אוכל

זמן הדיסקו

אוכל14 באוגוסט 2019    3 דקות
0

מסעדת “דיסקו טוקיו” מספקת אווירה, ארוחה ובר - הכל במקום אחד • יפני עם קריצה ועם המון קצב

זמן הדיסקו
צילום: אמיר מנחם

אם לא שמעתם איכשהו על מסעדת "דיסקו טוקיו" (שנפתחה לפני כשנה וקצת), אז בטוח שמעתם או ביקרתם באחת המקומות האחרים שמחזיקה קבוצת R2M כגון ה"בראסרי", "הוטל מונטיפיורי", מסעדת "קופי בר", ה"דליקטסן" וה"בייקרי". כלומר, כבר ברור שכל מקום שהקבוצה הזאת פותחת הוא מקום שכדאי להיות בו.
הקו המנחה הקבוע בכל המקומות של הקבוצה הוא שירות מצוין. אף אחד מהמקומות לא מוגדר כמסעדת עילית, אבל כולם ללא יוצא מהכלל מקצועיים, טעימים ויציבים לאורך זמן, וזה בדיוק מה שעושה את "דיסקו טוקיו" לחוויה.
המטבח ב"דיסקו טוקיו" מוגדר כיפני אבל קצת אחר. מתוחכם, קליל ונגיש. אין פה התיימרות להיות יפני קלאסי, ולכן יש מקום למשחק ולהקליל את המנות. המקום בנוי בצורה כזו שתוכלו לקבל כמה חוויות בילוי שונות במתחם אחד. כבר בכניסה האנרגיה גבוהה ותחושה של המולה שמחה. שפע של שולחנות פזורים, עם קהל מגניב שבא לדרינק או לקפה ומשהו טעים ליד. פחות מתאים לכם? אז כנסו למסעדה, שם תקבלו את חוויית האכילה הקלאסית, האישית. בא לכם משהו באמצע? עשו כמוני ושבו על הבר, אל מול המטבח הפתוח המדהים, עם הריחות וההתרחשות, ותחוו את הכל ביחד, ההמולה במסעדה, הקלאסיקה והאנרגיות.

מה בתפריט?

התחלנו בסאקה, קריר, לא מסונן (89 שקל לבקבוק של 300 מ"ל). אני אוהבת סאקה, הוא נותן לי כניסה עדינה לכל הערב, משתלב לי מושלם עם החריפות האסיאתית ויודע לעזוב את הגוף באלגנטיות.
העמסנו על המזלג קרפצ'יו אינטיאס בשרני על צ'ילי מותסס, שנתן חריפות חמצמצה, עלים פריכים ואצות נורי (58 שקל). נשנשנו בתאווה שומאי – כיסוני בצק אורז מאודים, ממולאים בעוף עם סויה ושמן ראיו (52 שקל), שהחליקו בפה כמו ממתקים קטנים ומלוחים, וסיימנו את ההתחלות עם בולוגוגי (52 שקל) – מנה קוריאנית של בשר בקר צרוב עם חצילים קלויים וחצילים כבושים באגדאשי – מנה שידעה לתת מנעד טעמים מסקרן וטעים.
הזמן חולף ב"דיסקו טוקיו", בעיקר כשיושבים על הבר וההתנהלות של המטבח הפתוח מרגישה כמו לקחת חלק בסרט מרתק שבו אני נמצאת בכיסאות ה-VIP עם דרינק ביד.
אבל כשהגיעה מנת חזה הברווז הצלוי עם אטריות הסובה ורוטב האגדשי (98 שקל) ופילה הבקר עם קרם השום השחור, התרד והשעועית הירוקה (148 שקל), יצאנו לרגע מהסרט שהיינו בו ושקענו לחלוטין בטעמים המדויקים אבל המגוונים שנתנו המנות. היכולת הזו לתת איזון כל כך כיפי של טעמים למנה זה משהו לא קל. בכל מנה הייתה מתיקות לצד מליחות, חמצמצות לצד מרירות. בשר הברווז היה מעולה, והשמנמנות שבו עבדה טוב עם הבשרניות של האטריות. המנה של הפילה פשוט הייתה טובה, כמו שנתח של בשר צריך להיות. התוספות ליד נתנו את האקסטרה אבל לא השתלטו.

ארוחה וחוויה

דווקא בקינוחים לא מצאנו עניין, והעדפנו להמשיך עם הסאקה ועם הערב המצוין.
אתם מכירים את החשק הזה ללכת למסעדה שתוכלו להעביר בה ערב גם של אוכל וגם של אלכוהול, ושכל זה יהיה עטוף באווירה אנרגטית מסביב, כזו שתעצים את הדיאלוג ביניכם? אז "דיסקו טוקיו" עושה את זה בדיוק. היא נותנת לכם את המרחב להיות בשקט וליהנות מכל המסביב, ועם זאת מספקת יופי של מקום לשיחה כיפית ואינטימית.
מקום מצוין.

הרצל 16, תל אביב.
טל' 03-5544300.

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה