אוכל

מחכים לחורף

אוכל17 בנובמבר 2019    2 דקות
0

שני מתכונים למרק שרק מחכים לגשם שיגיע

מחכים לחורף

כבר עבר יותר מחצי נובמבר וחובבי החורף הופכים לחסרי סבלנות. התחזית מבטיחה שהחורף יגיע בסופו של דבר, אבל החלטנו לעזור לו. אולי אם ריח המרק יעלה גם הגשם יגיע.

פארוק בשוק משוק הפשפשים של יפו מציע מתכונים למרקים ביתיים, מנחמים וחמים שממש עושים חשק לארוחה עם רעמים מתגלגלים ברקע.

מרק קובה

המצרכים לעשר מנות:

1/2 קילו סולת

1/4 קילו בשר טחון

3 תפוחי אדמה

3 גזרים

6 שיני שום פרוסים

תערובת עשבי תיבול : צרור נענע, צרור פטרוזיליה,צרור כוסברה

מלח ופלפל

1/4 כוס מיץ לימו

6 ליטר ציר ירקות / מים

אופן ההכנה :

להכנת הקובה: שמים בקערה חצי ק"ג סולת עם מעט מלח ופלפל לבן. ותוך כדי ערבוב מוסיף מים פושרים עד למרקם בצק רך. יוצרים על כף היד מין משטח דק של הבצק בעובי כחצי סנטימטר, מניחים במרכז מעט בשר טחון (בצורה של קציצה קטנה ) ועוטפים עם הבצק מסביב לקציצות בשר. צריכה להתקבל צורה ש לכדור חלק ועגול.

להכנת המרק: מאדים בסיר את הגזרים, תפוחי האדמה, שום ותערובת עשבי תיבול ( נענע פטרוזיליה וכוסברה), מתבלים במלח פלפל ומיץ לימון, מוסיפים ציר ירקות, לאחר רתיחה מוסיפים את הקובה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ 20 דקות מתקנים תיבול.

מומלץ להגיש עם חצי לימון טרי.

מרק עדשים 

המצרכים לעשר מנות
חצי ק"ג עדשים יבשים כתומים
3 גזרים בינוניים
2 תפוחי אדמה גדולים
3 שיני שום
רבע ג’ינג’ר
10 זרעי כוסברה
זר אחד כוסברה טרייה
כוס  יין לבן
מלח פלפל שחור
6 ליטר ציר ירקות / מים

אופן ההכנה:
מאדים עם מעט שמן זית תחילה את הגזר, הבצל, השום והגינגר. מוסיפים כוס יין לבן עד שהיין מצטמצם  מוסיפים את ה12 ליטר ציר ירקות\המים, מרתיחים ומיד לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוחי האדמה ולאחר 10 דקות מוסיפים את העדשים לעוד כ10 דקות , ממש לפני יציאה מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומגישים.

 

 

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה