אוכל

שנהיה לראש

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

כשראש השנה מחכה לנו מעבר לפינה, זה הזמן ללמוד איך להכין מאכלים שמתאימים בצורתם, בטעמם או בשמם לברכות לשנה החדשה

שנהיה לראש
צילומים: פסקל פרץ-רובין ואנטולי מיכאלו מתוך "העוגות של פסקל"

סלק

החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים
אופן ההכנה: מנקים ומנגבים את עלי הסלק. מרחיקים את הגבעול הלבן ומשתמשים רק בעלים הירוקים. חותכים לרצועות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את הביצים, המלח והמים, וטורפים היטב.
מחממים שמן במחבת בינונית ויוצקים לתוכה את הסלק והביצים הטרופות. מטגנים כמו חביתה במשך כמה דקות, עד להשחמה. הופכים את חביתת הסלק לצד השני וממשיכים לטגן לקבלת גוון חום זהוב. מוציאים אל מגבות נייר.
שיטה נוספת להכנה: משתמשים רק בעלים הירוקים, שטופים ונקיים. טובלים את העלים שלמים בבלילת הביצים הטרופות ומטגנים אותם שלמים משני הצדדים.

כרישה

החומרים: 2-1 כרישות • 1 ביצה, טרופה • שמן לטיגון • סוכר לבזיקה
אופן ההכנה: חותכים את הכרישה (משתמשים רק בחלק הלבן והירוק הבהיר) לעיגולים בגודל 4-3 ס"מ. מבשלים במים רותחים כ-52 דקות וסוחטים. מערבבים עם הביצה ומטגנים במחבת קטנה כמו חביתה. בוזקים גרגרי סוכר מעל.

שום/ תוּם

החומרים: 2 ביצים טרופות • 2 ראשי שום, קלופים וכתושים • שמן לטיגון • סוכר לבזיקה
אופן ההכנה: מערבבים את הביצים הטרופות עם שיני השום הכתושות ומטגנים במחבת עד לגוון זהוב משני הצדדים. בוזקים מעל סוכר.

דלעת וגזר החומרים

051 גרם דלעת או 2-3 גזרים, חתוכים לפרוסות • 2 ביצים טרופות • שמן לטיגון • סוכר לבזיקה
אופן ההכנה: חותכים את הדלעת לפרוסות ומטגנים אותן בשמן, או טובלים אותן תחילה בביצים הטרופות. מטגנים משני הצדדים ומגישים טבולות בסוכר.
להכנת הגזר: חותכים את הגזרים לטבעות ומבשלים אותם במעט סוכר או דבש.

עוגת דבש מבושמת

החומרים (לשתי תבניות אינגליש קייק):
¾ כוס שמן • ¾ כוס סוכר • 4 ביצים • 1 כוס דבש • 1 כפית מחוקה ציפורן טחון • 1 כפית קינמון טחון • ½ כפית זנגביל טחון • 3 כוסות קמח תופח מנופה • 1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס • 1 כפית קפה שחור טחון דק • 1 כוס מים רותחים
לעיטור לפני האפייה: ½ כוס אגוזים קצוצים • 1 כף גרגרי שומשום • 1 כף סוכר חום • לעיטור בסוף האפייה (לא הכרחי):
½ כוס אבקת סוכר • ½ כפית קינמון
אופן ההכנה: שמים את השמן, הסוכר, הביצים והדבש בקערה גדולה ומערבבים היטב או מקציפים במערבל.
מוסיפים את הציפורן, הקינמון והזנגביל, הקמח, אבקת הסודה לשתייה ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב.
מערבבים את הקפה השחור עם המים הרותחים, מוסיפים לבלילה ובוחשים היטב.
משמנים את סיר הפלא או התבניות ויוצקים פנימה את הבלילה. מערבבים בקערית את האגוזים, השומשום והסוכר ומפזרים על העוגה. אופים בחום בינוני (081 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
מניחים לעוגה להצטנן היטב וזורים עליה את אבקת הסוכר והקינמון.

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה