אוכל

קסם הפרי

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

זו הייתה התאהבות איטית, וחלף הרבה זמן עד שלמדתי לחבב אותה, אבל כיום אני פשוט לא יכולה בלי פרוסה עסיסית מעוגת פירות טובה

קסם הפרי
צילום: אנטולי מיכאלו, מתוך הספר: "העוגות של פסקל"

קרמבל אגסים,
מייפל וקינמון
החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לפירורים:
002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות • ¼ כפית מלח • 001 גרם סוכר חום בהיר • 2 כפות שיבולת שועל • ½ כוס אגוזי פקאן
לריכוך האגסים:
05 גרם חמאה, חתוכה לקוביות • 7 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות • 1 כפית מיץ לימון • ½ כפית קינמון • כוס סירופ מייפל • 1 כפית קליפת לימון מגוררת • 2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ גס
להגשה:
שמנת חמוצה או גלידת וניל
אופן ההכנה:
להכנת הפירורים – במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את שיבולת השועל והפקאנים, וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת גושים קטנים של בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
להכנת האגסים – ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים בה את האגסים קלות. מוסיפים את מיץ הלימון, הקינמון, סירופ המייפל, קליפת הלימון והג'ינג'ר. מערבבים עוד דקה או שתיים, עד שהסוכר נמס ומצפה את הפירות (כלומר, מקרמלים אותם) ומכבים את האש.
מעבירים את תוכן המחבת לתבנית תנור, משטחים כך שהאגסים ייצרו שכבה אחת בעובי 2 ס"מ לערך. מפזרים מעל שכבה של פירורים מתערובת הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-02 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והנוזלים מהאגסים מבעבעים ביניהם.
מגישים שתי כפות גדושות מהמאפה בליווי כף גדולה של שמנת חמוצה או גלידת וניל.
טיפסקל:
נשארו מעט פירורים? עטפו את פירורי הקרמבל בניילון נצמד, הקפיאו והשתמשו בהם בפעם הבאה.

עוגת בננות ואגוזים
זו עוגה מסוג ה"חבל לזרוק". לפעמים הבננות שקנינו לא נאכלות בזמן. אז רגע לפני שמשליכים אותן לפח, אפשר לנסות להכין את העוגה הזו.
החומרים (לתבנית ברוחב 22 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ, משומנת):
051 גרם חמאה חתוכה • 1 כוס סוכר חום • 4 ביצים • ¼ 2 כוסות קמח מנופה • 2 כפיות אבקת אפייה • ½ כפית אבקת סודה לשתייה • 1 שקית סוכר וניל • 4 בננות בשלות, קלופות ומעוכות • ¾ כוס אגוזים קצוצים • 2 כפות צימוקים • ½ כוס חלב או שמנת חמוצה
לעיטור:
פרוסות בננות עגולות או חתוכות לאורך
3-2 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה:
מערבלים במערבל חשמלי את החמאה, הסוכר והביצים, עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.
מעבירים לתבנית ומעטרים בפרוסות הבננה, דוחסים אותן קלות אל תוך עיסת הבצק ומפזרים מעל את הסוכר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-05-04 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים.

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה