אוכל

דרינק לקראת ערב

אוכל25 בספטמבר 2019    3 דקות
0

תרבות האפריטיבו, הדרינק והנשנוש הקל שאחרי העבודה ולפני ארוחת הערב הרשמית והכבדה, מתחילה להתקבע בארץ • "אורו" הוא מקום נהדר לכך

דרינק לקראת ערב
צילום: אליצור ליאון | שלומי ביבס

בר היין "אורו" הוא בר אוכל ויין קטן, שמחביא בתוכו כמה פנינים. הלוקיישן הקצת חבוי של הבר על רחוב לבונטין מאפשר להתחיל את הערב רגוע – רק אנחנו והכלבה הלבנה של הבעלים ועוד זוג בדייט.
התפריט של "אורו" מודפס על נייר פשוט, הוא לא מאיים ולא כולל פירוט מעיק על כל יין. במידה ותבקשו תקבלו הסבר על כל סוג של יין, שם יקב וענב, ואם בא לכם – קצת ייעוץ לגבי היין שבו חשקה נפשכם. מתברר שכל העובדים שם הם חובבי יינות מושבעים, כל אחד עם היינות החביבים עליו, וכך תוכלו לקבל מלא המלצות.

כל מה שתרצו
לדעת על יין

אנחנו התחלנו עם רוזה יבש מצרפת (38 שקל לכוס), שסיפק טעמים עדינים ופרחוניים ומתיקות מרומזת, לצד סוביניון בלאן של יקב ננה (38 שקל לכוס) מדרום הארץ, שמעולם לא שמעתי עליו, ולכן מבחינתי זו כבר הייתה בחירה מוצלחת. זהו יין יבש, עם מתיקות עדינה טרופית, אבל לא כזו שמכבידה. אני לא חובבת יינות מתקתקים, בעיקר לא עם אוכל, ולכן זו הייתה המלצה מעולה.
לונה הכלבה נזרקה לרגלינו. הזוג מולנו כבר התחיל להתקרב טיפה אחד לשני. ואנחנו נהנינו מבריזה של טרום-סתיו ומצלחת נקניקים עשירה (89 שקל), שכללה אנטריקוט מעושן, קורנביף, נקניק קוניאק וסלמי צרפתי, לצד סלט קיסר מעולה (56 שקל), מהטובים שאכלנו.
"אורו" הוא בר יין וגם מעדנייה. יש בו שפע של פרודוקטים שאתם יכולים לקנות ולקבל לאכול במקום, כגון גבינות, נקניקים, אנטיפסטי וכדומה. אני פריקית של סלט קיסר טוב, כזה שטעם האנשובי מעקצץ ברוטב שעוטף במינון הנכון את החסות, כזה שהקרוטונים פריכים כאילו יצאו השנייה מהתנור. אל תצחקו עליי – נכון שזה רק סלט, אבל כמו סלט קצוץ טוב, אם עושים אותו נכון – זה עינוג. לסלט הזה הוסיפו גם ביצה חצי רכה, ואני התמוגגתי כמו ילדה עם סוכרייה על מקל, מנגבת את שאריות הרוטב עם הקרוטונים הפריכים.
הערב המשיך, לונה נטשה אותנו לטובת שולחן אחר שמוכן לתת לה לנשנש, הזוג מולנו כבר היה באמצע הנשיקה הראשונה, ואנחנו עברנו לקברנה פרנק עוצמתי 2015 של יקב טניה – עוד יקב מדהים שלא הכרתי (38 שקל לכוס) – ולבלנד מצוין של סירה, מרלו וקברנה של יקב נטוף המעולים (39 שקל לכוס), ולמנה כיפית ומפתיעה של כרובית צלויה עם המון שמן זית על בסיס צזיקי קשיו מעולה, צ'ילי ועגבנייה (44 שקל) – אחת המנות בתפריט הטבעוני החדש שהושק שם. כדי לאזן לקחנו גם מנה מושחתת ושמנמנה של פוקאצ'ה ממולאת בהמון אווז צלוי ובצל מקורמל (44 שקל). הפוקאצ'ה של המקום מככבת במלא מנות, ובצדק – היא פריכה, גבוהה ומלאת נוכחות. לקינוחים לא הגענו, נחזור בסיבוב הבא זה בטוח.

אחרי העבודה

זה מקום להעביר ערב קליל, בלי יומרנות. המחירים שפויים, ואם תרצו לקנות יין תקבלו 40% הנחה מהמחיר בתפריט, שבו היינות נעים בין 120 ל-169 שקל לבקבוק. בבוקר ובצהריים המקום מתפקד כבית קפה-מעדנייה, ותוכלו ליהנות בו מכריכים וסלטים ומאיזו כוס יין להרגעת העניינים, אבל מחמש המקום תופס נישה קצת יותר סקסית ומציע אפריטיבו ויינות במחירים ממש אטרקטיביים. בנוסף, בתפריט מנות טבעוניות חדשות ומעניינות, ועכשיו יש גם אפריטיבו בשם "אפטר אופיס" (בזכות שלל המשרדים המקיפים את האזור) אשר מציע פלטת גבינות/נקניקים מובחרים היישר מהמעדנייה, יחד עם כוס יין לבן/אדום לבחירה ב-29 שקל (בתוספת אספרסו: 30 שקל). מוצע בין השעות 20:00-17:00 בין הימים ראשון עד חמישי.

לבונטין 12, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה