אוכל

ימים של קרמבו

אוכל29 באוקטובר 2019    2 דקות
0

החורף הוא העונה לכל חובבי הקרמבו באשר הם. מתכון מפנק במיוחד לקינוח קרמבו ביתי מושקע, במיוחד למי שגשם עושה לו חשק להכנס למטבח

ימים של קרמבו

אחת הסיבות (העיקריות, יש להודות) שבגינן אני ממתינה לחורף שיגיע, היא הקרמבו.

אני מחלקת את החברים שלי לפי איזה קרמבו הם מעדיפים, וניל או מוקה? ואלה שענו "נכון" לתפיסתי, זוכים למבול של שאלות "איך אתם אוכלים את הקרמבו שלכם?", זר לא יבין זאת, אבל לאכול קרמבו לא דומה לשום ממתק או קינוח אחר. זו שאלה לוגיסטית סבוכה, האם אתם מתחילים מהביסקוויט או שמא מפרידים באלגנטיות את הציפה מהקצף? יש את אלה שאוכלים הכל בביס אחד, איש איש והעדפותיו, כמספר האנשים המשתתפים בדיון כך מספר הדעות על הדרך "הנכונה" לאכול קרמבו…

הבוקר, כשהגשם רק התחיל לטפטף התפשט לי חיוך מאיר על הפנים. זה בהחלט יום של קרמבו! וכשקיבלתי את המתכון הביתי המושלם של חברת "כרמית" לקרמבו עשיר, היה ברור שזה יום של פינוק במטבח עם קינוח "הום מייד" חורפי

מתכון לקרמבו בייתי מפנק

לתחתית בצק פריך שוקולד:

המצרכים:

360 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם אבקת קקאו

1 ביצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס. מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ.

אופים בתנור 10-12 דקות ,מצננים לטמפרטורת החדר.  מסדרים את תחתיות הקרמבו על גבי תבנית.

למרנג :

המצרכים:

100 גרם חלבון ביצה

200 גרם סוכר + שקית סוכר וניל

אופן הכנה:

בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד ומערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי. מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה. מזלפים את המרנג על כל תחתית קרמבו בתנועה סיבובית וכלפי מעלה.

שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.

ציפוי השוקולד:

המצרכים:

250 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו

100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה או בבית טבע) ,או לחלופין להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה

בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד.

יש לטבול את הקרמבואים שקפאו בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא.

ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים. אם כי סביר שהם יחוסלו עוד קודם.

                

המתכון מאת שני סגדן באדיבות חברת "כרמית"

 

כתבות נוספות באוכל

0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה