אוכל

מלאים כוונות טובות

אוכל2 בנובמבר 2019    4 דקות
0

שני מתכונים עטופים באהבה

מלאים כוונות טובות
צילום: פסקל פרץ-רובין

שבלולי בריק במלית כרוב, תפוחי עץ ורימונים
החומרים (ל-01 שבלולים בינוניים):
למלית:
3 כפות שמן זית • 2 בצלים גדולים קצוצים  • 2 שיני שום כתושות • ½ ראש כרוב גדול חתוך לרצועות דקות • 1 תפוח עץ קלוף וחתוך לפרוסות • ¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר • 1 כף רוטב רימונים • 1 כף רוטב סויה • 1 כף דבש • מלח ופלפל לפי הטעם • ½ כוס גרגירי רימונים • 02 עלי בריק עגולים (או עלי פילו)
לבזיקה והברשה:
½ כוס תערובת של שומשום, פרג, גרעיני חמנייה ודלעת (אפשר לשנות לכל תוספת אחרת, כמו צ'יה, פשתן, קצח ועוד) • 1 ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים ומאדים כדקה. מוסיפים את רצועות הכרוב, מערבבים, מאדים כשתי דקות ומוסיפים את פרוסות התפוחים.
מערבבים ומאדים בסיר מכוסה, עד שרצועות הכרוב משנות את צבען. מוסיפים את הג'ינג'ר הטרי, רוטב הרימונים, רוטב הסויה והדבש, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה עוד שתיים-שלוש דקות ומסירים מהלהבה.
מצננים היטב ומוסיפים את גרגירי הרימונים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
נוטלים בזהירות עלה בריק ומניחים על משטח העבודה. נוטלים עלה שני ומניחים אותו לצד העלה הראשון, כשהוא מונח על פני שליש משטחו. מתקבל משטח אחד ששני צדדיו עגולים. מרסיסים את שני העלים במעט תרסיס שמן.
מניחים לאורך משטח עלי הבריק בצד הקרוב אליכם מעט מהמלית, כ-3-2 כפות, ומסדרים אותה לאורכו. מקפלים את עלי הבצק על המלית ומגלגלים לגלילה צרה. יוצרים מהגלילה צורת שבלול (ספירלה) ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהצד הסגור מונח כלפי מטה. בדרך זו ממלאים את יתר העלים. מסדרים את כל השבלולים על תבנית כשהם תומכים אחד בשני. מרססים מעט בשמן.
טורפים בקערית את הביצה עם המים ומברישים את השבלולים בביצה הטרופה. מפזרים על פני השבלולים את תערובת השומשום, הפרג וגרעיני החמנייה והדלעת. אופים בתנור שחומם מראש ל-052 מעלות במשך כ-01 דקות. מנמיכים את החום ל-091-081 מעלות ואופים עוד כ-03 דקות עד שהשבלולים משחימים והופכים לקריספיים. מוציאים ומגישים חם או פושר.
תפוחי עץ ממולאים
ועטופים בגלימת בצק
על מנת לנצל היטב את בצק העלים בחרתי הפעם להשתמש בריבועי בצק עלים. אני מפשירה את מספר ריבועי הבצק בהתאם למספר הסועדים, ואת הבצק הנותר אני שומרת במקפיא לשימוש עתידי.
אפשר להגיש לצד התפוחים הממולאים כדור גלידה או רוטב וניל. אני מוצאת שהם טעימים גם בלי התוספות הללו.
החומרים (ל-8 סועדים):
8 תפוחי עץ חמצמצים מסוג גרני סמית. יש לבחור את הקטנים ביותר, שלהם מרקם מושלם לאחר האפייה • 4 כפות אגוזי מלך או פקאן גרוסים • 6 כפות צימוקים בהירים • 4 כפיות מחמאה • 3 כפות סוכר דמררה • ½ כפית קינמון
לגלימת בצק עלים:
8 ריבועי בצק עלים מוכן להברשה:
1 ביצה טרופה
לבזיקה:
גרגירי פרג (לא הכרחי)
לעיטור והגשה:
סירופ סוכר מוכן או אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בעזרת סכין מיוחדת מרוקנים את הליבה של התפוחים אך משאירים אותם שלמים. מסירים רצועה דקיקה מקליפת התפוח בעזרת סכין. הסרתה מונעת היווצרות בקיעים בקליפת התפוחים בעת האפייה.
בקערית נפרדת מערבבים את אגוזי המלך או הפקאנים, הצימוקים, המחמאה, הסוכר והקינמון. מניחים את התפוחים בכלי חסין אש וממלאים אותם בתערובת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-081 מעלות ואופים במשך כ-02 דקות עד לריכוך הפרי, אם כי לא לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים. אפשר בשלב זה להכניס למקפיא ולהשתמש בשלב מאוחר יותר.
מפשירים את ריבועי בצק העלים ומרדדים על משטח העבודה. מניחים על כל ריבוע תפוח ממולא אפוי וקר. סוגרים על התפוח את הבצק תוך כדי יצירת קפלים. בדרך זו מכינים את יתר התפוחים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעט גרגירי פרג שלמים. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (091 מעלות) במשך 01 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-081 מעלות וממשיכים לאפות עוד 01 דקות עד לקבלת גוון חום זהב אחיד.
מוציאים מהתנור ומברישים במעט סירופ או בוזקים מעט אבקת סוכר.

כתבות נוספות באוכל

0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה