אוכל

טעמים של תקווה

אוכל31 ביולי 2019    3 דקות
0

בסטת פופ-אפ מיוחדת בשוק התקווה היא המקום הכי אותנטי וטעים לקיץ • כשאוכל פשוט, כישרון והקפדה נפגשים

טעמים של תקווה
צילום:

כבר לפני שנה וקצת, כשנפתחה "הקובייה" – מסעדת שוק צבעונית עם מחירים שפויים, הרגשתי שמשהו עובר על שוק התקווה. אין מה לעשות, שוק הכרמל הוא האח היותר צעיר ועדכני, והבסטיונרים שם מסוגלים להסתגל מהר יותר לשינויים ולפתיחות המחודשות. התקווה תמיד נשאר איפשהו מאחור, אחרי הכרמל ולוינסקי. שוק אמיתי, של אנשים אמיתיים שקונים ירקות לארוחת שישי, ובשר מהקצב הקבוע שלהם, שלא לוקח מחיר מופרז רק מפני שיש סביבו מלא תיירים. שוק התקווה הוא פינת חמד טעימה במיוחד, שלאט לאט גם אנחנו מתחילים להפנים שיש מה לאכול ולראות בו.
שי אלפסי, הבעלים של "הקובייה", ידע לזהות את הפוטנציאל ופתח לפני כמה חודשים גם את "קפה הודיה", בית קפה חמוד שמשלים את "הקובייה", כזה שאפשר להתפנק בו על מאפים מהטאבון, מתוקים ומלוחים, לצד קפה איכותי ודרינקים בערב.
ממש עכשיו הוא שיתף פעולה עם השף ג'לאל סאלם, ויחד הרימו פופ-אפ קולינרי של אוכל מהשוק.
מדובר על סוג של דוכן קטן צמוד ל"הקובייה", עם ויטרינה גדושה בכל טוב וגריל שמחכה רק שיזרקו עליו משהו. בכל חודש, פעמיים בשבוע (ימי שלישי וחמישי בדרך כלל) יגישו שם מכל מה שמוכרים בשוק ובסביבה. החודש התחילו מדגים באווירה יוונית, כנראה עד החגים, וככה זוכה ג'לאל לשחק עם האהבות שלו לאוכל, רוקח שמנים מלאים בעשבי תיבול ותבלינים – והכל פשוט וטעים.

מה אוכלים החודש?

מאחר שהחודש הפוקוס הוא על דגים, אנחנו מתיישבים בשעות הערב המוקדמות אל מול ויטרינה גדושה דגים מהשוק ביפו, ירקות טריים ובקבוקי אוזו תקועים בקרח מנצנץ. מאחור, עם הפנים לשוק שמתחיל להתרוקן, רוחש לו גריל ועליו פיתות שמנמנות, חרוכות קלות ומשוחות בשמן זית מתובל, שמפיץ ריח מטורף אשר גורם לקיבה שלנו לגעוש.
התפריט מתחיל ב"צלחות לשבירה – 10 שקלים". יכול להיות שזה האוזו שהתחלנו לשתות (76 שקל לבקבוק אישי), אבל אותנו זה שעשע… מפה לשם הגיעה צלחת עם פיתה לוהטת חרוכה ושמנונית, כזו שקורעים בידיים והיא משאירה אצבעות שמנוניות ומלוחות, לצד לאבנה חמצמצה עם שמן זית, עשבי תיבול ופלפל חריף ששורף קצת את הלשון אבל עושה חשק לעוד (32 שקל).
בעוד אנחנו מתאוששים מהמתקפה על בלוטות הטעם, וצלחת יפיפייה מגיעה ועליה סלייסים דקיקים של אבטיח מתוק, משובץ בפנינים של בלסמי, אורגנו טרי, שוב אותו שמן זית מדהים עם שפע עשבי התיבול וצ'אנקים של פטה שמנמנה (32 שקל). מדהים איך ביס של אבטיח ושמן זית מלוח עובד מושלם בפה. אולי זו היד של ג'לאל, ואולי זה פשוט אמור לעבוד יחד. כך או כך, אל תוותרו על המנה הזו.
המשכנו לערימה של מליטות שמנמנות ולוהטות שנחרכו על הגריל על עלי גפן קריספיים (82 שקל). וואו, איזו מנה, שום תוספת לא נדרשה, רק קצת ליים טרי וטיפה מלח שהדגיש את המליחות הטבעית של הדג – והבשר הלבנבן אדמדם של הדג פשוט נמס לנו בפה. מי שאוהב דגים, יודע שדגי ים זה הפינוק הכי גדול ולא צריך כלום חוץ מקצת חמיצות, לחם טרי ואולי איזה סלט עגבניות חריף, לצד איזה אוזו. החיים טובים אליי.
לקחנו גם צלחת של סשימי דניס שבא עם פרוסות ליים ועלי צנון (58 שקל). שוב, כמה פשוט ככה מתוחכם, וממש טעים. בכל מנה יש פשטות ויש שפע של תחכום.
אז נכון שכרגע הפופ-אפ ממש מושלם לחובבי הדגים, אבל קצת אחרי החגים הוא ישתנה למשהו קצת יותר בשרני. נסו להתעדכן דרך דף הפייסבוק של הקובייה: הקובייה – מסעדת שוק.

מתי? בימי שלישי וחמישי החל מ-19:00.
הודיה 22, תל אביב, טל' 03-9747333

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה