אוכל

הסוד של הבית התאילנדי

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

מסעדת "בית תאילנדי" הפכה זה מכבר לשם דבר בעיר. עכשיו בשקט בשקט רצה השמועה בעיר על הבית הפרטי "קואה קון לק", שמתחבא מאחורי התאילנדית ומציע תפריט ייחודי ופרטי

הסוד של הבית התאילנדי
צילום: יונתן בן חיים

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט – ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק" הוא החדר הפרטי והסודי של "בית תאילנדי". בלב העיר, ברחוב בן יהודה, דרך כניסה סודית מול דלת ברזל גדולה, בלי שום סימן מזהה מוקדם, במקום השמור ליודעי ח"ן בלבד, נפתחת הדלת – ותמצאו את עצמכם בתוך בית תאילנדי.
משמעות השם "קואה קון לק" – המטבח של גברת לק. בתוך חלל פרטי הפתוח למטבח, מארחים לק ויריב מלילי, ממש כמו היה זה ביתם הפרטי, את חובבי הקולינריה ואת כל מי שהיה ב"בית תאילנדי" ורוצה עוד.

קונספט אירוח פרטי

לאחר שפתחו את "בית תאילנדי" ו"קאב קם" והביאו לקהל הישראלי את הקולינריה התאילנדית האותנטית על גווניה, החליטו לק ויריב מלילי לפתוח חדר פרטי עבור קבוצות קטנות, ולאפשר למזמינים לחוות ולצפות במטבח שלהם מקרוב. הקונספט של החדר הסודי של לק מבוסס על ארוחה מובנית המורכבת מטעימות מההיסטוריה הקולינרית התאילנדית, כולל מתכונים נדירים

מבית סבתה של לק (אוכל אופייני לאזור סונן) – ביניהם מנות נדירות שלא מוכרות בארץ. מאכלים נדירים שלעולם לא נראו בארץ, וחלקם אף נדירים בתאילנד. הארוחה מורכבת מ-12-8 סוגי מנות שמוגשות לשולחן ב-5-4 סבבים, ובנוסף עוד 4-3 מתוקים תאילנדיים. כ

ולם שותפים וחולקים מהמנות – מה שהופך את האירוח סביב האוכל גם למפגש חברתי ולחיבור אינטימי בין המשתתפים. אופי הארוחה וחומרי הגלם ייבחרו בהתאם לבקשת הלקוח ובהתאם לזמינות חומרי הגלם. את המסעדה הסודית ניתן להזמין לאירועים מסוגים

שונים, והיא זמינה רק בהזמנה מראש. המסעדה זמינה ל-40-16 סועדים. בעלות של 460/360/280 שקל לסועד, בכפוף לתפריט הנבחר.
הגדולה של החדר הסודי – הוא מאפשר יצירת מנות שאינן זמינות במסעדה, שכן זמן ההכנה שלהן ארוך במיוחד, או שהן דורשות הכנה בזמן-אמת ולא ניתן להכינן בכמויות גדולות וכו'. לכן כאן ניתן ליהנות מתפריט שונה מהמוכר במסעדות התאילנדיות בארץ.

מה בתפריט?

והנה מנות לדוגמה מהאפשרויות המיוחדת שיש למקום להציע בתפריט מוזמן מראש.
סאקו סאי קונג – כדור טפיוקה בפרחי אנצ'אן עם בוטנים, ערמוני מים, שום מטוגן, מונח על עלה של אייסברג עם טבעת צ'ילי וכוסברה מעל – מנת פתיחה קלילה מעוצבת ונעימה.
קאטונג טונג (כלומר, סירה מזהב) – סלט מנגו עם דג ים מטוגן מפורק, קוקוס מגורד, למון גראס, שאלוט ופלפל חריף מונח בתוך כיסון פריך – אחת המנות הטעימות שאכלנו אף שהיא הייתה מעט חריפה.
נאם פריק נום – מחית פלפלים על האש "מצ'אנג מאי" על נתח של לוקוס, קריספי סקין של דג וביצת שליו מעל.
קוי פלה – טרטר של דג ים בתיבול איסן, צ'ילי, אורז כתוש קלוי, פיש סוס, שאלוט, כוסברה פאק פאו ונענע, מוגש על עלי אנדיב.
יאם נאה יאנג – סלט מנתח קצבים דק, למון גראס קצוץ, שמיר ופלפל חריף – אל תוותרו, גם אם קצת חריף.
קווטייאו לוט פט פאלו – דף אורז בעבודת-יד, עשוי מקמח אורז יסמין ומקמח טפיוקה, העוטף בתוכו ברווז מקומי מבושל בתליני פאלו עם נבטים, גבעולי כוסברה, אומלט ועלי חרדל כבושים ברוטב של סויה שחורה.
מיאנג פלה – מנה מהממת, שהיא גם הצגה בפני עצמה: היא מגיעה למרכז השולחן וכל סועד מרכיב לעצמו – נתחים של דג ים מפולטים ומטוגנים, מלווים באטריות קנום צ'ין עשבי תיבול, כוסברה, שמיר, נענע, קוביות של לימון טרי, למון גראס, צ'ילי ובצל מקורמל, עלי חסה אייסברג ורוטב תמרינדי.
קואה קון לק – בן יהודה 39, תל אביב,

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה