אוכל

מחוברים לחיים: מאפי שמרים

אוכל18 בדצמבר 2019    3 דקות
0

מבעד לחלון התנור אפשר לראות את הקסם מתרחש: כדורי הבצק המתוקים, המונחים קרוב זה לזה בתבנית - מתרחבים, מתמזגים ולפתע הופכים לאחד

מחוברים לחיים: מאפי שמרים
צילום: פסקל פרץ-רובין

כדורי בצק בציפוי סוכר וקינמון
החומרים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 62 ס”מ):
4 כוסות קמח מנופה • 03 גרם שמרים לחים • ½ כוס סוכר • 1 ביצה • 1 כף דבש • 1 כפית תמצית וניל • 08 גרם חמאה או מחמאה, מומסת • ½1-1 כוסות חלב או מים, בהתאם לספיגת הבצק • ½ כפית מלח
לציפוי: 1 כוס סוכר חום • 1 כף קינמון טחון • 001 גרם חמאה או מחמאה, מומסת • ½ כוס חוטי חלבה (לא חובה)
אופן ההכנה: להכנת הבצק – מערבלים במערבל חשמלי עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים את הביצה, הדבש, תמצית הווניל והחמאה המומסת, ומתחילים לערבל את החומרים תוך הוספה הדרגתית של החלב/מים והמלח. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מדפנות קערת המערבל (במידת הצורך אפשר להוסיף מעט חלב או מים).
מרססים קלות בשמן את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או יותר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומרדדים לעובי 1 ס”מ. חותכים לרצועות שתי-וערב לקבלת קוביות של כ-2 ס”מ. נוטלים בכפות הידיים קוביית בצק, מגלגלים ומעצבים לכדור. אפשר לדלג על רידוד הבצק ולקחת פיסות קטנות או בינוניות מהבצק ולעצב לכדורים.
מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון, מניחים בקערית נפרדת את החמאה/מחמאה המומסת, ובקערית שלישית מניחים את חוטי החלבה.
משמנים היטב את תבנית הקוגלהוף. טובלים את כדורי הבצק בחמאה המומסת ומגלגלים בסוכר המתובל. מסדרים בתבנית שורות של כדורים. בין השורות אפשר לפזר חוטי חלבה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-04 דקות עד שעה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך 081-071 מעלות במשך כ-03 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים, מצננים מעט והופכים על כלי הגשה.

לחמניות שטוחות וחבוקות
החומרים (לתבנית מלבנית 72X53 ס”מ):
52 גרם שמרים טריים • ½ כוס מים • 1 כף סוכר • מעט קמח • ½ ק”ג קמח מנופה • ¾ כוס סוכר • 3 ביצים • 3 כפות שמן • 1 שקית סוכר ונילה ½1-1 כוסות מים • 001 גרם חמאה או מחמאה מרוככת, חתוכה לקוביות בינוניות • ½1 כפית כורכום (לפי הגוון הרצוי), או 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל • ½ כפית מלח • 001 גרם צימוקים בהירים
לטבילה: • 05 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
להברשה: • 1 ביצה טרופה עם מעט מים או שמן • ¼ כוס שומשום
סירופ להברשה: • ¾ כוס סוכר • ½ כוס מים • 1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה: ממיסים בצלוחית בינונית את השמרים, הסוכר והמים. מכסים ונותנים להם לתסוס כ-51 דקות.
מניחים את הקמח בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, צרים גומה ומניחים במרכזה את הסוכר, הביצים, השמן, סוכר הווניל והשמרים שתססו. מערבלים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים, קוביות החמאה, הכורכום, המלח והצימוקים. מערבלים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים במגבת לחה, ומניחים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
משמנים תבנית מלבנית, לשים שוב את הבצק ומוציאים את האוויר. נוטלים מהבצק חתיכות קטנות בגודל 4-3 ס”מ ומגלגלים לכדור קטן, מורחים במעט חמאה מומסת ומניחים בתבנית. בדרך זו מכינים את כל הלחמניות. מסדרים אותן אחת ליד השנייה בתבנית. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
מתפיחים שוב במקום חמים כחצי שעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 081 מעלות כ-52-02 דקות.
מבשלים את חומרי הסירופ בקלחת, עד לצמצומו והפיכתו לצמיגי. בתום האפייה מברישים בסירופ את הלחמניות.

כתבות נוספות באוכל

0

הכדור הוא עגול וגם הקציצה

  הבעלים של "בורגר סטיישן 23", יונס מרשת יונס, הוא חובב המבורגרים מושבע, והוא החליט להגשים חלום ישן שלו, להקים...

אוכל28 בינואר 2020    3 דקות
0

בין טוניסיה לאיטליה

  לחם מתוק של ג'נובה / Pandolce Genova החומרים (ל-3 כיכרות בינונית): 081 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או שמן) •...

אוכל27 בינואר 2020    4 דקות

כתיבת תגובה