אוכל

להשקיף על הגשם מהמרפסת

אוכל6 בינואר 2020    3 דקות
0
להשקיף על הגשם מהמרפסת
צילום: בן יוסטר

 

יש מקומות בעיר הזו שאת יודעת שיחזיקו מעמד. מקומות שמייצרים תחושה של יציבות, איכות, ובעיקר ניהול ותפעול נכון. מבחינתי, בתקופה שבה הכל כל כך לא יציב, ואנשים פותחים מקומות בזלזול, אם מבחינת שירות או חומרי הגלם, אותם מקומות שמחזירים לי את תחושת היציבות נוטעים בי תקווה שהקולינריה עדיין לא מתה. ושאיכות זו לא מילה גסה.
אם עוד לא הכרתם את מלון הבוטיק 65 במרכז שדרות רוטשילד, סימן שעוד לא אכלתם את הבראנץ' הכי טוב בעיר ואולי מבין הבראנצ'ים היחידים שמצליחים לספק חוויה מעולה תמורת הכסף ללא הפסקה כבר שנה וחצי.
על מרפסת המלון הקימו את "פונטנה" לפני כחצי שנה. בר חמוד, קצת שואו, אוכלוסייה יפה שבאה לראות ולהיראות, על דרינקים קלילים.
ממש לאחרונה הבינו כנראה הבעלים של "פונטנה" שתל אביבים אוהבים לאכול ולא רק לראות ולהיראות, או לפחות תל אביבים שמנמנים ונהנתנים כמוני, והם פתחו את האחות הצעירה מבית קבוצת אימפריאל ורשת מלונות אטלס – המרפסת של פונטנה, והפכו אותה לבר אוכל על טהרת המטבח האיטלקי-ים תיכוני.
אני ממש מרוצה, ולא רק בגלל שהמקום במרחק הליכה ממני, אלא כי היה ממש טעים, קליל ונתן מענה מצוין לערב חורפי.

מה אוכלים?
תכל'ס, הכל. רוב המנות הן בינוניות בגודלן, והמחירים שפויים מספיק כדי שאפשר יהיה לחלוק ולשבוע. כן, אני מבינה את זה שלפעמים נמאס מכל הגישה הזאת של ארוחות משותפות – תנו לנו כבר לאכול את המנה שלנו לבד בלי שידחפו לנו מזלג לצלחת, אבל במקרה הזה, האוכל קצת דורש לחלוק כי ככה תוכלו לאכול שפע של מנות ולהעביר שלוש שעות של אלכוהול מול הגשם בזמן שאתם צופים באנשים אחרים נרטבים בחוץ.
לפני הכל, קחו לכם בקבוק יין אדום או קוקטייל טוב (מחירים שנעים בין 48-42 לקוקטייל), שימו לב שהקוקטיילים יחסית קלילים, ולכן קל לשתות שניים-שלושה בערב שכזה.
אנחנו פתחנו בלחם וזיתים (18 שקל), כי חייבים פחמימות עם כל הצלחות האלו, טרטר דג ים עם אבוקדו, גספצ'ו וצ'ילי (55 שקל), מנה רעננה וחמצמצה בזכות הגספצ'ו שנתן סוויץ' אחר. המשכנו לברוסקטה "אורטיז" (44 שקל) עם קרם שומר, פילט תפוז, סלסה רוקט ובצל סגול – שגרמה לי שוב להיות מופתעת כמה דגים, שומר ופירות הדר הולכים מושלם יחד. וקיבלנו את זה שוב גם בסלט שומר זוקיני המעולה שהזמנו – עם תפוז, נענע ורוטב הדרים (44 שקל). בהחלט מנה שאסור לפספס. גם קריספי, גם רענן, גם חמוץ וגם חרפרף. ממש סלט מושלם.

חכו, יש עוד, סיבוב נוסף של דרינקים והמשכנו ל"בורגרון" – דג כיפי, חסה עם בצל מוחמץ ויוזו איולי, שנתן פיקנטיות לבשר העדין של הדג (48 שקל). פיצה רוקולה פרמג'יאנו קריספית, בלי יותר מדי בלגן – פשוט בצק נכון, רוטב טוב וגבינות משובחות (48 שקל); ומלנזנה של חציל וארטישוק ירושלמי צלויים בתנור עם בצל מקורמל במרווה, אורגנו וחומץ שרי, עם סלסה חמה של עגבניות; ופיצה עם בצק נהדר. (48 שקל).
שימו לב, לא תמצאו פה מנות ב-90 שקל. רוב המנות נעות באזור ה-50 פלוס מינוס, וזה תענוג כי אז ארבעה חבר'ה יושבים, מזמינים איזה שמונה מנות ושני דרינקים ומעבירים ערב ארוך וכיפי עם שירות מעולה, באזור ה-200 שקלים לאדם. לגמרי שווה ומשתלם.

שדרות רוטשילד 65, תל אביב, טל' 03-7677699

כתבות נוספות באוכל

0

המארחת הטבעונית

  השבוע המדור נותן במה לא למסעדה, אלא לבשלנית מוכשרת וצבעונית במיוחד, שהחליטה להעז ולצאת בארוחות פרטיות קצת אחרות. מיקה...

אוכל21 במרץ 2020    3 דקות
0

יאסו סלוניקי

  אני אוהבת את יוון, את התרבות, את הרחובות הקטנים, את האוזו, התאנים המתוקות, הגבינות הרכות, שמן הזית הארומאטי, הזיתים...

אוכל7 במרץ 2020    2 דקות

כתיבת תגובה