אוכל

בין שתי גבעות

אוכל29 באוגוסט 2019    3 דקות
0

מסתבר שיש אוכל טוב גם מחוץ לצנטרום של לב תל אביב. הפעם שני מקומות ששווה להגיע אליהם, עדיין פה בגוש דן

בין שתי גבעות
צילום: יח"צ

זה לא סוד שרמת גן וגבעתיים כבר מזמן נותנות פייט טעים ואלכוהולי לאחות השובבה תל אביב. בניגוד לכל מסעדות הגורמה שנפתחות ונסגרות בתל אביב כמו כלניות בחורף, ברמת גן וגבעתיים מסתמנים יציבות יחסית וטעמים קצת אחרים. טעמים של בית, מנות מפנקות יותר ומחירים שפויים יותר. יאללה, בואו נאכל.

מסתובב לו, מסתובב לו

"פקה פקה" היא מסעדה קטנה, שנפתחה לפני כחודשיים ומתמחה בעוף. העופות השמנמנים יושבים במרינדה סודית כ-24 שעות, ואז נצלים באיטיות בתנור המיוחד השומר על עסיסיות העוף לצד קריספיות עדינה. מתחת לעופות שוכבים להם תפוחי אדמה, שנצלים גם הם יחד עם העופות וסופגים את כל מיצי העוף המתובלים. לצד העוף תמצאו פה גם פסטרמה אמיתית הנצלית מחזה עוף ונפרסת לעיני הלקוחות. הפסטרמה ממש מפתיעה, היא עסיסית ועדינה ועושה חשק לאכול אותה כמו שהיא, בלי שום תוספת.
בתפריט ניתן למצוא מגוון ארוחות עוף ועסקיות. ארוחת רבע עוף עם שתי תוספות חמות ותוספת קרה תעלה לכם 48 שקל. ארוחת עוף שלם לרעבים מבינכם או לאלו שרוצים לחלוק תעלה רק 98 שקל – דיל משתלם במיוחד. אם בפחמימות חשקתם, אז יש לכם כריך עוף עסיסי (32 שקל) או כריך גדוש מאותה פסטרמה ביתית במרינדה (42 שקל) – אחד הכריכים הכי טעימים שאכלנו לאחרונה.
אלו רק המנות שאנחנו ניסינו, אבל אם תקפצו למקום תגלו עוד שפע של מנות טעימות, משתלמות, עם שפע של תוספות בריאות, כגון סלט שורשים, סלט עגבניות, פירה עם בצל מקורמל ועוד. תפריט ניתן למצוא באתר "תן ביס".
א'-ה' 17:00-10:30, בשישי עד 14:00
עמישב 45, גבעתיים

האיטלקייה שלא נחה

צמוד ל"פקה פקה", במקום "קפה רוטשילד" הוותיק, נפתחה לפני מספר חודשים "אמדאו" – מסעדה איטלקית ים תיכונית רעננה במיוחד, שמביאה לגבעתיים את המטבח האיטלקי הקליל והעשיר, עם נגיעות בלקניות שיספקו תפריט מרענן המתאים לקיץ הלוהט שלנו.
תוכלו למצוא פה פסטה בהרכבה אישית. אם אתם אוהבים שבוחרים עבורכם, אז המנה הפופולרית פה היא ניוקי ערמונים על בסיס שמנת עם בטטה צלויה (62 שקל). פיצה ביאנקה ברוטב שמנת, עם זוקיני, עגבניות, מוצרלה ורוקט, עולה רק 58 שקל. אנחנו לקחנו גם שתי ראשונות: פטריות ממולאות – בגבינת שמנת, מוצרלה, פסטו וגבינת פרמז'ן בפטריות בציפוי פריך, שמנת וצ'ילי מתוק (49 שקל), וברוסקטה קפרזה עם מוצרלה, עגבניות, בלסמי מצומצם, בזיליקום ומלח גרוס (42 שקל).
אם אתם מתגעגעים לחופשה ביוון, תוכלו להתנפל (כמו שאנחנו עשינו) על ג'ירוס דגים עשיר – טורטייה עם קרם יוגורט, עשבי תיבול, בצל סגול, בורי מטוגן, בצל ירוק, בתוספת סירות תפוחי אדמה (73 שקל). כחובבת דגים מושבעת אני יכולה לומר לכם שזו אחת המנות המשביעות שיש, והתיבול של היוגורט עם הבורי המטוגן עובד מושלם יחד.
חוץ מזה, יש לכם שפע של פסטות, פיצות, ראשונות ואפילו טוסטים שמנמנים, דגים צלויים והמבורגר חלומי ופטריות. כך שכל אחד ימצא את עצמו.
אל תשכחו להתחיל עם איזה קוקטייל כיפי, כי בשונה מתל אביב המחירים פה קצת יותר שפויים על האלכוהול
א'-ה' 23:30-8:00, ו' 15:00-8:00,
שבת 23:45-21:00
עמישב 45, גבעתיים

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה