אוכל

FEED ME MORIS

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

מעדנייה חדשה בעיר שהיא בית לכולם, וישב מוסכניק עם מתכנת ויאכלו קינואה

FEED ME MORIS
צילום: אנטולי מיכאלי

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות לי להרגיש בחו"ל. אני מוכנה לוותר על שופינג של בגדים ונעליים, רק תנו לי לעשות שופינג של אוכל בכל רגע נתון, לשוטט בין המדפים, להריח את התבשילים, לטעום קצת מטעמים, ללטף צנצנות מלאות בדברים לא מוכרים.
לא מעט מעדניות מעולות יש לנו בתל אביב. רובן די יקרות, אבל מצוינות וגדושות בחומרי גלם מעולים ובאוכל משובח. לאחרונה נפתחה מעדנייה כיפית וקצת אחרת בשם FFED – ברחוב שוקן בתל אביב, בין מוסכים לאמנים והייטקיסטים, שמביאה אוכל מנחם קצת אחר לסביבה מאוד מגוונת ולא שגרתית.
התחושה היא מעט סוריאליסטית, כשנכנסים היישר מהרחוב הסואן, גדוש מוסכי האופנועים ורעש האוטובוסים, למעדנייה שכולה מעוצבת, בסגנון מודרני מינימליסטי, עם המון ירוק ונגיעות של צבע לצד ריחות של בישול וויטרינת זכוכית ענקית גדושה בכריכים ומאפים.
באנו לאכול צהריים, אבל מכיוון שהקדמנו מעט ומנות הצהריים לא מתחילות פה לפני 12:00, החלטנו לחלוק כריך קממבר ורוקט בלחמנייה רכה (20 שקל) ומאפה מושחת ממולא בפטל (14 שקל).
אם אתם לא בעניין קממבר, אז בכל בוקר הוויטרינה מתמלאת בכריכונים גדושים בסלטים שונים או בגבינות ובמגשים עם מאפים של "רביבה וסיליה", כמו מאפה פטל, שוקולד, חמאה ושקדים ומאפים ועוגיות ללא גלוטן. אם בא לכם רק משהו בקטנה, אז דעו שקפה וכריך יעלו פה 24 שקל, שזה מחיר מדהים, ואם אתם בעניין בריאות – יש גם מיצים בסחיטה קרה.
אחרי שהרגענו קצת את הרעב ושמרנו את המאפה לסוף הארוחה, התחילה הוויטרינה להתמלא בקערות ענק גדושות ובמגשים עם פשטידות ומאפים, ובהתאמה המקום התחיל אף הוא להתמלא ב"מיש-מש" משעשע של אנשים. כך עמדנו בתור, כשמולנו שני עורכי דין ומוסכניק ומאחורינו כמה חבר'ה מהמשרדים הצמודים. התקבלה אווירה צבעונית וקלילה.
מה אוכלים?
הלאנץ' עולה 50 שקל, והוא כולל מנה עיקרית עם שתי תוספות. כל אחת מהמנות ניתנת לרכישה בנפרד ומתומחרת בהתאם. ואם הגעתם אחרי ארבע, המחיר יורד ל-30 שקל – נקודת זכות ענקית למקום שמוכיח שטריות היא דבר חשוב.
המנות משתנות מדי יום. אין בשר, אבל יש מנת דגים אחת ביום. אנחנו ניסינו מנה מושלמת של כרוב אדום שבושל במלא חמאה ויין אדום עם פרמזן (28 שקל), שפשוט נמסה בפה, ומנה של קציצות טונה בקארי אדום על אורז לבן (32 שקל). הוספנו לעניין גם סלט עדשים שחורות עם צ'אנקים מתוקים של בטטה וירוקים, וסלט של אורז מלא וארטישוק, גדוש בעשבי תיבול וריח של הדרים (28 שקל לכל אחד). הדבר היחיד שמבאס במנה העסקית הוא חוסר ההפרדה בין העיקרית לתוספות. כלומר, האורז עם הקארי החם יושב לצד הסלטים, מה שיוצר מעט בלגן בצלחת. מצד שני, אני מודה שלא שאלנו אם אפשר לקבל בצלחות נפרדות.
האוכל טוב, הקציצות רכות והקארי מתון בחריפות שלו. לקחנו גם חתיכה ממאפה בלקני, שיצא חם מהתנור וממש קרא לנו, שהיה שווה כל ביס פריך גדוש גבינות ותרד, ופרוסה של קיש בטטה, שהייתה מעט מתוקה מדי בעיניי, אבל חוסלה על ידי החבר'ה לצדי (18 שקל לפרוסה).
קנייה משתלמת
המחירים בעיניי סבירים, מתאימים לכל האוכלוסיות ונותנים את האופציה לשחק עם החשקים שלכם לצהריים, מכריך וקפה ועד ארוחה חמה.
בין התבשילים המתחלפים, תוכלו למצוא המבורגר טבעוני של סלק ועדשים, קוסקוס צמחוני, ניוקי בחמאה, מרק כתום ולביבות סלק לצד סלט קיסר, סלט שוק ומאפים שמשתנים כל הזמן.
גילינו אפילו שתוכלו לקבל לחם טרי, אם תזמינו שעה מראש.
סיימנו בקפה משובח ובחיסול ממוקד של מאפה הפטל. שיטוט כיפי במעדנייה גילה לנו גבינות, יינות, צנצנות שימורים ומיני מאפים במחירים שפויים, כך שבעיניי הכי אידיאלי זה לבוא גם בארבע, לקחת טייק-אווי הביתה, להוסיף לעניין איזה בקבוק יין וכמה פינוקים ולעשות לעצמכם ארוחת ערב מדוגמת.

FEED – שוקן 23, תל אביב. ימים א'-ה', 18:00-9:00

כתבות נוספות באוכל

0

בין טוניסיה לאיטליה

  לחם מתוק של ג'נובה / Pandolce Genova החומרים (ל-3 כיכרות בינונית): 081 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או שמן) •...

אוכל27 בינואר 2020    4 דקות
0

אסיאתית עם סטייל בגבעתיים

  גבעתיים לא מפסיקה להתחדש ולפתוח מקומות בקצב שלא היה מבייש את תל אביב. והנה לפני שלושה שבועות, נפתחה ה"פאפאסאן"...

אוכל24 בינואר 2020    4 דקות

כתיבת תגובה