אוכל

רומנטיקה בצלחת

אוכל8 באוגוסט 2019    3 דקות
0

ט"ו באב עוד רגע פה, וזה בדיוק הזמן לפנק את האהובים שלכם בממתקי שוקולד מעשה ידיכם

רומנטיקה בצלחת
צילום: פסקל פרץ-רובין

מעדן שוקולד אלכוהולי
החומרים (ל-4 ספלים):
001 גרם סוכר • 001 מ"ל שמנת מתוקה • 001 מ"ל חלב • 08 גרם שוקולד מריר מומס • מעט מלח • 001 מ"ל וויסקי
לעיטור:
אגוזי לוז קלויים • עלי זהב (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
במחבת רחבה ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל ענברי. מוסיפים את השמנת והחלב ומערבבים היטב. ממתינים שהמסה תתקרר ל-07 מעלות. יוצקים את הבלילה על השוקולד המומס הנתון בקערה נפרדת. מערבבים עם מערבל מוט ידני ליצירת תערובת אחידה. מוסיפים וויסקי ומערבבים היטב. שומרים במקרר ללילה.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לתוך הספלים תלוליות. מעטרים באגוזי לוז ובעלי זהב.

אצבעות סבלה שוקולד לבן ותות

החומרים (ל-05-04 יחידות):

לבצק סבלה (בצק פריך): 052 גרם חמאה • 4 גרם מלח • 091 גרם אבקת סוכר • 56 גרם אבקת שקדים • 501 גרם ביצים • 521 גרם + 563 גרם קמח
לציפוי:
005 גרם שוקולד לבן • 001 גרם שבבי תות מיובש (להשיג בחנויות המתמחות)
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את כל החומרים, למעט כמות הקמח הגדולה, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את יתרת הקמח, עוד ערבול קצר וממשיכים לללוש בידיים. מעבירים למגש ומכסים בניילון נצמד. שומרים במקרר מספר שעות להתייצבות מלאה של הבצק.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 7 מ"מ. חותכים לרצועות באורך של 01 ס"מ וברוחב של חצי ס"מ. מסדרים אותן על נייר אפייה הנתון בתוך תבנית תנור, ומכניסים למקרר להתייצבות לעוד חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (551 מעלות) עד להזהבה. מוציאים ומצננים.
מטמפררים שוקולד לבן ל-82 מעלות, מוסיפים את שבבי התות המיובש ומערבבים היטב. טובלים ¾ ממקל הסבלה בתערובת. מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ברווחים ונותנים לשוקולד להתגבש, רצוי בחדר מצונן או במקרר.

חטיפי אגוזי לוז בציפוי שוקולד תות

החומרים (ל-1 ק"ג):
005 גרם אגוזי לוז קלופים וקלויים • 07-56 מ"ל מים • 051 גרם סוכר • 51 גרם חמאה (לחטיף טבעוני מוותרים על החמאה) • 005 גרם שוקולד תות (להשיג בחנויות המתמחות) • 001 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקלחת בינונית ממיסים את המים והסוכר ומבשלים עד לטמפרטורה של 811 מעלות. מוסיפים את האגוזים הקלויים ומערבבים היטב עד שהסוכר מקבל גוון ענברי ומצפה בשכבה אחידה את אגוזי הלוז.
מסירים מהלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה.
מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומעבירים אליה את כל אגוזי הלוז. מפרידים בין האגוזים, כך שכל אחד יעמוד בפני עצמו, ומצננים במקרר.
ממיסים באמבט מרים או בקערה במיקרוגל (במספר פולסים ובחישה) את שוקולד התות, ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. לתוכה מוסיפים בכל פעם שליש מכמות אגוזי הלוז המצופים בקרמל, ומערבבים כך שהשוקולד המומס יצפה את האגוזים בשכבה דקה וורודה.
מוסיפים תוך כדי ערבוב מעט אבקת סוכר, כך שהיא תעטוף ותצפה את האגוזים. מעבירים את כל האגוזים המצופים לנפה ומנפים את שאריות אבקת הסוכר. מצננים היטב ומאחסנים בכלי זכוכית.

כתבות נוספות באוכל

0

"קיט קט" יפני

הפינה הסואנת של דיזנגוף סנטר ובר גיורא עברה לאחרונה מהפך, אחד מיני רבים שעברו על הפינה הזו. היכן שהיה בעבר...

אוכל21 באוגוסט 2019    3 דקות
0

קסם הפרי

משקה מלון, לואיזה וג'ינג'ר החומרים (ל-8-6 מנות): 1 מלון גדול בגוון כתום (שומרים במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההכנה) ½ 1 כפות...

אוכל21 באוגוסט 2019    2 דקות

כתיבת תגובה