אוכל

סודות הגרעין האפגני

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות
0

הצצה מסקרנת לשלל המטעמים שמככבים במטבח של יוצאי אפגניסטן

סודות הגרעין האפגני
צילום: פסקל פרץ-רובין

פלוב זומרוד/ אורז
עם תרד והל
אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים.
החומרים (ל-6 מנות):
001 מ”ל שמן • 1 כפית שטוחה קינמון טחון
• ¼ כפית ציפורן טחון (לא הכרחי) • 6 זרעי הל מעוך • 002 גרם בצל לבן, קצוץ דק • 003 גרם תרד טרי, חלוט וקצוץ • 003 גרם אורז מסוג בסמטי או פרסי • 1 כפית מלח • 004 מ”ל מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את התבלינים ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים במשך שתיים-שלוש דקות. מוסיפים את האורז, המלח והמים הרותחים ומערבבים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-52 דקות. מכבים את האש ומשהים כ-01 דקות בסיר מכוסה.
ראמה/ קדרה תפוחי אדמה, חצילים, עגבניות ובשר
זהו תבשיל ללא נוזלים. הוא מתבשל בנוזלים של הירק והשומן מהבשר או מכרעי העוף.
החומרים (ל-8 סועדים):
001 מ”ל שמן חמניות • 1 כף כורכום • 01 גרם שורש כורכום טרי, קצוץ דק • 1 כפית פלפל שחור • 2 כרעי עוף עם השומן, או 005 גרם בשר כבש/בקר, חתוך לקוביות בגודל 5 ס”מ • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות • 1 ק”ג תפוח אדמה, חתוך לקוביות גסות• 1 חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לחתיכות גסות • 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את שני סוגי הכורכום והפלפל השחור, מטגנים קלות ומוסיפים את הבשר או את חלקי העוף, כאשר השומן כלפי מטה. מערבבים ומטגנים עד להשחמה קלה.
מוסיפים את קוביות הבצל, תפוח האדמה והחציל, מערבבים ומוסיפים את העגבנייה והמלח. מערבבים ומכסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
זרדק טרשי/ גזר בתחמיץ
החומרים (לצנצנת של 700 מ”ל):
½ ק”ג גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס”מ
לתחמיץ:
002 מ”ל חומץ הדרים • 1 כפית מלח • 2 שיני שום כתושות • 1 כף סוכר • 1 כף פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
מניחים את הגזרים בסיר ומכסים במים. מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים עשר דקות, מסננים ומצננים. יוצקים על הגזרים את כל חומרי התחמיץ, מערבבים ושומרים בכלי סגור במקרר לפחות יום לפני ההגשה.
גשניז טרשי/ כוסברה עם צימוקים
החומרים (ל-6 מנות):
3 צרורות של כוסברה (רק העלים)
לתחמיץ:
001 גרם צימוקים בהירים, מושרים כשעה במים ומסוננים • 1 כף סוכר • 1 כפית מלח • 4 שיני שום כתושות • מיץ מ-2 לימונים • 05 מ”ל חומץ הדרים
להגשה:
¼ כוס שבבי שקדים קלויים
אופן ההכנה:
סמוך להגשה מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים. מפזרים מעל שבבי שקדים ומגישים.
בדאנג’ון טרשי/ חציל בתחמיץ
החומרים (לצנצנת של 1 ליטר):
1 ק”ג חצילים קטנים וחתוכים לאורכם, או חצילים מאורכים וחתוכים לפרוסות
לתחמיץ:
01 גרם קצח קלוי • 1 כף סוכר שטוחה • 1 כפית מלח שטוחה • 4 שיני שום כתושות • 1 כפית זרעי כמון קלויים • 1 כף • גמבה חתוכה לקוביות זעירות • 052 מ”ל חומץ הדרים
אופן ההכנה:
מסדרים את החצילים על מגש ומשאירים לייבוש כשעתיים. מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב. מניחים על נייר סופג. אם לא רוצים לטגן, אפשר לסדר את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בנדיבות ולאפות בתנור שחומם מראש ל-081 מעלות לפחות חצי שעה, עד להשחמה.
מניחים את החצילים האפויים או מטוגנים בקערה ומצננים היטב. מעבירים לצנצנת. מערבבים את כל חומרי התחמיץ, יוצקים על החצילים, מכסים ושומרים במקרר לפחות 42 שעות לפני ההגשה.

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה