אוכל

חלון לים התיכון

אוכל24 בדצמבר 2019    4 דקות
0

בלי קשר להיסטוריה הקולינרית של המקום, “אנימאר” שווה ביקור בפני עצמה ומתאימה לכל מצב רוח וחברה

חלון לים התיכון
צילום: ספיר קוסא

 

קפצנו למסעדה החדשה שנפתחה ממש לאחרונה: "אנימאר", שהוקמה על חורבות "רפאל" (ולא, אין קשר בכלל בין "רפאל", שנסגרה מזמן, לבין "אנימאר", ולשף הלל תווקולי מגיעה במה משלו בזכות עצמו). יצאנו בערב שבת, שזה הזמן הכי אהוב עליי ליציאה בתל אביב.
"אנימאר" מציגה מטבח ים תיכוני, עם השראה ממקומות כמו איסטנבול, סיציליה, יוון, ברצלונה, וכמובן המטבח המקומי. השף, הלל תווקולי, מגיע עם רזומה מכובד. הוא עמד בשנים האחרונות בראש המטבח של מסעדת "פאסטל" במוזיאון תל אביב, ולפני כן במסעדת "קלארו" של השף רן שמואלי, והיכולות שלו מייצרות ציפייה לא קטנה, שאולי הוא זה שיביא בשורה חדשה ומרעננת לסצינה העייפה של האוכל בתל אביב. אני לא יודעת אם הוא באמת עשה שינוי כלשהו, אבל בהחלט כיף לשבת במקום, ולא פחות מזה – כיף לאכול פה.

חוויה משתנה
התפריט רחב מאוד, ובנוי ממעט מנות קטנות, כמה בינוניות, מנות עיקריות ואפילו שלוש מנות גדולות במיוחד, שמתאימות לשולחן חברים, ולכן מלכתחילה המסעדה בנויה לייצר חוויות אוכל שונות בכל ביקור, בהתאם לחברה שתהיו בה.
אנחנו התיישבנו בשולחן בר מגניב מול הים, ועוד לפני שהגענו לשאר התפריט כבר ידענו שבא לנו ארוחה שמורכבת ממנות ראשונות ומשקאות. יש משהו ברשימת המנות הקטנות שפשוט עשה לנו חשק לטעום את כולן, וזה בדיוק מה שעשינו.

הזמנו שני קוקטיילים להתעוררות, אחד על בסיס וויסקי מעושן ודבש והשני על בסיס קמפרי (56 שקל לקוקטייל), והתחלנו למלא את השולחן. סלסלת לחמים, שכללה גריסיני פריכים מלא שומשום, פוקאצ'ה עם ארטישוק ירושלמי, לחם מחמצת קריספי לצד קערית עגבניות טריות מרוסקות דק-דק, שמן זית מעולה וזיתים סוריים (24 שקל), צלחת של בצלים צלויים ברכז רימונים, נענע יבשה וצ'ילי (12 שקל), צלוחית גבינת טולום עם אותו שמן זית מעולה (18 שקל) וסיגר ברבוניות ואריסה דקיק וקריספי לצד איולי עמבה וליים (45 שקל). איזה כיף, הכל צבעוני, הכל מלא ריחות של טרי ורענן, כל ביס משחרר לפה טעמים מנוגדים ומאוזנים.

טבלנו בלי מצפון חתיכות פוקאצ'ה בתוך העגבניות הטריות, מתעלמים משמן הזית שנזל על הידיים, בעודנו מכרסמים את הסיגר הממולא בתערובת הדגים העדינה שהאיולי עמבה נותן לה את הקיק לביס המושלם. הגיעו עוד צלחות – מחבת לוהטת עם גבינת ג'יבני צרובה על עלי גפן מטוגנים, סלסה של עגבניות טריות מסביב, צ'ילי לוהט, זעתר והמון שמן זית – שהתחלתי להתמכר אליו (38 שקל). זו מנה מעולה – עלי הגפן המטוגנים התנהגו כמו חטיף כיפי, מלוח ועדין, ועם הידיים תפסנו חתיכות של גבינה חמימה וחתיכות של עלי גפן מצופות עגבניות מרוסקות ושמן זית ובלענו בתאווה. הכל היה נכון במנה הזו. המחירים די שפויים, והמנות הראשונות מאוד נדיבות בגודלן.
לקחנו גם צלחת של ירוקים צרובים כיפיים ונגיסתיים ברוטב של ויניגרט איולי, שמנת וליים עם קרקרים פריכים של קצח (58 שקל). המשכנו לגרסה של קובנייה, שהייתה המנה הפחות מוצלחת בארוחה הזו – עלי חסה פריכים ממולאים בטאבולה עם סלסת שיפקה ופירורי ריקוטה (42 שקל). לא הסתדרו לי הטעמים, הקרירות של המנה עמעמה את הטעמים, והביס עצמו פשוט היה מלוח מדי, מתובל מדי ולא טעים לי. המנה הבאה העיפה אותנו לצד השני, וסיימה את הארוחה בקולות של עונג – קישוא עגול ושמנמן במיוחד ממולא בטלה, פריקי ומשמש מיובש, עם פרוסות בייקון טלה צרובות, שנתנו טעם מעושן עדין לכל הביס החריף-מתקתק-חם הזה, וגרמו לנו להשאיר צלחת נקייה במיוחד (49 שקל).

קינוחים קצת אחרת
מילה חמה על הקינוחים – פעם הראשונה שאני חווה תפריט קינוחים שהוא לא בנאלי. כזה שבא לי לקחת ביס מכל אחד: עוגת סולת בסירופ לואיזה עם גלידת הל וקפה, קרם חלב עם הדרים ודבש, מלבי עם גרניטת תמרים ועוד. איזה כיף, סוף סוף מישהו מעז לנסות משהו אחר. לקחנו ספומה קטלנה – קרם קטלן עם הדרים, חבושים בזעפרן, גלידת פיסטוק ובישקוטי מרציפן (55 שקל). מענג. פשוט מענג. מריר, מתוק, רענן ולא כבד.
בקיצור חוויה שווה – כלכלית וקולינרית
הירקון 87, תל אביב.

כתבות נוספות באוכל

0

הכדור הוא עגול וגם הקציצה

  הבעלים של "בורגר סטיישן 23", יונס מרשת יונס, הוא חובב המבורגרים מושבע, והוא החליט להגשים חלום ישן שלו, להקים...

אוכל28 בינואר 2020    3 דקות
0

בין טוניסיה לאיטליה

  לחם מתוק של ג'נובה / Pandolce Genova החומרים (ל-3 כיכרות בינונית): 081 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או שמן) •...

אוכל27 בינואר 2020    4 דקות

כתיבת תגובה