אוכל

טעימות ספרותיות

אוכל26 בנובמבר 2019    3 דקות
0

ספר בישול טוב מניע אותך לפעולה: הוא שולח אותך למטבח לחתוך, לערבב, לקפל, לבחוש ולאפות • הנה שניים כאלה

טעימות ספרותיות
צילום: לימור לניאדו תירוש, איל גרניט

אני מאוד אוהבת ספרים, וספרי בישול בפרט, ואין זה משנה שכמות המתכונים שזמינה לנו כיום באתרים ובבלוגים היא פשוט מטורפת. אני עדיין מוצאת את עצמי מלקטת מתכונים מספרים. כמו למשל אלה שאהבתי בספר “קלין איטינג – לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה”, מאת פאולין שובל, ובספר “סלט – חגיגה של ירקות קטניות ודגנים”, מאת לימור לניאדו תירוש.
סלט חזה עוף עם חמאת בוטנים (מתוך “קלין איטינג”)
החומרים (ל-4 מנות):
• 2 כוסות כרוב לבן קצוץ דק • 1 כוס כרוב סגול קצוץ דק • 2 כוסות גזר פרוס דק (אפשר מגורר) • 1 כוס גמבה אדומה פרוסה דק • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק • 1 כוס כוסברה קצוצה דק • 4 נתחי חזה עוף (חצאים), מבושלים ומצוננים
לרוטב: • מיץ מלימון אחד • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית • 2 כפות רוטב סויה מופחת מלח • 3 כפיות סוכר דקלים (או דבש) • 1 כפית רוטב סויה • 2 כפיות חומץ אורז • 1 שן שום כתושה • צ’ילי חריף (לא הכרחי)
להגשה:
• 4 כפות שקדים או בוטנים קלויים, קצוצים דק
אופן ההכנה:
שמים בקערה גדולה את כל הירקות, פורסים את נתחי חזה העוף לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה. בקערה נוספת, או בצנצנת, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב לקבלת תערובת אחידה. אפשר לתבל בצ’ילי חריף, בזהירות ולפי הטעם. שימו לב שטעמים חריפים מתפתחים בהדרגה, כך שגם אם המנה לא הייתה חריפה בהתחלה, תוך שעה-שעתיים אתם עלולים לגלות שאינכם מסוגלים לאכול ממנה. מתבלים את הסלט ברוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל את השקדים או הבוטנים ומגישים.

סלט שורשים, תפוחים ופנקו שקדים (מתוך “סלט – חגיגה של ירקות, קטניות ודגנים”)
החומרים (ל־01-8 מנות):
• 2 כפות פירורי פנקו (או פירורי לחם ללא תיבול) • 3 כפות שקדים פרוסים מולבנים
• 1 ראש חסה ערבית (רק העלים הפנימיים), שטוף ומיובש היטב • צרור עלי ארוגולה (רוקט), שטופים ומיובשים • 1 שומר, ללא הגלדים העבים, חתוך לפרוסות דקיקות לאורכו (עדיף במנדולינה) • 1 קולרבי קלוף, פרוס לעיגולים דקיקים (עדיף במנדולינה) וחתוך לרצועות דקות • 1 תפוח עץ גרני סמית, חתוך לרבעים ופרוס לאורך לפרוסות דקיקות • 5-4 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
⅓ כוס (08 מ”ל) שמן זית • ¼ כוס (06 מ”ל) • מיץ לימון סחוט טרי • 1 כף חומץ בן יין לבן
1 כף סילאן • ¾ כפית מלח • ¼ שן שום קצוצה דק
אופן ההכנה:
מחממים מחבת וקולים את הפנקו והשקדים במשך עשר דקות על להבה נמוכה, עד להזהבה. במקביל מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת את כל המרכיבים ומנערים היטב. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט, למעט תערובת הפנקו והשקדים. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מתקנים תיבול.

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה