אוכל

נוזל קירור

אוכל14 באוגוסט 2019    2 דקות
0

מרק קר הוא לא רק קל להכנה, הוא גם דרך מרעננת לצנן את הגוף כשמעלות מטפסות לגבהים חדשים

נוזל קירור
צילומים: פסקל פרץ-רובין

מרק קישואים וקשיו

חומרים (ל-6–8 מנות):
6 קישואים בינוניים פרוסים לטבעות • מלח ופלפל לפי הטעם • שמן זית לזילוף • פרוסת לחם ללא הקרום, מושרית במים כחצי שעה וסחוטה היטב • חופן עלי נענע, שטופים ויבשים (ללא הגבעולים) • עלים מגבעול תימין • ¼ כוס אגוזי קשיו טבעי • 2 שיני שום • חצי כפית מלח (או יותר, לפי הטעם) • 2 כפות מיץ לימון • כוס מים קרים • ½ כוס יוגורט סמיך • 8 קוביות קרח
להגשה:
פלפל שחור גרוס • עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
מרככים את פרוסות הקישואים בתנור או במיקרוגל.
אם בחרתם להשתמש בתנור: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות הקישואים במרווחים בתבנית. בוזקים עליהן מלח ופלפל, מזלפים מעט שמן זית ומעסים אותן קלות. צולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (022 מעלות) במשך כ-01 דקות, או עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים מהתנור ומצננים.
אם בחרתם להשתמש במיקרוגל: מניחים בכלי המתאים למיקרוגל את הקישואים הפרוסים, סוגרים ומאדים במשך כחמש דקות, תלוי בעוצמת המיקרוגל שלכם. ההבדל בשתי שיטות ההכנה הוא בטעם: הצלייה מקנה לקישואים טעם עמוק יותר. במיקרוגל הטעם המתקבל הוא עדין ומאודה.
מעבירים את הקישואים הצלויים או המאודים למעבד מזון או לבלנדר, מוסיפים את פרוסת הלחם הסחוטה, עלי הנענע, עלי התימין, אגוזי הקשיו, שיני השום והמלח, מיץ הלימון, המים והיוגורט. טוחנים היטב עד לקבלת מחית חלקה.
מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות קרח, מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות.
מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים קר מאוד עם פלפל שחור גרוס ועלי נענע.

מרק יוגורט עם
מלפפונים/ צזיקי

מקורו של מרק היוגורט הזה הוא ביוון, ואפשר למצוא אותו גם במדינות הבלקן. המרכיבים דומים והשוני הוא בדרגות שונות של סמיכות. זה ממש עניין של טעם.
חומרים (ל-6 מנות):
005 מ"ל יוגורט (רצוי יוגורט עזים, אבל זה יהיה טעים גם עם יוגורט רגיל)
2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנטנות או מגוררים במגררת גסה • 2 שיני שום כתושות • 3 כפות שמן זית • 3 כפות שמיר קצוץ • מלח לפי הטעם • 2 כפות שמנת חמוצה
לעיטור והגשה:
½ כוס שמיר קצוץ (אפשר להחליף במעט עלי נענע) • קוביות קרח • 1 כוס מלפפונים קצוצים
אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעתיים, כדי לחזק את הטעמים. מעבירים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים קוביות קרח ומעטרים סביב בשמיר הקצוץ או בעלי נענע ובקוביות קטנות של מלפפונים. מגישים קר מאוד.

כתבות נוספות באוכל

0

"קיט קט" יפני

הפינה הסואנת של דיזנגוף סנטר ובר גיורא עברה לאחרונה מהפך, אחד מיני רבים שעברו על הפינה הזו. היכן שהיה בעבר...

אוכל21 באוגוסט 2019    3 דקות
0

קסם הפרי

משקה מלון, לואיזה וג'ינג'ר החומרים (ל-8-6 מנות): 1 מלון גדול בגוון כתום (שומרים במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההכנה) ½ 1 כפות...

אוכל21 באוגוסט 2019    2 דקות

כתיבת תגובה