אוכל

חיים בפיתה

אוכל2 בנובמבר 2019    2 דקות
0

“פיתה מונטנה” נותנת פוקוס חדש על מזון מהיר ועל אוכל שמוגש באופן הכי נוח וטעים - כסנדוויץ’ בפיתה

חיים בפיתה
צילום: אפיק גבאי

אני אוהבת פיתה. יש משהו בכיס הבצק הזה שעובד מעולה בכל ביס. אם גדוש בחביתה של בוקר, או בנקניק ומיונז ועד לפלאפל לוהט או שווארמה מתובלת – הפיתה מצליחה להכיל בנחישות כל דבר שתכניסו אליה, ותעניק ברוב הפעמים ביס שנותן מרקם עדין של לחם, ועדיין היא נותנת כבוד לתוכן שלה.
לפני כחודשיים פתחו שני השפים דודו אלמקייס ויוסי שטרית, הבעלים של מסעדת “דוד ויוסף” – “פיתייה” כשרה ועסיסית במיוחד בנמל תל אביב, שכולה שיר הלל לפיתה וקריצה ל”גלידה מונטנה” האלמותית שזכורה בחיבה לוותיקי תל אביב, כמוני.
מה בתפריט?
קודם כל, פיתה. לא מפתיע, אני יודעת, אבל הפיתות פה עבות ורכות, כאלו שגורמות לך לרצות לאכול את הפיתה לא פחות מה”בפנוכו”. יש גם לחם פרנה שאופים במקום, ועל הבשר אחראי השותף אודי גינדי, בעל קצביית בוטיק מראשון לציון, ותכלס – הכל פשוט עובד כמו שצריך.
בתפריט, בשרים מגריל פחמים, שיפודים מחלקים שונים כמו נתח קצבים, אנטרקוט, כנפיים, שיפודי עוף וקבב עיראקי על פי מתכון משפחתי. וכמובן ספיישלים. אבל אם תתעקשו או אם אתם סתם רוצים לשמור על הגזרה, תוכלו לקבל סטייק בצלחת.
תוכלו לקבל למשל: שיפוד כנפי עוף (25 שקל), פיתה עם פרגית (39 שקל), פיתה עם כבד עוף (35 שקל), קבב עיראקי בפיתה או בלחם פרנה (44-39 שקל) וסטייק בצלחת (42 שקל). גם האלכוהול זול. בקיצור, חוויה קלילה, טעימה מאוד ולא יקרה! ואפשר גם להזמין אותה הביתה במשלוח. תיהנו!
דגמנו בפיתה
אנחנו ניסינו את דנוור קאט בפיתה שהגיעה שמנמנה במיוחד, ממש גדושה על גבול המלאה בנתחים בשרניים ועסיסיים, עם טחינה, בצל ופלפל חריף על האש (48 שקל); מרגז חריפות ודחוסות (39 שקל), שלקחנו גם כן על טחינה אבל לא ויתרנו גם על כרוב קצוץ; ופרנה רכה מלאה בפרגיות (41 שקל), שלה הוספנו אריסה לוהטת וסלט כרוב מצוין. כמובן שלקחנו צ’יפס, כי אי אפשר בלי (14 שקל), שהיה פריך מבחוץ ורך מבפנים, וגם אותו יכולתי לחסל בלי מצפון בכמויות. כדי לקרר את עצמנו סגרנו פינה עם קורונה (22 שקל) ואפרול שפריץ כיפי של צהריים (28 שקל), כי החיים יפים ואנחנו הברזנו מהעבודה בשביל הפינוק הזה. אז מגיע לנו.
מה שבאמת אהבנו זה את המחירים השווים. אף שהיד היא של שפים מוכרים, המחירים ממש שווים.
התערוכה 7, נמל תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה