אוכל

חלון מציץ לים התיכון

אוכל5 בספטמבר 2019    2 דקות
0

מתחם אוכל ים תיכוני חדש נפתח בתל אביב • אחד המקומות המסקרנים: מגרב - היכל לתרבות אוכל, מצפון אפריקה ועד למזרח התיכון שיספק חוויה המשלבת בין מסעדה, דוכני אוכל, מעדניית בוטיק וחנות לייף סטייל

חלון מציץ לים התיכון
צילום: אנטולי מיכאלו

ספטמבר, זה תחילת שנת הלימודים, אבל גם, הפתיחה של מתחם האוכל החדש באזור יגאל אלון. את החלל שמגרב מתכוונת לייצר כאן, יהיה קשה מאוד לפספס. לא מדובר רק בחלל פיזי מרשים ורחב יחסית למתחמי האוכל שיש היום (700 מ"ר), אלא בעיקר על החלל הקונספטואלי. מגרב תתנהג קצת כמו EATALY הידועה לחובבי האוכל.
במקום יציעו שפע של חוויות אוכל וקולינריה, ליווי אישי של קניות, אירוח חם באווירת הכנסת אורחים, משלוחים עד הבית, מוצרי מעדנייה שפותחו במיוחד על ידי הצוות הקולינרי בשיתוף יצרנים מקומיים שיימכרו תחת הלייבל הפרטי כמו טחינה, ערק, ממרחים שונים, דבש ושמן זית וכן חנות לייף סטייל עם מוצרים למטבח ולבית, כמו טאג׳ינים ממרוקו, שטיחים בעבודת יד וספרי בישול לבנוניים ומרוקאיים.
כמובן שלצד כל זה יציעו אוכל בכל שעה ביום יציעו דלפקי שירות אישי, סירים עם מגוון תבשילים ביתיים, טאבון עם מאפים טורקיים ומנות דגל כמו הטאג׳ין של אונזה, שפע של סלטים טריים ובשרים הנצלים במקום על גריל פחמים. את האוכל המוכן ניתן יהיה לקחת כארוחה שלמה או לפי משקל – הביתה, למשרד או לאחת מפינות הישיבה המרווחות.
על המאפים ומוצרי הקונדיטוריה, אחראית השף קונדיטורית הילה בידרמן, שהקימה וניהלה במשך 15 שנה את הפטיסרי המיתולוגי ״העוגות של חמדה״. על התבשילים החמים שיוגשו במעדנייה אמונה רעות עזר, טבחית מקצועית, בת למשפחה כורדית ומרוקאית, שנחשבת בעיניי רבים למלכה האם של המטבח הצפון אפריקאי הביתי. התבשילים שיוגשו במגרב יכללו מיני ממולאים, דגים, בשרים וקדירות שונות. את התבשילים ניתן יהיה לקנות במקום או להזמין, או לאכול על מגש חלוקה שיובא במיוחד מהודו, לצד תוספות שונות, סלט, לחם ורטבים.
על הטאבון ושלל המאפים שיצאו ממנו אחראי השף חמודי אבולעפיה. השף יוסף (זוזו) חנא ממסעדת מגדלנה יבוא מידי שבוע להכין מאכלים ערביים מקומיים, שיוגשו גם הם בין דלפקי האוכל החם. על כל עמדות האוכל והמטבחים תהייה אחראית קרן בן חקון, מומחית לקייטרינג ובישולים שניהלה את הקייטרינג ״מזל טלה״ במשך 17 שנים.
בנוסף לכישרונות הקבועים, אורחים שונים יגיעו לבשל במגרב מידי שבוע.
על הפרויקט השאפתני אחראית קבוצת Baraka house, שהוקמה על ידי היזמים ואנשי העסקים אסף ליס ואלון פרידמן. בעשור האחרון, הקימה הקבוצה שלושה מוסדות קולינריים תל אביביים מצליחים (קיטשן מרקט, אונזה ומשייה), ולקחה חלק באין ספור יוזמות קולינריות. הפתיחה לקהל הרחב ב 10.9. יש למה לחכות.

יגאל אלון 94, תל אביב
טלפון: 03-7566066

כתבות נוספות באוכל

0

מחכים לחורף

כבר עבר יותר מחצי נובמבר וחובבי החורף הופכים לחסרי סבלנות. התחזית מבטיחה שהחורף יגיע בסופו של דבר, אבל החלטנו לעזור...

אוכל17 בנובמבר 2019    2 דקות
0

קסם הפרי

קרמבל אגסים, מייפל וקינמון החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ): לפירורים: 002 גרם קמח לבן מנופה • 002 גרם חמאה בטמפרטורת...

אוכל14 בנובמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה