אוכל

ארוחה בקערה

אוכל8 בינואר 2020    3 דקות
0

מרק עשיר ומשביע במרקם סמיך הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים כאשר קר שם בחוץ

ארוחה בקערה
צילום: פסקל פרץ-רובין

 

מרק חומוס
החומרים (ל-6 מנות):
052 גרם גרגירי חומוס, מושרים במים יום קודם להכנה, שטופים היטב • ½ ראש שום קצוץ • ½ כף אריסה או פלפל חריף • ½ כפית כמון • ½ כפית מלח • ½ כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
ממלאים כמחצית הסיר במים, מוסיפים סודה לשתייה ומביאים לרתיחה.
עם הרתיחה מוסיפים את החומוס, השום הקצוץ, האריסה, הכמון והמלח. מכסים ומבשלים כ-¾ שעה על להבה נמוכה עד לריכוך. מוסיפים עוד שתי כוסות מים ומבשלים עוד עשר דקות.
בעת ההגשה יוצקים כף שמן זית לריכוך החריפות של האריסה.
מרק מינסטרונה
זהו מרק עשיר בירקות ובפסטה. לפעמים מחזקים אותו עם נקניק קבנוס וקטניות, כמו שעועית טרייה או יבשה. בחרתי לשלב במתכון הזה שני סוגי פולים – פולים יבשים גדולים ופול מצרי – שהפכו את המרק למעניין ומאוד מפתיע.
החומרים (ל-8-6 מנות):
2 כפות שמן זית • 1בצל בינוני קצוץ • 2 גבעולי סלרי חתוכים • 2 גזרים חתוכים לקוביות • 5 שיני שום כתושות • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות • ½ כפית פלפל שחור • ½ כפית מלח • 2 גבעולי טימין • 1 קופסה קטנה (001 גרם) של רסק עגבניות •
8-7 כוסות מים או ציר בשר/עוף או מרק עוף מוכן • ½1 כוסות שעועית ירוקה קפואה • ½1 כוסות פולים גדולים מיובשים, מושרים במים יום קודם להכנה וקלופים • ¾ כוס פול מצרי קטן ללא קליפה, מושרים במים כשעתיים לפני ההכנה • 051 גרם פסטה מקרוני (מספר 8 או 7)
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול ורחב, מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזרים, ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים לסיר את השום הכתוש וקוביות הקישואים, מערבבים ומוסיפים את קוביות העגבניות. מערבבים ומטגנים את הירקות כחמש דקות.
מפלפלים וממליחים, מוסיפים את הטימין ורסק העגבניות וארבע כוסות מים או ציר עוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-03 דקות עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את השעועית הירוקה והפולים הגדולים והקטנים. מערבבים וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-02 דקות עד לריכוך. מוסיפים את יתר הנוזלים ואת הפסטה (אפשר להכניס את הפסטה למרק כשהיא שלמה או לשבור לחתיכות). מערבבים ומוסיפים עוד כוס מים במידת הצורך. ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות עד לריכוך מוחלט. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
מרק גריסים ועדשים
החומרים (ל-8-6 מנות):
¼ כוס שמן • 2 בצלים קצוצים דק • 5 שיני שום כתושות • 1 כף כמון • ½ כפית קינמון •
2 כפות שטוחות של אבקת מרק בצל • 1 כף מלח • ½ כפית פלפל שחור • ½ כפית פלפלת אדומה חריפה • 2 כפות רסק עגבניות • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות בינוניות • 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק • 5 גבעולי כוסברה קצוצים דק
¾ כוס עדשים ירוקות לאחר השרייה במשך כחצי שעה בקערת מים • ½1 כוסות גריסי פנינה שטופים היטב • כ-8 כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב וגדול את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים יחד מספר שניות.
מוסיפים את הכמון, הקינמון, אבקת מרק הבצל, מלח, פלפל, פלפלת אדומה חריפה, רסק עגבניות – ומערבבים. יוצקים כוס מים ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הפטרוזיליה והכוסברה. מבשלים מספר דקות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העדשים וגריסי הפנינה ומביאים שוב לרתיחה. יוצקים את יתר הנוזלים (על המים להגיע לכ-¾ מגובה הסיר), מכסים וממשיכים לבשל כ-04-03 דקות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט מים רותחים במידת הצורך. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

כתבות נוספות באוכל

0

המארחת הטבעונית

  השבוע המדור נותן במה לא למסעדה, אלא לבשלנית מוכשרת וצבעונית במיוחד, שהחליטה להעז ולצאת בארוחות פרטיות קצת אחרות. מיקה...

אוכל21 במרץ 2020    3 דקות
0

יאסו סלוניקי

  אני אוהבת את יוון, את התרבות, את הרחובות הקטנים, את האוזו, התאנים המתוקות, הגבינות הרכות, שמן הזית הארומאטי, הזיתים...

אוכל7 במרץ 2020    2 דקות

כתיבת תגובה