אוכל

משחקים בכדור

אוכל29 באוגוסט 2019    5 דקות
0

כשהחופש נגמר והילדים חוזרים לבית הספר, אין כמו סיר קציצות לארוחת צהריים כדי לספק להם אנרגיה לעוד שנת לימודים

משחקים בכדור
צילום: פסקל פרץ-רובין

קציצות בשר ברוטב עגבניות

הקציצות נהדרות כמו שהן, מוגשות על צלחת לצד פירה או אורז לבן בתוספת ברוקולי או גזר גמדי, וגם כשהן מוגשות בתוך פיתה או לחמנייה בתוספת ממרחים וירק. אבל מצאתי שכאשר אנו מכניסים אותן לבישול קצר ברוטב ירק ועגבניות, הן פשוט מושלמות. אפשר להוסיף אותן לרוטב גם ללא הטיגון.
החומרים (ל-03-82 יחידות):
½ ק"ג עוף טחון • תפוח אדמה גדול מגורר גס • בצל גדול מגורר גס • 01 גבעולי פטרוזיליה קצוצים • 01 גבעולי כוסברה קצוצים • 5 שיני שום כתושות • 2 ביצים בינוניות • ½ כף אבקת מרק עוף • פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה היטב • כף קמח מצה • כפית תערובת ראס אל-חנות, בהרט או כמון • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית • בצל גדול קצוץ דק • 4 שיני שום, כתושות • פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות או רצועות דקות • עגבנייה קצוצה דק • 4 כפות רסק עגבניות • כפית פפריקה מתוקה • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק • 5 עלי בזיליקום או כפית אורגנו יבש או עלים משני גבעולי קורנית • ½ כפית סוכר
כפית כמון • מלח ופלפל שחור לפי הטעם • ½3-2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את העוף הטחון, תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום, ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
מוסיפים את הביצים, אבקת המרק, תערובת ראס אל-חנות או אחרת, לחם סחוט, קמח מצה ומלח פלפל לפי הטעם. מערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, אפשר להוסיף מעט קמח או קמח מצה. אך יש לשמור על עיסה עם מרקם רך ולא סמיך מדי.
מחממים שמן במחבת גדולה (כ-2 ס"מ, בדומה לטיגון שניצלים). מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ, ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.
אפשר לדלג על שלב הטיגון ולהכניס את קציצות הבשר ישר לרוטב הרותח, ואפשר גם לאפות אותן: מסדרים את הקציצות על נייר אפייה מרוסס קלות בשמן בתבנית תנור. מרססים גם את הקציצות ואופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני גבוה (091-081 מעלות) כ-51 דקות, או עד שהקציצות משחימות קלות ואפויות היטב.
הכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום במשך 2-1 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגמבה והעגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים. מבשלים מספר דקות, בוחשים ומוסיפים מים. מערבבים ומביאים לרתיחה. אם אתם מעוניינים ברוטב חמצמץ, אפשר להוסיף מעט מיץ לימון ו/או כף של רסק לימונים כבושים אל הרוטב.
מסדרים את הקציצות כשהן חופפות זו לזו ברוטב. מנענעים את הסיר כך שכל הרוטב יכסה בשכבה אחידה את הקציצות ומבשלים על להבה נמוכה 02-51 דקות. מגישים חם לצד כל תוספת שבחרתם להכין.

קציצות דגים

החומרים (לכ-03 קציצות גדולות
בקוטר 6-5 ס"מ):
לקציצות: צרור פטרוזיליה (חותכים מהגבעולים) • 6-5 ענפי שמיר • 2 שיני שום קלופות • תפוח אדמה חתוך לרבעים • גזר חתוך לשניים • 005 גרם דג נסיכת הנילוס טחון • 005 גרם דג בקלה טחון • 2 ביצה M
½ כוס קמח מצה • 3 כפות פירורי לחם •
½ כפית פפריקה אדומה מתוקה • כפית כמון • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם • שמן לטיגון
אופן ההכנה:
הכנת הקציצות: מניחים במעבד מזון את הפטרוזיליה, השמיר, שיני השום, תפוח האדמה והגזר, ומרסקים גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את הדגים הטחונים, הביצים, קמח המצה ופירורי הלחם, מערבבים היטב, מוסיפים את כל התבלינים ולשים עד לקבלת עיסה הומוגנית ואחידה.
מחממים שמן במחבת גדולה. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 6-5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום-זהבהב. לא רוצים לטגן? אפשר לאפות בתנור. מגישים את הקציצות לצד פסטה או אורז וירק.

קציצות ירק טבעוניות

החומרים (ל-16 קציצות גדולות):
2 בצלים בינוניים קצוצים דק • 4 שיני שום כתושות • תפוחי אדמה מבושל ומעוך • קישוא מגורר גס • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק • ½ צרור כוסברה קצוץ דק • ½ כוס שמיר קצוץ • 7-6 יחידות פטריות פורטובלו חורש • 2 כפות טחינה גולמית • 2 -3 כפות תירס משומר ומסונן • כפית כמון • ½כפית כורכום • ½ כפית אריסה (לא חריפה מאוד) • ½ כף שטוחה מלח • ½ כף פפריקה מתוקה • ½ כף פלפל שחור גרוס דק • 2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות היטב, ללא החלק הקשה
לטיגון או לאפייה:
½ כוס קמח מנופה או קמח מצה או קמח תירס
אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. שימו לב: העיסה מעט רכה. אני השתמשתי בקמח תירס שבעזרתו אפשר לעצב את צורת ההמבורגר בקלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים פורמה בתבנית. נוטלים בכף מהעיסה ומגלגלים בקמח, מכניסים אל הפורמה ומשטחים. מחלצים את הפורמה ומניחים שוב בתבנית, ממלאים בעיסת הקציצה ומחלצים. בדרך זו מכינים את כל הקציצות. אפשר לעצב בכפות הידיים או בעזרת שתי כפות להכין את הקציצה, לגלגל בקמח תירס ולסדר בתבנית במרווחים שווים.
מרססים קלות את הקציצות בתרסיס שמן ואופים בטמפרטורה של 071 מעלות טורבו במשך 02 דקות עד לקבלת צבע חום זהבהב. מגישים חם עם תוספת רצויה, או דוחסים לתוך לחמנייה עם שלל תוספות וממרחים.

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה