אוכל

מחממים מנועים

אוכל31 בדצמבר 2019    2 דקות
0

רגע השמש זורחת, רגע הגשם יורד, וזה בדיוק הזמן להצטייד בשלל קטניות ולעבור להכנת תבשילי קדירה עשירים ומחממים

מחממים מנועים
צילום: פסקל פרץ-רובין וחגית גורן

קדירת בשר, שעועית ודלעת
תבשיל קדירה בעל טעם נפלא, המוגש עם פרוסות לחם או על גבי קוסקוס או אורז לבן. טעמו משתבח דווקא ביום שאחרי הבישול.
החומרים (ל-8-6 מנות):
3 כפות שמן • 3 בצלים בינוניים קצוצים דק • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות • 2 גמבות, חתוכות לקוביות קטנות • 5 שיני שום כתושות • 006 גרם בשר בקר (כתף, ראש או חזה) חתוך לקוביות בינוניות, שטופות ומסוננות • 4 כפות רסק עגבניות • ½ כף פלפלת אדומה חריפה • 1 כפית שטוחה כמון טחון • ½ כפית מלח • 6-5 כוסות מים • 3 כוסות שעועית לבנה מיובשת, שהושרתה במים יום מראש, שטופה ומסוננת • ½ ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
אופן ההכנה: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים אליו את הבצלים הקצוצים, קוביות העגבנייה, קוביות הגמבות והשום הכתוש ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבשר, את רסק העגבניות, הפלפלת האדומה, הכמון והמלח ומערבבים. יוצקים לסיר כ-4 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את השעועית ואת קוביות הדלעת ותפוחי האדמה ויוצקים לסיר את יתרת המים. על המים לכסות את השעועית והירקות. מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית שעה וחצי, עד שכמחצית הנוזלים נספגה והשעועית רכה. במידת הצורך מוסיפים ¾-½ כוס מים.

תבשיל חיטה ועדשים פיקנטי
את החיטה אנו פוגשים בעיקר בתבשילי קדירה ובמאכלים “כבדים” יותר, כמו חמין. אבל תופתעו לגלות שבשילוב נכון – החיטה הופכת לתוספת מושלמת, המשתלבת בצורה נפלאה לצד כל מנה עיקרית, צבעונית וטעימה מאוד.
החומרים (ל-8-6 מנות):
4 כפות שמן • 1 בצל גדול קצוץ דק • 6 שיני שום כתושות • 1 כף פלפלצ’ומה או אריסה • 1 כף רסק עגבניות • 4 כוסות מים • מלח ופלפל, לפי הטעם • 1 כפית כמון • ¼ כפית קימל טחון • ¼ כפית כוסברה טחונה • 2 כוסות חיטה, שהושרתה במים 01 דקות • 1 כוס עדשים חומות מבושלות ומסוננות
אופן ההכנה: מחממים שמן בסיר בינוני ומאדים בצל ושום במשך 3-2 דקות. מוסיפים פלפלצ’ומה, רסק עגבניות וכוס מים. מערבבים ומוסיפים תבלינים ואת שארית המים. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את החיטה, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות עד ספיגת הנוזלים (השגיחו מדי פעם תוך כדי בישול וערבבו). מסירים מהאש, מערבבים ומוסיפים את העדשים. מגישים חם.

כתבות נוספות באוכל

0

בין טוניסיה לאיטליה

  לחם מתוק של ג'נובה / Pandolce Genova החומרים (ל-3 כיכרות בינונית): 081 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או שמן) •...

אוכל27 בינואר 2020    4 דקות
0

אסיאתית עם סטייל בגבעתיים

  גבעתיים לא מפסיקה להתחדש ולפתוח מקומות בקצב שלא היה מבייש את תל אביב. והנה לפני שלושה שבועות, נפתחה ה"פאפאסאן"...

אוכל24 בינואר 2020    4 דקות

כתיבת תגובה