אוכל

קסם הפרי

אוכל21 באוגוסט 2019    2 דקות
0

במקום לאכול פירות, תתחילו לשתות אותם • כך תכינו שלל משקאות מרעננים לקיץ מרווה במיוחד

קסם הפרי
צילום: פסקל פרץ-רובין

משקה מלון, לואיזה וג'ינג'ר

החומרים (ל-8-6 מנות):
1 מלון גדול בגוון כתום (שומרים במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההכנה)
½ 1 כפות ג'ינג'ר (זנגוויל) טרי, כתוש או מרוסק
5 עלי לואיזה (או יותר, לפי טעמכם)
2 כפות דבש או אגבה
לעיטור:
אבקת סוכר
עלי לואיזה
קוביות קרח

אופן ההכנה:
ממש לפני ההגשה קולפים את המלונים, חוצים אותם לשניים ומסלקים את הגרעינים. חותכים אותם לקוביות קטנות ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את הג'ינג'ר, עלי הלואיזה והדבש, מעבדים במספר פולסים ומרסקים עד לקבלת מרק אחיד.
מעבירים לקנקן הגשה ושומרים במקרר. סמוך להגשה מערבבים היטב. מוזגים לכוסות, מוסיפים 3-2 קוביות קרח ובוזקים מעל מעט אבקת סוכר ועלי לואיזה. מגישים מיד.

משקה אבטיח ועשבי תיבול

החומרים (ל-6-4 מנות):
5 פלחי אבטיח, ללא קליפה וחתוכים לקוביות
½ כוס עלי נענע טריים
3 כפות תרכיז לימונדה קפוא
עלים משני גבעולי תימין (קורנית)
5 עלי בזיליקום או לימונית
2 כפות מיץ לימון טרי
½ כוס סודה
½' כוס פרוסות לימון
להגשה:
קרח כתוש
6-4 פרוסות לימון דקות

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך בלנדר את קוביות האבטיח, ומוסיפים את עלי הנענע, תרכיז לימון, עלי התימין, הבזיליקום או הלימונית. מערבבים קלות ומוסיפים מיץ לימון טרי. מרסקים הכל לבלילה אחידה.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את מי הסודה ופרוסות הלימון ומערבבים. ממלאים קנקן גדול במשקה המוכן ושומרים במקרר עד להגשה. סמוך להגשה מערבבים היטב, מוסיפים את הקרח הכתוש ויוצקים לתוך כוסות אשר בהן מניחים פרוסה או שתיים של לימון.

משקה לימונדה ותפוז

החומרים (ל-6 כוסות):
4 לימונים גדולים
8-6 כפות סוכר
6 כוסות מים
להגשה:
לימון פרוס לפרוסות דקות
תפוז חתוך לפרוסות דקות
מקל קינמון גדול
חופן עלי נענע
חופן עלי לואיזה

אופן ההכנה:
שמים את הסוכר בקנקן רחב. סוחטים את הלימונים לתוכו, ובוחשים היטב עד שהסוכר נמס. מסלקים את החרצנים, ומוסיפים את המים. חשוב לטעום מדי פעם את המשקה ולתקן טעם.
לפני ההגשה: מוסיפים פרוסות לימונים, פרוסות תפוז, עלי נענע ולואיזה או עלי בזיליקום. מערבבים היטב, מוסיפים כוס קוביות קרח ומגישים קר.

כתבות נוספות באוכל

0

סודות הגרעין האפגני

פלוב זומרוד/ אורז עם תרד והל אם מגישים את האורז בארוחה לא בשרית, אפשר ללוות אותו עם יוגורט עיזים. החומרים...

אוכל11 בנובמבר 2019    3 דקות
0

טעימות בסטייל

אחת החוויות הקולינריות שעל כל חובב אוכל להתנסות בה, ורצוי פעמים רבות, היא ארוחת טעימות. כלומר, ארוחה שבה תקריבו את...

אוכל10 בנובמבר 2019    3 דקות

כתיבת תגובה