אוכל

תאילנדית בשוק

אוכל19 בנובמבר 2019    4 דקות
0

מסעדת "איסאן" החליפה תפריט - וזה מצדיק טיול לשוק אפילו בצהרי שישי

תאילנדית בשוק
צילום: אסף קרלה

המטבח הכי אהוב עליי הוא התאילנדי. כן, אני, בת להורים טריפוליטאים, שטיילה חצי שנה בהודו ולא סובלת אוכל הודי, מכורה לפחמימות, ומוכנה להצהיר בזאת שהמטבח שאני מסוגלת לאכול ממנו על בסיס יומי הוא התאילנדי.
יש משהו במטבח הזה שמסוגל לייצר מנות חדשות כל פעם, שמכיל במנה אחת את כל מנעד הטעמים ועדיין מרגיש מאוזן, בשונה ממטבחים רבים שמרגישים כבדים מדי, מתובלים מדי או אנמיים מדי. המטבח התאילנדי כל כך מגוון ומורכב, והמנות היוצאות ממנו פשוט מדויקות.
לכן כשמסעדת "איסאן" שינתה תפריט, הייתי חייבת לבדוק.
שישי לוהט
אומנם זו טעות להגיע למקומות בשישי בשוק הכרמל, אבל אחרי רבע שעה של הסתגלות לעומס ולרעש, מתחילים ליהנות מזה. אחרי שהתגברתם על זה ועל התור בכניסה למסעדה, שבו לשנייה בשולחן הקטן והחמוד, שתו כוס תה קר או קחו לגימה מהבירה התאילנדית שהזמנתם, ועכשיו בואו נבהיר שזה הולך להיות חריף, ואם יש לכם תעוזה – אז מאוד חריף, תתכוננו לבכות. אם אתם ממש לא אוהבים חריף, חשוב שתאמרו זאת על ההתחלה (ורוב הסיכויים שישאלו אתכם), כדי שלא תסבלו. בעיניי, לחריף התאילנדי יש תוספת משמעותית בטעמי המנה, ובלי החריפות הזאת האוכל חסר לטעמי.
מה הסגנון?
התפריט בנוי משפע של מנות מאזור איסאן שבצפון תאילנד (משם הבעלים והשפית פריה סקולווראפאט), אבל בהתאם – גם ממנות קלאסיות משאר מחוזות תאילנד. האוכל פה טעים. לא גורמה, לא תיפלו פה מהתחכום, אבל בהחלט אותנטיות, עשירות בטעמי רחוב, ויחד עם הרעש וההמון של שוק הכרמל – תרגישו לרגע שאתם באמצע בנגקוק.
התפריט עושה חשק, אבל שימו לב שהמנות משביעות ולא קטנות, אז ההמלצה היא לצמצם לשתי ראשונות ושתי עיקריות או לכמה ראשונות ועיקרית אחת, כדי שתוכלו להתנסות, ורוב הסיכויים – גם לקחת טייק-אווי.
מה בתפריט?
התחלנו מסלט פאפאיה (32 שקל) כמובן. יש קלאסיקות שחייבים לקחת. הסלט היה מושלם, נגיס, מלא בטעמים, חריף, מלוח וחמוץ וכמובן קראנצ'י מהבוטנים. ומשם למנה קלאסית ומצוינת לא פחות – יאם סן גאי (39 שקל) – סוג של סלט, אם תרצו, המורכב מעוף (אפשר גם טופו), אטריות שעועית, עגבניות שרי, סלרי, כוסברה, בצל סגול וליים ברוטב דגים. גם פה המשולש הקדוש של האוכל התאילנדי, חמוץ-מתוק-חריף, עבד מצוין ויצר מנה משביעה ומלאת רעננות וחמיצות חרפרפה המאפיינת את מנות היאם התאילנדיות – מנה שיש בה מהכל.
כבר תכננו את העיקריות שלנו, אבל המלצר התעקש שננסה מנה שלא הרבה מכירים – לוק שין (26 שקל), הבנויה מכדורי בשר טחונים שבושלו ואז טוגנו, ולכן יש להם מרקם מעט צמיגי אבל כיפי, והכל עטוף ברוטב מתקתק חריף. הרשו לעצמכם להתנסות קצת בדברים שלא הכרתם. לוהטים וקצת שבעים עברנו לעיקריות, והופה – הרעב חזר ובגדול. לקחנו הפעם את ההמלצות של המלצר: פאננג בקר (55 שקל) ופאד קפאו (59 שקל). שוב שתי מנות קלאסיות שכולכם מכירים, ממשיכות את הקו של המקום, מנות שתמצאו בכל תאילנד אבל עשויות נהדר.
הפאד קפאו היה עסיסי וחריף – בשר בקר קצוץ, שום, בצל לבן, צ'ילי חריף, לוביה אסייתית ובזיליקום, מוגש עם אורז מאודה וביצת עין מעל, טיפה נוזלית – כזו שתעטוף כל ביס בקצת חלמון צהוב. הפאננג היה בעינינו המנה הכי טעימה בכל הארוחה הזו. אולי זה החורף שמתקרב אבל הרוטב היה מושלם, סמיך ומנחם, והזכיר קצת אוכל הודי בתיבול – תבשיל של תערובת קארי פאנג אדום בחלב קוקוס עם לוביה, במבוק, בצל ירוק, בזיליקום, צ'ילי טרי, ג'ינג'ר ובוטנים. מוגש עם אורז מאודה. כמו שאמרתי, מנה מנחמת וארומטית, עשירה בטעמים, כזו שתשלח אתכם לישון מאושרים.
התלבטנו אם ללכת על קינוח. גם בתאילנד לא אכלתי קינוח במסעדה, אלא תמיד המשכנו להסתובב ומצאנו איזה דוכן של מנגו ואורז דביק או אפילו שייק. בסוף לקחנו מנה קטנה של טפיוקה (19 שקל) עם חלב קוקוס ופירות, שסגרה פינה בלי מתיקות יתר.
פשטות תאית
זוהי מסעדה מצוינת שיודעת לספק חוויה אותנטית, בלי השואו של "תראו, אנחנו אותנטיים", מהנראות ועד השירות – חמים ולא מתנשא. האוכל נאמן לטעמים המקוריים של תאילנד, לא יקר וטעים. פשוט טעים.

איסאן – רבי עקיבא 22, תל אביב
(שוק הכרמל)תאילנדית בשוק

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה