אוכל

אסיאתית עם סטייל בגבעתיים

אוכל24 בינואר 2020    4 דקות
0

"פאפאסאן" - עם תפריט עשיר מרחבי המזרח הרחוק, מסוגננת וברמה גבוהה - מגיעה לגבעתיים • לא עוד מסעדה שכונתית, וגם יופי של מקום לדרינק ונשנוש

אסיאתית עם סטייל בגבעתיים
צילום: אנטולי מיכאלו

 

גבעתיים לא מפסיקה להתחדש ולפתוח מקומות בקצב שלא היה מבייש את תל אביב. והנה לפני שלושה שבועות, נפתחה ה"פאפאסאן" של השף משה בדישי, הבעלים והשף של "מינה טומי", שהחליט להביא קצת טעמים אסיאתיים עם סטייל תל אביבי לגבעתיים.

אז מה אם זה בשכונה?
היות שזו גבעתיים, מרשה לעצמו בדישי טיפה להתפרע עם האווירה, ותכל'ס המקום הוא יותר בר אוכל אסיאתי מאשר מסעדה. האנרגיה גבוהה, הווליום אנרגטי, וקשה להתעלם מכך שעל כל השולחנות היו משקאות אלכוהוליים. זה בהחלט מקום להגיע אליו גם לנשנוש ודרינק בלי שהמלצרית תסתכל עליך במבט עצבני.
יש משהו בעיצוב של התפריט, ואולי גם באווירה השכונתית משהו של גבעתיים, אשר גרמו לי לחשוב שלמרות שזה בדישי – אני הולכת לאכול אוכל קצת בנאלי, כי איפשהו זה בטח יהיה מה שהקהל מבקש. והופתעתי בענק.
התפריט נבנה בהשפעות חבלי ארץ של אינדונזיה, וייטנאם, קמבודיה, תאילנד והודו, והוא עשיר בטעמים ממש מפתיעים ולא שגרתיים. כמובן שיש מנות קלאסיות, כפי שראוי לעשות. לא משנה כמה ליברליים תהיו, תמיד מתישהו יהיה לכם חשק לפתאי טוב או לסושי איכותי.

מה אוכלים?
התפריט ב"פאפאסאן" מחולק לשש קטגוריות. בקטגוריית ה-CHOP CHOP מוצעים סוגי טרטר וסשימי, וטעמנו חלפיניו פאני פורי – שילוב מגניב בין הודו לתאילנד, כדורי פאני פורי פריכים לצד קערית של דג ים קצוץ, ויניגרט חלפיניו, יוגורט ועשבים טריים (48 שקל).
בקטגוריית ה-POK POK מוצעים סלטים, ולקחנו כמובן סום טאם – סלט פפאיה (39 שקל), שהיה מעולה, רק לא חריף מספיק בעיניי (אבל אני אוהבת ממש חריף). מנת סלט נוספת היא אחד הסלטים האהובים עליי שבדישי היה מכין ב"מינה טומי" – יאם פלה פה מלה (46 שקל) – סלט רענן ומושלם של דג מטוגן, למון גראס, שאלוט מטוגנים שנותנים קריספ מטורף, צ'ילי, פומלה ועשבי תיבול. זו מנה שמשלבת חמוץ, חריף ומר לכדי ביס אחד, ששולח אתכם היישר לתאילנד.
בקטגוריית BUNZ & DUMPLINGS יש מבחר מנות של באנים, כיסונים מטוגנים ומאודים, כדוגמת: באן עם שיפודי פרגית בתיבול הודי עם רוטב מסאלה, דמפלינג אינדונזי במילוי תפוח אדמה ובשר טחון ועוד. מהקטגוריה הזו נשנשנו הר גאו (46 שקל) – כיסוני בצק אורז מאודים ורכים במילוי עוף על קארי ליים וחלב קוקוס מעולה, חרפריף ולימוני, וכמובן עוד מנה מהמנות האייקוניות של השף: נאמס ויאטנמיים (46 שקל) – עלי אורז קריספיים במילוי פרגית קצוצה ועשבי תיבול, המוגשת עם עלי חסה ורוטב נוק צ'אם תמרינדי. פה, כל הרעיון הוא לקחת עלה חסה קריספי, לשים בתוכו את האגרול הלוהט, לשים מעל מלא עשבי תיבול וצ'ילי, לטבול הכל ברוטב לימוני מתקתק מצוין ופשוט לנגוס. תקבלו ביס של קור, חום, מתוק וחריף. ולהתמוגג מגעגועים, אחח תאילנד, מתי אני חוזרת אלייך?!
המשך התפריט בנוי מקטגוריות של מנות חמות וגדולות יותר, מנות ווק ומנות צלייה כגון סלמון צלוי במרינדת מיסו הדרים, אנטריקוט במאסאמן קארי, תבשילי קארי ובשר ועוד, ותפריט שכולו מוקדש לסושי ודגים נאים.
סיימנו את הארוחה הזו עם מנה כיפית של בומביי באטר צ'יקן (64 שקל) – נאן הודי שעוטף שיפודי פרגית במרינדת קשיו וקרם טופו עם צ'אטני נענע – חריף, חמוץ ומתובל – הודו במינון; ומנה של כדורי אש יפניים (46 שקל) – כדורי אורז עטופים בדגים נאים לצד איולי וואסבי וקערה קטנה של אש, שעליה תוכלו לקלות את הסושי – קטע חביב ממש.
קינחנו בפנקוטה אסיאתית (42 שקל) מושלמת לחורף הזה – במרקם הרבה יותר קרמי ממה שציפינו, עם רוטב חמים של צ'אי מסאלה עם קינמון, כוכב אניס וציפורן, מה שיוצר ביס מנחם ומחמם, שהשלים את כל הארוחה הזו כמו שצריך – לא הכביד עליה ולא היה מתוק מדי.

שף שמחנך את הקהל
מבחינתי, בדישי הוא אחד השפים היותר מוכשרים שיש למדינה הזו להציע. יש לו ידע מטורף במטבחים האסיאתיים, ויד מטורפת שמסוגלת להוציא מנות מדהימות. לדעתי, "פאפאסאן" לא ממצה את יכולתו, בעיקר כי רוב הקהל הישראלי אוהב מתוק ומטוגן ופחות קיצוני חריף-חמוץ-מתוק. למרות זאת, הוא עדיין מצליח לתת פה מנעד טעמים מרתק, שעושה חשק לבוא ולנסות את כולו.

גבעתיים- הרווחתם, ובגדול.
כצנלסון 59, גבעתיים

כתבות נוספות באוכל

0

נאפה פעמיים

  קְמיש בְּרוֹט / פרוסות שקדים מיובשות עוגיות אלה אומנם דומות למשפחת הביסקוטים, אך בכל זאת השוני ביניהן מהותי. עוגיות...

אוכל24 בפברואר 2020    3 דקות
0

סיור למיטיבי לסת

  חלומו הרטוב של כל חובב אוכל הוא לטעום את הארוחה האולטימטיבית. לקחת מכל מסעדה את המנה הכי טובה, ולהרכיב...

אוכל20 בפברואר 2020    3 דקות

כתיבת תגובה