אוכל

עולם המים

אוכל25 בספטמבר 2019    3 דקות
0

שני מתכוני דגים, שמתאימים במיוחד לערב ראש השנה - היישר ממטבחו של בני הדייג

עולם המים
צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל

דניס בתנור, על מצע קולורבי, שומר ורימונים

דרגת קושי: קל. זמן הכנה: כ-55 דקות

החומרים (ל-4 מנות): 4 קלחי שומר בינוניים • 4 ראשי קולורבי בינוניים • 003 גרם עגבניות שרי • כ-5 גבעולי פטרוזיליה • 4 כפות שמן זית • כוס מיץ לימון סחוט טרי • 1/2 כפית מלח • 4 דגי דניס, מנוקים (טרי עדיף. אם אין, אז קפוא מופשר) • ½ כוס גרעיני רימון
אופן ההכנה: חותכים את ראשי השומר וקלחי הקולורבי לפרוסות דקות.
בסכין חדה חורצים את עגבניות השרי (כדי לאפשר למיצי העגבניות לצאת).
מסדרים בתבנית אפייה את פרוסות השומר, הקולורבי, העגבניות וגבעולי פטרוזיליה.
חורצים שניים-שלושה חריצים אלכסוניים לאורך הדגים ומניחים אותם על מצע הירקות בתבנית. בוזקים על הדגים והירקות את שמן הזית, מיץ לימון ומלח. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-03 דקות. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר הכסף. מעבירים את התנור למצב של גריל ומחזירים את התבנית לתנור לצלייה ושיזוף הדגים במשך כחמש דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים את הדגים אל צלחת רחבה. מוסיפים לירקות את גרעיני הרימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול (מלח ופלפל) לפי הצורך. מגישים את הירקות לצד הדג.

תבשיל פילה לברק בתפוחי אדמה, פלפלים צלויים ודבש

דרגת קושי: קל. זמן הכנה: כ-06 דקות

החומרים (ל-3 מנות, 2 נתחי פילה לסועד): 3 פלפלים אדומים מתוקים (גמבה) • 2 עגבניות גדולות פרוסות לרוחב • 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ • ראש שום • עלים מצרור כוסברה (לא קצוצים) • 2 פלפלים אדומים חריפים • ¾ כוס שמן • 3 כפות דבש איכותי • כף גדושה פפריקה מתוקה • ½ כפית כמון • כפית מלח (או לפי הטעם) • ½ לימון, קלוף וחתוך לרצועות • 6 נתחי פילה לברק (טרי או קפוא) משלושה דגים
אופן ההכנה: מניחים את הפלפלים בתבנית ומכניסים לצלייה בתנור עד לקבלת גוון שחום וריכוך הפלפלים. מסלקים את העוקץ והגרעינים מהפלפלים, וחותכים אותם עם קליפתם לרצועות או פיסות גדולות.
מסדרים את פרוסות העגבניות בתחתית סיר רחב ושטוח, ומעליהן מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה. מפזרים מעל ומסביב את שיני השום, פיסות הגמבה הצלויות, הפלפלים החריפים וחצי מכמות עלי הכוסברה.
בקערית נפרדת שמים את השמן, הדבש והפפריקה המתוקה ומערבבים היטב במזלג. מוסיפים את הכמון והמלח ומערבבים. יוצקים את הבלילה על הירקות בסיר ומסדרים לאורך דופנות הסיר את חתיכות הלימון.
יוצקים מים על תכולת הסיר (על המים לכסות את תפוחי האדמה לפחות ב-1 ס"מ). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-02 דקות. מוסיפים את נתחי הלברק ומפזרים מעל את יתר עלי הכוסברה ועוד חצי כוס מים. מכסים את הסיר ונותנים לדגים להתבשל במשך רבע שעה (לא פותחים!). פותחים את מכסה הסיר וממשיכים לבשל ללא מכסה חמש דקות – לאידוי הנוזלים ולהסמכה.

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה