אוכל

הודו והדר

אוכל31 ביולי 2019    4 דקות
0

מנפלאותיו של המטבח ההודי: חגיגה של בישול מלא בצבעים, תבלינים, ניחוחות וטעמים

הודו והדר
צילום: פסקל פרץ-רובין

כיסוני סמוסה

החומרים (לכ-61 כיסונים):
לבצק
2 כוסות קמח רגיל מנופה • 1 כפית שטוחה של מלח • ¼ כפית כמון שלם, קלוי וכתוש (לא חובה) • 4 כפות שמן (או מעט יותר, לפי הצורך) • ½ כוס מים (או מעט יותר, לפי הצורך. הבצק צריך להיות קצת קשה)
למלית
4 כפות שמן • 1 בצל בינוני, קצוץ דק • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (לפי מידת החריפות הרצויה) • 1 כף ג'ינג'ר גרליק פייסט (ג'ינג'ר ושום טחונים יחד) • 3 כפות כוסברה קצוצה • 1 כפית כמון טחון • 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה (לפי הטעם) • ¼ כפית כורכום • ¼ כוס מים • 4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות קטנות או מעוכים • 1 כפית מלאה גראם מסאלה •
2 כפות מיץ לימון / חצי כפית אבקת מנגו (קונים בשווקים או בחניות לתבלינים) • 002 גרם אפונה עדינה קפואה • 1 כפית כוסברה טחונה • ½ כפית מלח • שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות נוקשה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים לנוח כחצי שעה.
המלית – מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפלפל החריף ואת משחת השום, הג'ינג'ר והתבלינים. מערבבים את הבצל עם התבלינים ומוסיפים את המים, תפוחי האדמה החתוכים, הגראם מסאלה ומיץ הלימון. מערבבים קלות ומוסיפים את האפונה, הכוסברה והמלח. מערבבים ומצננים.
הכיסנים – יוצרים מהבצק גליל ומחלקים אותו לשמונה חתיכות שוות. נוטלים כדור בצק ומרדדים על משטח עבודה לצורת אליפסה בעובי בינוני (½ ס"מ) וחוצים אותו לשניים. מכל חצי בצק יוצרים קונוס. נוטלים בכפית מהמלית וממלאים. סוגרים את הסמוסה לגמרי לקבלת צורת משולש. מהדקים את שולי הבצק בעזרת מעט מים לסגירה טובה. בדרך זו מכינים את שאר כדורי הבצק.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמוסה על להבה בינונית, עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על נייר סופג. אפשר להבריש את הכיסונים בשמן ולאפות בתנור בחום של 002 מעלות עד לקבלת גוון זהבהב. מגישים לצד יוגורט וצ'טני ירוק.

דאל / תבשיל עדשים
הודי אותנטי

חומרים (ל-01-8 מנות):
005 גרם עדשים כתומות • בצל חתוך לקוביות קטנות • קוביית ג'ינג'ר טרי בגודל 2X2 ס"מ • 3 כפות שמן • 1 פלפל חריף אדום יבש • 1 כף כמון טחון • ½ כפית כמון שלם • 1 כף כורכום • 1 כף מלח • חופן עלי קארי • 1 כף ג'ינג'ר גרליק פייסט (ג'ינג'ר ושום טחונים יחד)
אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים כחצי שעה. שוטפים ומסננים עד שהמים הופכים לצלולים.
שמים בסיר גדול את העדשים, יוצקים מים קרים עד לכיסוי, כ-2 ס"מ מעל לעדשים. מבשלים על אש בינונית, ואם יוצא קצף לבן מסירים בעזרת כף.
מוסיפים את קוביות הבצל לסיר. מביאים לרתיחה ללא מכסה. מוסיפים את הג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים עד לריכוך העדשים.
במחבת נפרדת מחממים את השמן ומוסיפים את הפלפל האדום היבש, הכמון הטחון והשלם, הכורכום והמלח. מערבבים ומטגנים כ-02 שניות ומוסיפים את עלי הקארי ומשחת השום והג'ינג'ר. מערבבים ומוסיפים לסיר עם העדשים. אפשר להוסיף מים רותחים לפי הצורך לקבלת המרקם הרצוי.

צ'פאטי

החומרים (לכ-02 צ'פאטי):2 כוסות קמח מלא מנופה (משתמשים בכוס מידה אוניברסלית) • 1 כוס קמח לבן מנופה • 1 כפית שטוחה של מלח • 3 כפות שמן • ½ 1- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מניחים את שני סוגי הקמח בקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים בעזרת האצבעות עד שכל הקמח נעטף בשמן. יוצקים את המים ולשים עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כחצי שעה. מחלקים את הבצק ל-02 עיגולים.
על משטח מקומח קלות מרדדים כל חלק של בצק לעלה עגול (כמו פיתה) בעובי של כ-4 מילימטר.
מחממים מחבת טפלון. מניחים את הצ'פאטי במחבת ומטגנים עד שהוא תופח מעט ומשחים משני הצדדים.

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה