אוכל

טעימות בסטייל

אוכל10 בנובמבר 2019    3 דקות
0

ארוחת טעימות היא הפתעה לחיך לכל פודיז • זו של השפית מיכל לוי ממסעדת "בראון" מפתיעה בגדול, ובמחיר יחסית קטן

טעימות בסטייל
אסנת גואטה

אחת החוויות הקולינריות שעל כל חובב אוכל להתנסות בה, ורצוי פעמים רבות, היא ארוחת טעימות. כלומר, ארוחה שבה תקריבו את קיבתכם בידו של השף, שיוציא לכם כל מה שעולה בראשו או בסיריו. נכון, יש בכך משום לקיחת סיכון, ויש מצב שתקבלו כל מיני חומרי גלם או ירקות מוזרים, שיגרמו למנה שלכם להיראות כמו ציור, אך זו מהות החוויה, ורוב הסיכויים שתטעמו דברים שלא הכרתם – טעמים שהשף אוהב ורוצה שתחוו גם כן.
ארוחת הטעימות של מיכל
לאחרונה יצא לי לחוות ארוחה שכזו, שהייתה מפתיעה בכמה רבדים. בגלל הטעמים, מפני שזו הייתה שפית שבדרך כלל נחבאת אל הכלים, וגם מפני שזה היה במסעדה שלא ציפיתי לקבל בה כזו חוויה.
השפית מיכל לוי היא אחת הנשים המוכשרות בתעשייה המקומית, ולא רק – היא עבדה שנים באיטליה והייתה שפית של מסעדה נחשבת בפוליה. בארץ פחות תשמעו עליה, כי היא לא הטיפוס המוחצן והפייסבוקי, ומרגישה הרבה יותר נוח במטבח מאשר מחוצה לו. כיום היא השפית של מסעדת "בראון", הממוקמת במתחם צמרת שבצפון תל אביב. זו כבר סיבה שבגינה אתם חייבים להגיע אל המסעדה הזו.
ביקשנו מראש ממיכל ארוחת טעימות, והפעם דווקא ללא בשר. רצינו להתנסות ביד שלה, ביכולות שלה לספק מנות שהן לא סטייק, וזכינו בארוחה מושלמת. לכל זה צירפנו גם טעימות של יין שמיכל בחרה מתפריט היינות של המקום.

מה אכלנו?
פתחנו בכוס יין לבן, שרדונה של יקב צובה, לצד פטה כבד מושלם ועשיר עם ריבת בצל, קונפי הדרים וג'לי יין, שנתנו את המתיקות העדינה לכל ביס. מיד לאחריו הגיעה מנה יפיפה של סביצ'ה סלמון בוופל גלידה עם מנגו, עגבניות חריפות וסורבה מנגו מעל – מנה שזכתה לקריאות התפעלות, לא רק בשל הנראות של המנה, שהונחה כמו יצירה על הצלחת, אלא בגלל השילוב המדליק של גלידת מנגו קפואה ועזת טעמים לצד הסביצ'ה והצ'ילי, שהתמזגו מדהים יחד, ונוצר משחק של טמפרטורות, חום וקור.
בשלב הזה מיכל הוציאה יין לבן של יקב סוסון ים המופלא, שגם הוא לא השתלט על טעמי הארוחה ונתן רעננות ירוקה וכיפית עם כל לגימה. לשולחן הוגשה צלחת של גבינות ופוקאצ'ה אלוהית ושמנמנה, ספוגת שמן זית מושלם ועשבי תיבול. אף שידעתי שאני אתחרט על זה בהמשך, חיסלתי אותה.
בשלב השלישי בארוחה עברנו ליין אדום, פליני, גם כן של סוסון ים, בעל טעמים עמוקים יותר, אבל עדיין עם קלילות ים תיכונית. המנות שהוגשו לצדו היו ניוקי תוצרת בית, נימוחים ברוטב פוטנסקה עם פילה לברק, שום, צ'ילי עגבניות וצלפים ביין, ומנה של פילה לברק ממולא במנגולד צלוי, שום וצ'ילי ברוטב חמאת מרווה על פולנטה טרייה. מנות מצוינות, מדויקות, עשירות בטעמים כפריים של חומרי גלם מעולים ורעננות וניחוחות איטלקית. אפשר היה להרגיש את שמן זית המעולה, את מליחות הזיתים השחורים והדגים הטריים ואת הירקרקות של עשבי התיבול, את הלימון שנסחט בעדינות. פשוט מנות כיפיות, מהסוג שמתחשק לאכול כל יום עם בקבוק יין ולשכוח מהעולם. קינחנו בפאי לימון מצוין וכוס אספרסו, והלכנו הביתה מאושרים.

כמה זה עולה לנו?
התענוג עלה לנו 450 שקל לזוג, כולל היין. בהחלט מחיר שפוי ומחבק בסצינה היקרה של תל אביב. הארוחה ארכה מעל לשעתיים ובהחלט שווה הרבה יותר. ארוחה בתוספת בשר תייקר את הארוחה בכ-100 שקל, עדיין מחיר מגוחך לארוחת טעימות של שפית ברמה הזאת.
מיכל היא אחת השפיות היותר מסקרנות וצנועות שיצא לי להכיר, ומגיע לכם להכיר אותה ואת היכולות שלה. ארוחת הטעימות, ובכלל המסעדה, מומלצות בחום.
ארוחת הטעימות היא בתיאום מראש.

בראון, קניון צמרת: ניסים אלוני 10, תל אביב, טל' 03-5444024. פתוח כל יום, 23:00-8:00

כתבות נוספות באוכל

0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה