייל, המעושנים כ-14 שעות בתערובת תבלינים ייחודית, והחוויה די מטורפת.
מתחם רביעיית פלורנטין הוא תוסס ומדליק – מובלעת צעירה עם מקומות טעימים, שבהחלט שווה לבדוק לעומק. את ה"טקסס ברביקיו" קצת קשה לפספס, את הריח מריחים עוד מהכביש, והמוני החבר'ה שיושבים בחוץ עם המבורגרים ונתחי בשר כבר יסמנו לכם למה לצפות.
המקום בנוי מבר פתוח ועמוס במיוחד, שמאחוריו יש פלנצ'ה גדושה בהמבורגרים, ומקדימה ערימות של מגשים המתמלאים בנתחי בשר שיצאו מהמעשנה. הכל נעשה אל מול עיני הסועדים, מה שגרם לי לרעוב קשות עד שהגיעו המנות שלי. כדי להרגיע את הרעב לקחנו בירה מהחבית ומרגריטה קפואה וחיכינו בסבלנות.
מה אכלנו?
אז הנה זה בא: Chicken & Waffle – עוף קריספי ועסיסי במיוחד על וופל בלגי, כשמעל נשפך רוטב סרירצ'ה: מייפל פיקנטי-מתוק עם עירית ושומשום שחור (38 שקל); סמאשבורגר מושחת בלחמניית בריוש רכה עם לדר קטשופ שעושים במקום, איולי צ'יפוטלה וריבת בצל (44 שקל) – הקציצה עצמה דרשה יותר תיבול, הבשר היה איכותי ונשאר עסיסי למרות העובי הדק יחסית שנוצר מהסמאש. השילוב של הלחמנייה הרכה, ריבת הבצל והבשר המעושן נתן ביס מעולה, ולדר הקטשופ זה שיחוק ענקי, כי זה מספק את הטעם של הקטשופ בלי כל הנזילות. גולת הכותרת של המקום הם הנתחים המעושנים, ותתכוננו לזה שהבשר פשוט נגמר בשלב מסוים בגלל הביקוש. אנחנו פספסנו את הבריסקט, אבל הצלחנו לטעום את האסאדו, שעולה 32 שקל למאה גרם, ולקחנו גם נקניקיית בקר מעושנת עם חרדל-וואסבי (28 שקל), לצד ערימה של ירקות צלויים שיצאו מהמעשנה.
החוויה עצמה היא טובה וטעימה. יש אנרגיה באוויר, ואין תחושה של לאכול וללכת. ממש התנחלנו שם איזו שעה, שתינו בירות וזללנו לנו בהנאה על הבר.
ה"טקסס ברביקיו" הולכת להיות להיט, בעצם היא כבר. המחירים שפויים, החוויה כיפית וטעימה, והשירות מצוין ויודע להתמודד עם הלחץ, שזה מאוד חשוב.
מאחורי הקלעים
מאחורי "טקסס ברביקיו" עומדים משפחת פוגלמן ויוסי עמר, החולקים גם בעלות על מסעדת הבשרים הדרום אמריקאית "בוצ'רי דה ברילוצ'ה" ברמת החייל. טל פוגלמן, הבן, הוא איש עסקים ומסעדן שגר מעל לעשור בלוס אנג'לס, התאהב בברביקיו הדרומי והביא אותו לישראל.
ואנחנו רק יכולים לאחל בהצלחה ושיגיע שוב.
שעות פתיחה בהרצה: א'-שבת 23:00-17:00, טל' 03-6768661.

רביעיית פלורנטין – דרך שלמה 43, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

משתה הבשרים של פתח תקוה

  מכירים את הבחור ההוא שתמיד אחראי על הבשר כשעושים על האש? לא צריך אפילו לשאול, הוא ישר ישתלט על...

אוכל25 בפברואר 2020    2 דקות
0

נאפה פעמיים

  קְמיש בְּרוֹט / פרוסות שקדים מיובשות עוגיות אלה אומנם דומות למשפחת הביסקוטים, אך בכל זאת השוני ביניהן מהותי. עוגיות...

אוכל24 בפברואר 2020    3 דקות

כתיבת תגובה