אוכל

"קיט קט" יפני

אוכל21 באוגוסט 2019    3 דקות
0

KITTO KATTO - בית אוכל אסייתי חדש - מביא את האוכל היפני באופן משוחרר יותר, תוך שמירה על האיכות וההקפדה האופייניות למטבח היפני ובמחירים הוגנים

"קיט קט" יפני
צילום: דרור עינב

הפינה הסואנת של דיזנגוף סנטר ובר גיורא עברה לאחרונה מהפך, אחד מיני רבים שעברו על הפינה הזו. היכן שהיה בעבר המוסד התל אביבי "בר גיורא", שפעל שנים רבות, הוקמה ממש החודש מסעדה-בר יפני מודרני בשם "קיטו קאטו" (חטיף ה-kit kat ביפנית). המקום שואב את השראתו מהאיזאקאיות, שהן החמארות או הבארים הקטנים של יפן, שאליהם נוהרים אחרי העבודה כדי ליהנות מאלכוהול ואוכל.
המקום החדש מתהדר במטבח סושי פתוח, גינה אורבנית עם מקומות ישיבה עשויים במבוק ובטון ובר חיצוני ופנימי, לצד ישיבה קלאסית, כך שאפשר לומר שכל אחד ימצא את עצמו במקום – מחובבי המזגן ועד חובבי הרחוב ו"ההזדנגפות".
מי שמוביל את מטבח "קיטו קאטו" הוא השף היפני יאמה סן – השף של מסעדת TYO שמרשה לעצמו קצת יותר להירגע במסעדה החדשה. בשונה מ-TYO – האווירה והמנות יותר קלילות, הרבה ניואנסים מהמטבח היפני ושילוב של שלושה סוגי בישול: אידוי, צלייה על גריל וטמפורה, אבל גם דגש גדול על סושי ודומיו.
על האוכל
טאטאקי על העצם (58 שקל) – זו פשוט מנה יפיפייה, אז תכינו את האינסטוש. נתח של בשר וואגיו, פרוס דק, מונח על העצם עם פרוסות של שום פריך, צנון, ג'ינג'ר, צ'ילי חריף, ברוטב פונזו חם. ברגע שהבשר טעים, אין צורך בתוספות דומיננטיות, ויאמה סן יודע לעבוד עם הנתח בצורה מושלמת. כל ביס קיבל את התיבול העדין של השום והצ'ילי, אבל הטעם של הבשר נשאר מושלם. המשכנו עם הוואגיו גם למנת ה"המבג" (55 שקל) – שאפשר לומר שזו גרסת ההמבורגר של היפנים, רק שהיא מגיעה ללא לחם ועם כ-200 גרם קציצה עסיסית בטירוף, רווית מיצים בשרניים וטעמים חזקים ברוטב דמי גלאס יפני, בליווי של בצל סגול, אספרגוס וחלמון ביצה, שעוטף הכל ברכות מושלמת וצהבהבה. המחיר שווה כל ביס, ובכללי – המחירים ממש שפויים.
המשכנו עם צ'יראשי (82 שקל) – שמדמה בעצם צלחת עם כל חומרי הגלם של הסושי מפורקים בצלחת. בדרך כלל זו מנה שישר תרצו לצלם. פה היוזו צ'יראשי היה פחות יפה מבחינת הנראות, אבל טעימה מאוד. המנה כללה אורז סושי מושלם, מבחינת הרכות והתיבול, לוקוס, סלמון ביוזו, מיקס סלמון סקין, טמגו, אבוקדו, מלפפון, אספרגוס ושמן שומשום. זו מנה משביעה ועשירה מבחינת חומרי הגלם, אין בה משחקי טעמים כל כך, היא יותר פשוטה, אבל בכל זאת – מנה שהייתי מזמינה שוב. סיימנו עם מיקס של יקיטורי (66 שקל) – אותם שיפודים יפניים שהגיעו עם טורו סלמון, לוקוס, בקר וואגיו ואספרגוס – הכל נצלה כמו שצריך, ונשאר עסיסי ולא מתובל מדי. מנה נחמדה וכיפית לנשנוש.
אל תדאגו, יש גם קינוחים, אבל זה בהחלט לא החלק החשוב בחוויית האוכל במקום. לכו על עוד כוסית סאקה או קוקטייל במקום. אם אתם לא חובבי דגים, תפספסו הרבה מנות שוות, אבל יש פה שפע של מנות צמחוניות ותפריט סושי ענק ועשיר.
על האווירה
כשהגענו, חשבתי שהמקום קצת "מסיבתי" מדי, המוזיקה הייתה חזקה, העיצוב מעט מצועצע ולא קלאסי יפני, וזה נראה יותר טרנדי מאשר מקום לאוכל. אבל בפה מלא וקיבה מלאה אני מודה שממש נהנינו מהאוכל, הכל היה מדויק, הטעמים היו נכונים ולא מוגזמים כמו שקורה הרבה עם אוכל אסייתי שמתורגם למטבח הישראלי. הדגים היו טריים ובעלי טעם, המנות היפניות הביאו ממש את המטבח היפני כמו שצריך, והשירות היה מפנק. בהחלט שווה קפיצה.

קיטו קאטו – פינת דיזנגוף ובר גיורא,
טל' 03-7781101
שעות פתיחה: שני-שבת 19:00-אחרון הלקוחות. בצהריים: עסקיות החל מ-12:00

כתבות נוספות באוכל

0

שנהיה לראש

סלק החומרים: צרור עלי מנגולד (סלק ירוק) • 3-2 ביצים, טרופות • ¼ כפית מלח • 2 כפות מים אופן...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות
0

הסוד של הבית התאילנדי

את מסעדת "בית תאילנדי" כולם מכירים, ועכשיו הבעלים שכללו את הקונספט - ומזמינים לחוויה תאילנדית אישית ופרטית. "קואה קון לק"...

אוכל22 בספטמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה