אוכל

אוכל מנחם

אוכל15 בינואר 2020    3 דקות
0

החורף הוא הזמן להתענג על אוכל פשוט, של בית, מחמם ומנחם • לא פלצני אבל עוטף • בדיוק זה מה ש"איצקו ורפאל" מציעה

אוכל מנחם
צילום: אסנת גואטה

 

יש מקומות שקיימים שנים רבות ושהם חלק מהיומיום שלנו. אבל לא נספר עליהם יותר מדי, והם לא יהיו אלה שעליהם נמליץ כשחברים שואלים לאן לצאת לאכול. מצד שני, הם יהיו העצירה היומית שלנו לצהריים, הפינה לאוכל המנחם שלנו שתמיד שם, שתמיד משביע, המקום הזה שגורם לנו להרגיש בית.
יש מקומות כאלו בשפע, אלו המקומות של האוכל הביתי. הבשלנים והבשלניות הפשוטים, שמכינים כל בוקר ערימות של אורז ותפוחי אדמה, שניצלים של אמא, עוף צלוי ומרקים סמיכים.
כזו היא גם מסעדת "איצקו ורפאל".

"איצקו ורפאל" שייכת לאיציק מדהני, שאולי אתם מכירים אותו מ"המרוץ למיליון" לפני כשלוש שנים. איצקו עבד אז ב"פלאפל גבאי" הידוע, והחליט לצאת לדרך עצמאית ופתח פינה בפינת ירמיהו-דיזנגוף, שכולה אוכל ביתי, עם יותר ממאה מרקים מטריפים, כגון מרק חרירה, דושפרא, עגבניות ואורז, ארטישוק וכמהין, בטטה ועוד. מתברר שאנשים ממש באים במיוחד בשבילם.
אנחנו הכרנו את המקום ביום חורפי וגשום כשחיפשנו מקום להימלט מהקור ולאכול צהריים, והתקבלנו בחיוך ובבליל של ריחות חמימים ומענגים של בישולים.

על התפריט
התפריט של "איצקו ורפאל" עשיר. חוץ משפע של בשרים על הגריל ושווארמה עסיסית, המקום מציע מדי יום מבחר של חמישה-שישה מרקים מתחלפים וספיישלים של בישול יומי.
אנשים יודעים מתי להגיע כדי ליהנות מהמנה האהובה עליהם. איך גילינו את זה? כי היינו ביום שלישי, ואנשים כבר עמדו בתור לקוסקוס, שהתברר כמנה המוגשת רק בימי שלישי.
ברביעי תוכלו, לדוגמה, לקבל קובה סלק או חריימה, ובשני – קציצות. התבשילים יעלו 45 שקל, כולל שתי תוספות, חוץ מהחריימה שעולה 50 שקל. מרקים עולים בין 30 ל-40 שקל. מחיר הבשרים משתנה, תלוי אם תאכלו את המנה שלכם בפיתה או בצלחת.

מה אכלנו?
לקחנו מרק חרירה סמיך ועשיר, עמוס באטריות, עדשים וחומוס (35 שקל), ומרק עגבניות ואורז (30 שקל). שניהם היו מצוינים, לא מתובלים מדי, סמיכים ומחממים. עכשיו, משהתחממנו קצת והגשם המשיך לרדת, הרעב נפתח, והחלטנו לפתוח לנו שולחן עם ערימת מעורב ירושלמי נפלא (50 שקל). הכבדים היו נימוחים והתיבול היה מצוין, וכל זה על ערימת אורז ריחני, שלדעתי ממש נעשה דקות ספורות לפני הגעתנו, וסלט ירקות טרי. לקחנו גם קציצות בקר על מג'דרה (45 שקל) וסלט חזה עוף נהדר, שכלל נתח עסיסי שנצלה על הפלנצ'ה, ערימת ירקות טריים, מלא פטרוזיליה, גרגירי חומוס חמים, תועפות טחינה מצוינת, לימון ושמן זית (45 שקל) – אחד הסלטים היותר כיפיים שיצא לי לאכול, מנה מאוד נדיבה. וכמובן שהיינו חייבים לטעום את הקוסקוס, אז חלקנו מנה אחת כולנו – של קוסקוס עם מרק עוף (45 שקל). סיימנו מפוצצים, אבל היה שווה כל ביס. הקוסקוס היה עשוי היטב, העוף מוצלח והמרק עשיר בירקות. זו מנה מאוד משביעה ומחממת, שאיפשהו שולחת אותך לפנטזיות על שנ"צ של שישי אצל אמא.
שנייה לפני שיצאנו, גילינו שהמקום עורך כל שישי שוק אוכל – כל המנות שמוגשות במשך השבוע ועוד שפע של מנות המתאימות לארוחת שישי: שניצלונים, חלות, מרקים, תוספות, קובה ביתית ועוד.
אז אם לאמא שלכם אין כוח לבשל או שסתם נתקעתם בעיר בסופ"ש חורפי ובא לכם להתפנק באוכל מנחם, תגיעו לשוק האוכל של "איצקו ורפאל" – כל שישי מעשר בבוקר ועד שנגמר.

איצקו ורפאל – דיזנגוף 269, תל אביב,

כתבות נוספות באוכל

0

בין טוניסיה לאיטליה

  לחם מתוק של ג'נובה / Pandolce Genova החומרים (ל-3 כיכרות בינונית): 081 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או שמן) •...

אוכל27 בינואר 2020    4 דקות
0

אסיאתית עם סטייל בגבעתיים

  גבעתיים לא מפסיקה להתחדש ולפתוח מקומות בקצב שלא היה מבייש את תל אביב. והנה לפני שלושה שבועות, נפתחה ה"פאפאסאן"...

אוכל24 בינואר 2020    4 דקות

כתיבת תגובה