אוכל

מזון על עלים

אוכל22 בינואר 2020    5 דקות
0

עלעלי המיקרו עשירים בוויטמינים ובמינרלים, נקיים ממזיקים, לא מרוססים ומלאים בטעם • כך תשלבו אותם נכון בארוחה

מזון על עלים
צילום: פסקל פרץ-רובין

 

מרק אפונה ונבטי צנונית
החומרים (ל-5-4 מנות):
2-1 כפות שמן זית • ½ בצל קצוץ • 5 שיני שום קצוצות • 3 ליטר ציר מרק עוף או מים ואבקת מרק • 006 גרם אפונה למרק • 03 גרם נבטי צנונית • מלח ופלפל
לעיטור בהגשה:
01 גרם נבטי צנונית • שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד לשקיפות והזהבה.
מוסיפים את האפונה ומערבבים. יוצקים את ציר המרק המוכן לסיר (על הנוזלים לכסות כ-5 ס"מ מעל לאפונה) ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את נבטי הצנונית. טוחנים בעזרת בלנדר מוט. בזמן הטחינה מוסיפים מציר המרק שנותר בהתאם לדרגת סמיכות המרק הרצויה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומוסיפים את השמנת המתוקה או את חלב הקוקוס. מחזירים לאש לרתיחה מהירה. מגישים בקעריות מרק, מעטרים במעט נבטי צנונית ומוסיפים מעט שמן זית.

פוקאצ'ה ורודה בניחוח תימין
בהכנת הפוקאצ'ה הוורודה משתמשים בעלעלי מיקרו אמרנטוס – עלים זעירים בגוון ורוד-סגול.
החומרים (ל-51-41 פוקאצ'ות):
1 ק"ג קמח • 2 כפות שמרים יבשים • 1 כף סוכר • ¼ כוס שמן זית • 1 כף מלח גס • 001 גרם עלעלי מיקרו אמרנטוס • 056 מ"ל מים פושרים
לציפוי ובזיקה:
שמן זית • מעט מלח גס
לעיטור:
חופן גבינת פיקורינו מגוררת • חופן עלי מיקרו תימין
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. מוסיפים את השמן, עלי המיקרו וחצי מכמות המים. מערבלים קלות ומוסיפים את המלח. ממשיכים לערבל תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת המים. מערבלים עד לקבלת בצק במרקם אחיד ורך. מכסים במגבת ומתפיחים כ-04 דקות עד שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-51-41 כדורים. מותחים ומרדדים את כדורי הבצק לקבלת משטחים אובאליים בעובי 1 ס"מ. מסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים ויוצרים גומה במרכז ולאורך הפוקאצ'ות.
מזלפים שמן זית בנדיבות על פני הפוקאצ'ות ובוזקים מעט מלח גס. מפזרים על חלק מהם גבינת פיקורינו מגוררת או עלי מיקרו תימין. מתפיחים עוד כ-51 דקות ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני גבוה ל-091 מעלות במשך 03-52 דקות עד להשחמה קלה.

פסטה ברוטב פסטו
הכמויות לרטבים והתיבול כאן הם למנה אחת. אתם יכולים להכפיל את הכמויות בהתאם למנות שאתם מכינים.
החומרים (ל-6-4 מנות):
004 גרם קמח דורום מנופה • 4 ביצים • 08 גרם עלי מיקרו תימין
לבישול הפסטה:
2 כפות שמן קנולה • 1 כף מלח גס
תיבול למנת פסטה:
5 שיני שום פרוסות • 2 כפות שמן זית • מלח גס, לפי הטעם
תיבול רוטב פסטו למנת פסטה:
03 גרם עלי מיקרו בזיל אדום או ירוק • 2 שיני שום פרוסות • 01 גרם צנוברים קלופים
¼ כוס שמן זית • מלח גס, לפי הטעם
אופן ההכנה:
שמים את הקמח והביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כחמש עד שבע דקות.
מעבירים למשטח עבודה וממשיכים ללוש ידנית עד להיווצרות בצק דחוס ומעט קשה. ממשיכים ללוש ולעבד אותו היטב. מכניסים למנוחה במקרר לשעתיים.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. משטחים קלות חלק אחד של הבצק ומתחילים לפתוח אותו עם מכשיר להכנת פסטה. מתחילים בשלב 8-7 ומרדדים דק דק. מקמחים מדי פעם את העלה כדי שלא יידבק.
מניחים את רצועת עלה הבצק על משטח עבודה. מורחים במברשת סיליקון מעט מים על חציו של העלה. מפזרים את עלי המיקרו תימין במרכז החצי השני של העלה ומקפלים לרצועה אחת.
מכניסים שוב את עלה הבצק למכשיר הפסטה (שלב 6) ומעבירים את העלה פעם-פעמיים, כדי שהעלים יישארו שלמים ולא יימרחו. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מקבלים ארבע רצועות עלי פסטה. חותכים בסכין רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 21-01 ס"מ.
יוצקים שלושה ליטרים של מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שמן הקנולה והמלח ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את כמות הפסטה הרצויה למים, ומבשלים כשלוש עד חמש דקות. מוציאים, מסננים ושוטפים במים. בדרך זו ממשיכים לבשל את הפסטה בהתאם למספר הסועדים.
לתיבול מהיר: שמים במחבת רחבה את שמן הזית והשום ומטגנים מעט עד לגוון חום-זהבהב. מוסיפים את מנת הפסטה ומערבבים. מוסיפים מלח גס ומעט ממי בישול הפסטה ומבשלים עוד דקה. מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעל מעט שמן זית.
לרוטב הפסטו: שמים את כל החומרים (למעט השמן) במעבד מזון ומפעילים. תוך כדי סיבוב מזלפים את שמן הזית. טוחנים בהתאם למרקם הרצוי.
שמים במחבת רחבה 2-1 כפות פסטו, מטגנים מעט, מוסיפים מנת פסטה ומערבבים. מתבלים במלח גס ומעט ממי הפסטה. מבשלים כדקה. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד רוטב פסטו. לפני ההגשה יוצקים מעט שמן זית.

כתבות נוספות באוכל

0

המארחת הטבעונית

  השבוע המדור נותן במה לא למסעדה, אלא לבשלנית מוכשרת וצבעונית במיוחד, שהחליטה להעז ולצאת בארוחות פרטיות קצת אחרות. מיקה...

אוכל21 במרץ 2020    3 דקות
0

יאסו סלוניקי

  אני אוהבת את יוון, את התרבות, את הרחובות הקטנים, את האוזו, התאנים המתוקות, הגבינות הרכות, שמן הזית הארומאטי, הזיתים...

אוכל7 במרץ 2020    2 דקות

כתיבת תגובה