אוכל

מפצחת האגוזים

אוכל5 בפברואר 2020    3 דקות
0

שווה להתמיד במלאכת הקילוף המייגעת של הפקאנים, כי אחריה הגיע הקסם, ומהתנור יצאו פקאנים מסוכרים, מלוחים, וגם מאפינס נפלאים

מפצחת האגוזים
צילום: פסקל פרץ-רובין

 

פקאנים מסוכרים
החומרים (ל-004-053 גרם):
2 כוסות מים • ¾ כוס סוכר (אפשר סוכר חום או דמררה) • 1 מקל קינמון • 2 כפות סירופ מייפל (לא חובה) • 1 כף דבש • ¼ כפית ג'ינג'ר יבש טחון • 002 גרם פקאנים קלופים ויפים (רצוי שיהיו בחצאים, אך לא נורא אם הם מעט שבורים)
אופן ההכנה:
יוצקים את המים לקלחת בינונית, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המייפל, הדבש והג'ינג'ר, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הפקאנים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כ-02 דקות. מדי פעם יש לערבב ולהכניס פנימה לנוזלים את הפקאנים שצפים מעל. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מוציאים בעזרת כף מחוררת את הפקאנים ומניחים אותם בתבנית בשכבה אחת אחידה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות), ואופים עד לקבלת צבע חום בוהק, במשך 01-8 דקות או קצת יותר, תלוי בתנור שלכם. חובה לעשות בייביסיטר לפקאנים בתנור ולא להשאיר אותם ללא השגחה.
בתום הקלייה מעבירים לתבנית נוספת, מצננים קלות, ובעזרת כפות הידיים מפרידים את הפקאנים שנדבקו אחד לשני מהסוכר. מצננים היטב כשמדי פעם מערבבים ומפרידים פקאנים סוררים שעדין דבוקים. חוזרים על כך עד שהפקאנים כולם מופרדים וקרים לגמרי. מעבירים לצנצנת זכוכית בעלת סגירה הרמטית ושומרים בארון ולא במקרר. שמירה במקרר תיצור לחות וכל המרקם הפריך ייהרס.
פקאן מלוח לנשנוש
החומרים (לצנצנת של 2/1 ליטר):
006-005 גרם פקאנים • 2-1 כפות מלח שולחני (או יותר, תלוי בדרגת המליחות המועדפת עליכם)
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפקאנים ומסננים. מניחים פקאן על משטח עבודה מעץ ומכים בו בעזרת פטיש לשבירה ויצירת סדק, אבל לא מרסקים אותו לגמרי. בדרך זו עוברים על כל הפקאנים השטופים. מניחים בקערה ומערבבים היטב עם המלח.
מעבירים מחצית מהפקאנים לכלי זכוכית חסין אש ומכניסים למיקרוגל. מפעילים בדרגת החום הגבוהה ביותר למשך 7-6 דקות, מוציאים ומצננים. מכינים כך גם את המחצית השנייה של האגוזים. מעבירים לכלי בעל סגירה הרמטית ושומרים עד להגשה.
מאפינס גזר ופקאנים
החומרים (לכ-21 מאפינס בגודל בינוני):
08 גרם שמן קוקוס (או 001 גרם חמאה/מחמאה מרוככת) • ½ כוס + 2 כפות סוכר, או סוכר חום או דמררה • 3 ביצים מופרדות M • ½ כפית קינמון טחון (לא חובה) • ¼ כפית ציפורן טחון • 1 שקית סוכר וניל • ¾ כוס גזר מגורר דק • 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת • ½1 כוסות קמח מנופה • ½ כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה • ½ שקית אבקת אפייה • קורט מלח • ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים
לעיטור:
½ כוס אגוזי פקאן גרוסים
אופן ההכנה:
שמים בקערת את שמן הקוקוס (או החמאה או המחמאה), ובעזרת מטרפה טורפים היטב תוך הוספת חצי כוס סוכר, חלמונים, קינמון, ציפורן וסוכר וניל. ממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הגזר וקליפת הלימון/תפוז ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח והאגוזים. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל הבלילה.
בקערה שלישית מקציפים את החלבונים, תוך הוספה הדרגתית של 2 כפות סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף אל הבלילה.
מעבירים את בלילת הבצק לשקית זילוף חד-פעמית, ויוצרים פתח בינוני ונוח לזילוף. מזלפים את בלילת הבצק לתבניות מאפינס אישיות משומנות קלות עד ל-¾ מגובה התבנית (על מנת לאפשר תפיחה נוחה באפייה). אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) כ-52-02 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים.

כתבות נוספות באוכל

0

נאפה פעמיים

  קְמיש בְּרוֹט / פרוסות שקדים מיובשות עוגיות אלה אומנם דומות למשפחת הביסקוטים, אך בכל זאת השוני ביניהן מהותי. עוגיות...

אוכל24 בפברואר 2020    3 דקות
0

סיור למיטיבי לסת

  חלומו הרטוב של כל חובב אוכל הוא לטעום את הארוחה האולטימטיבית. לקחת מכל מסעדה את המנה הכי טובה, ולהרכיב...

אוכל20 בפברואר 2020    3 דקות

כתיבת תגובה