אוכל

חנוכה מטוגן ושמח

אוכל24 בדצמבר 2019    3 דקות
0

סופגנייה מרובעת מבצק שמרים וצ’ורוס כרוך מבצק רבוך - מדור מתוק במיוחד

חנוכה מטוגן ושמח
צילום: פסקל פרץ-רובין

צ'ורוס כרוך
הצ'ורוס עשוי מבצק רבוך שעובר טיגון עמוק. יש לו גרסאות הכנה שונות וגם צורות הגשה מגוונות, עם מטבלים, ציפויים ועוד פינוקים.
החומרים (ל־53־04 צ'ורוס):
לבצק: 1 כוס מים או חלב • 001 גרם "מחמאה" או חמאה • 2־3 כפות סוכר • 1 שקית סוכר וניל • קורט מלח • ½1 כוסות קמח מנופה • 4 ביצים גדולות
לטיגון: שמן קנולה
לבזיקה: ½ כוס סוכר • 1 כף קינמון
אופן ההכנה: מניחים בתוך סיר בינוני את המים או החלב, ה"מחמאה" או החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח. מערבבים וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה מהירה, עד שכל החומרים מתאחדים וניתקים מהדפנות.
מסירים מהלהבה ומוסיפים תוך כדי טריפה את הביצים בזו אחר זו. מערבבים נמרצות עד לקבלת בצק רך. מעבירים אותו לשקית זילוף בעלת צנתר משונן.
מחממים שמן לטיגון עמוק. מזלפים לתוך השמן רצועות באורך 12־14 ס"מ, תוך כדי יצירת עיגול כרוך (ראו תמונה). חותכים את הרצועה במספריים.
בעזרת כף ומזלג מייצבים את הרצועה מספר שניות בשמן החם, כך שהיא לא תיפתח, ואז משחררים ונותנים לה להיטגן. שלב זה חשוב על מנת לקבל את הצורה המבוקשת. מכיוון שבהתחלה קשה לשלוט על העיצוב הנדרש, יש לזלף צ'ורוס אחד בלבד, לעצב את הצורה ורק אז לעבור לצ'ורוס השני. בשלישי כבר שולטים בטכניקת העיצוב וזה רץ.
מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום־זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג. בדרך זו מכינים את כל הבצק. מעבירים לכלי הגשה, בוזקים סוכר וקינמון ומגישים.

בנייה
הסופגנייה הפופולרית בניו אורלינס, שמקורה בכלל מצרפת.
החומרים (ל־04־54 בנייה בינוניות, או יותר אם חותכים לריבועים קטנים):
3 כוסות קמח מנופה • 52 גרם שמרים טריים • 2 כפות שטוחות סוכר • ¼ כפית מלח • 2 ביצים בינוניות או אחת גדולה • 3 כפות שמן או חמאה מומסת • 1 כפית ברנדי • 1 כפית קליפה מגוררת של תפוז או לימון • ¾־1 כוס מים או חלב
לטיגון: שמן קנולה לטיגון עמוק
לטבילה או בזיקה: 002 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה: מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את המלח. יוצרים גומה במרכז ומניחים בה את הביצים, השמן, הברנדי וקליפת התפוז או הלימון. מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים או חלב. לשים עד לקבלת בצק אחיד הניתק מדופנות הקערה.
מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. בגלגלת או בסכין חדה חותכים לריבועים קטנים או בינוניים, לפי בחירתכם.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים מספר ריבועי בצק אל השמן. תוך מספר שניות הסופגניות מתנפחות וצפות. ממשיכים לטגן כדקה, הופכים לצד השני ומשזפים עוד קצת. מוציאים ומניחים נייר סופג. בדרך זו מכינים את כל הבנייה.
מעבירים לקערה עם אבקת סוכר. מגלגלים ומצפים אותן באבקת סוכר, או שמסדרים את הבנייה במגש רחב ובוזקים מעל אבקת סוכר.

כתבות נוספות באוכל

0

המארחת הטבעונית

  השבוע המדור נותן במה לא למסעדה, אלא לבשלנית מוכשרת וצבעונית במיוחד, שהחליטה להעז ולצאת בארוחות פרטיות קצת אחרות. מיקה...

אוכל21 במרץ 2020    3 דקות
0

יאסו סלוניקי

  אני אוהבת את יוון, את התרבות, את הרחובות הקטנים, את האוזו, התאנים המתוקות, הגבינות הרכות, שמן הזית הארומאטי, הזיתים...

אוכל7 במרץ 2020    2 דקות

כתיבת תגובה