אוכל

קפה תרבות

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות
0

בתי הקפה הפכו כבר מזמן לאבן שואבת לצעירים ומבוגרים בכל הסגנונות, גם בשל העובדה שאפשר לשבת שעות בתקציב נמוך יחסית ופשוט לספוג אווירה

קפה תרבות
צילום: סטודיו סאסטל

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש שלהם. התנחלות בבתי קפה והפיכתם למשרד נייד זו אחת מהפעילויות הכי כיפיות בתל אביב, ובכלל בכל עיר גדולה בעולם. הצבעוניות, הרוגע, וכמובן האוכל הכיפי, מייצרים שילוב לבילוי האולטימטיבי שאין לו הגבלה של גיל, מצב רוח או תקציב.
מה שהופך את זה למיוחד יותר הוא האופי של כל בית קפה – היפסטרי, טרנדי, שכונתי – כל אחד מאלו מייצר חווית בילוי שונה, ואפשר גם לבלות שנים בתל אביב רק באותו בית קפה, ועדיין לחוות אותו קצת אחרת בכל פעם.

“סטודיו קפה”
במוזיאון תל אביב

ממש לאחרונה נפתח במוזיאון תל אביב בית קפה מגניב במיוחד, שכולו יצירת אומנות טעימה. “סטודיו קפה” הוא בעצם שלוחה של מסעדת “פאסטל” של השף קובי בכר. השילוב בין הסטייל והגורמה של המסעדה לאווירת המוזיאון יצר בית קפה מעוצב עם אווירה קצת אחרת ואוכל מושקע במיוחד, ובעיקר פינה תל אביבית מגניבה ששווה לבדוק אותה בסופ”ש על הדשא או בערבים עם כוס יין.
קונספט בית ההקפה הייחודי במוזיאונים הוא תופעה עולמית, ותוכלו למצוא בשלל בירות אירופה בתי קפה קלאסיים בני עשרות שנים ויותר שמספקים חוויית קפה.
הבייקרי המעולה של מסעדת האם אחראי על אפייה של כל המאפים, ולצד ארוחות הבוקר והכריכים והסלטים למיניהם, ניתן למצוא בתפריט גם מגשי פיקניק גדושים המגיעים עם תוספת שמיכת פיקניק שאפשר לצאת איתה החוצה אל רחבת הדשא של גן הפסלים ולהרגיש הכי תל אביבי.

ארוחת בוקר ומנות קלות

ארוחת הבוקר חביבה, ויש בה שפע של צלוחיות קטנות כגון ירקות שוק וגבינת פטה, סלט קטניות משתנה, גרבלקס, ציזיקי, זוקיני נענע ובזיליקום, זיתים, לחמים, מאפה מתוק, חמאה וקונפיטורה, שתייה חמה או שתייה קלה, וכמובן ביצים. המחיר 79 שקל ליחיד ו-150 שקל לזוג. אומנם לא זול, אבל קצת צפוי בהתחשב בלוקיישן. הארוחה אומנם עשירה, אבל במחיר הזה היינו מצפים שיכללו את שני סוגי השתייה.
במקום יש גם כריכים חמים. אנחנו טעמנו כריך חזה עוף בבגט צרפתי עם אורוגולה, עגבניות קונפי, איולי שום, חרדל ובצל סגול (48 שקל), שהיה מעולה – נתח עסיסי, איולי משובח, תיבול עדין – ביס קלאסי. חוץ מזה, טעמנו גם כריך פקורינו ודוקסל פטריות (38 שקל), שגם פה מרגישים יד מקצועית כי הביס היה פשוט מצוין.
במחלקת הסלטים טעמנו סלט טונה מעושנת (48 שקל), שכלל ראש חסה סלנובה, עגבניות קונפי, שעועית ירוקה, תפו”א, זיתים, ביצה קשה, קלח תירס, ויניגרט מלפפון ושקדים. מנה גדולה ועשירה רק קצת לא הבנו את הקטע של עיגולי קלח התירס באמצע הסלט, למי בא עכשיו לתקוע אצבעות לתוך הסלט כדי לשלות משם קלחי תירס? בעינינו ניתן היה לוותר על התירס בסלט הזה, כי הטונה המעושנת הייתה ממש טובה ונתנה את הטון לכל הסלט. אתם פחות בעניין טונה מעושנת? אל תדאגו, יש גם סלט אסייתי , סלט קינואה וסלטי ירקות עשירים. המחירים נעים בין 48-45 שקל לסלט.

עוגות ומאפים

ועכשיו בואו נדבר על הדבר החשוב ביותר בבתי קפה אחרי הסנדוויצ’ים – המאפים. אני ממליצה לכם לגשת מיד לוויטרינה ולצפות בערגה בשפע המתוקים המונחים שם כמו יהלומים. מיד הערמנו על צלחת שלל עוגיות כגון ביסקוטי מרציפן, שוקולד מושחתת וחמאה קלאסית. בצלחת שנייה לקחנו נמסיס שוקולד דחוסה ועשירה, שמומלץ לתת לה כמה דקות להתרכך לפני הביס הראשון. לאיזון לקחנו גם זיתים וגאודה, עם חמאה (26 שקל), ומאפה בצק עלים ממולא בגבינה (16 שקל). כי הרי ידוע שמיד אחרי המתוק בא מלוח, ואז מתוק ואז מלוח, וההמשך ידוע. המתוקים משתנים, והמחירים משתנים בהתאם. עוגיות ינועו בין 30-5 שקל. תוכלו למצוא פחזניות ממולאות בפטיסייר, עוגות גבינה, כריכוני בוקר ועוד שפע של מטעמים.
חוויית הישיבה ב”סטודיו” של “פאסטל” היא כיפית, תל אביבית, ובזכות הלוקיישן גם מנותקת ושקטה, מתאימה לערבים הקרירים שיש עכשיו, עם כוס יין וקצת גבינות או כריך. המחירים גבוהים יחסית, אבל לא מפתיעים ללוקיישן הזה ובטח מתאימים לבית קפה שקשור למסעדה כזו.
שדרות שאול המלך 27, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות
0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה