אוכל

לוהט וכיפי

אוכל25 ביולי 2019    3 דקות
0

תפריט סופ"ש של "קאב קאם" הוא סיבה מצוינת לבקר באחת המסעדות המדליקות בעיר

לוהט  וכיפי
צילום: יונתן בן חיים

"אל תדאגו, אם יש משהו שלא טעים לכם – אני אוכל"… זה היה המשפט שהברמן החמוד זרק לשני החבר'ה שהתיישבו לידינו על הבר ב"קאב קאם". ואני רציתי לומר להם "תעזבו", גם כי אין מצב שמשהו לא יהיה טעים לכם, וחוץ מזה, תנו לי, אני אוכל הכל!
התפריט של "קאב קאם" הוא בין הבודדים שבא לי לאכול את כולו. פשוט ככה. כל מנה נשמעת יותר טעימה מקודמתה, והמחשבה על הצורך לבחור רק כמה (בכל זאת, המחיר) מרגישה כאילו ביקשו ממני לבחור את מי משני ילדיי (שאין לי) אני אוהבת יותר.
כש"קאב קאם" נפתחה, הייתי נתונה ממש במאבק פנימי. מצד אחד, אני אוהבת את האוכל של יריב מלילי. אני אוהבת את זה שהוא עובד בצורה עקבית ומתונה, לא פותח ומחדש על ימין ועל שמאל, לא משחק עם המדיה או מעלה אינסטושים כל שנייה, אלא מאמין בעבודה ממוקדת שבנויה לטווח ארוך. מצד שני, החוויה שלי בפעם הראשונה ב"קאב קאם" לא הייתה נעימה. היה צפוף, הישיבה בשולחנות הייתה לא נוחה, היה רועש, האוכל היה חריף בצורה לא הגיונית. התחושה הכללית לא הייתה כיפית. כל מה שרציתי זה ללכת הביתה ולהטביע את לשוני השורפת באמבטיית אלוורה.
ימים עברו, והם כנראה הפנימו שהם לא בר, אלא שאנשים באמת באים כדי לאכול שם. המוזיקה התעדנה, החריף נשאר בועט, אבל יש גם אופציות יותר מתונות וחוויית הבילוי והאכילה במקום הפכה לתענוג מגניב. ולכן מבחינתי שינוי תפריט, או בראנץ' חדש, הם תירוץ מצוין לספר לכם על אחת המסעדות הכיפיות והטעימות בעיר שאסור לכם לפספס.

תפריט ספיישל סופ"ש

ממש לאחרונה התחדש המקום עם תפריט סופ"ש (שישי-שבת) החל מ-12:00 ועד אחר הצהריים – עם שפע של מנות ממש כפיות שיסתדרו לכם מושלם לצד דרינק קר.
בתפריט: נתחי דג ים נאים עם נאם פלה פריק (56 שקל); "קוי פלה" – דג ים נא קצוץ גס בתיבול "איסן" (68 שקל); "פלה תקאי" – מנה מדהימה של לברק שלם מטוגן, עטוף בסלט חריף של קשיו, למון גראס, שאלוט וצ'ילי (138 שקל); פאד קפאו – אותה מנה קלאסית תאילנדית שכוללת נתח אונטריב וחלקי פנים קצוצים גס, בזיל תאי, צ'ילי וביצת עין רכה (94 שקל); "מיאנג פלה" – נתחי לברק צלוי בתוך שתי סירות חסה ועלי "שיאפו", למון גראס, עלי ריחן טריים, קשיו ותמרינדי (46 שקל); ועוד שפע של מנות קטנות וכיפיות.
בנוסף, מציע המקום תפריט אלכוהול מגוון וקוקטיילים שמשתלבים טוב עם החריפות של המטבח התאילנדי והחום הארץ ישראלי. אנחנו התנחלנו על ג'ין טוניק מבושם עם ג'ין עכו, טוניק תוצרת בית ומלפפון (46 שקל), ועל נגרוני לבן ותוסס עם ג'ין טנקרי, סוזט, לילט לבן וסודה (42 שקל).
תפריט הסופ"ש מספק נגיעה מהטעמים של "קאב קאם". בעיניי, החוויה הכי מוצלחת היא בשעות הערב המוקדמות, כשהמקום עדיין לא מלא ולברמנים יש יותר זמן לפלרטט ולהרים איתכם כמה צ'ייסרים או להסביר קצת על המנות.
כך או כך, ובעיקר אם אתם אוכלים הכל, זו אחת המסעדות הכי כיפיות בעיר.
תפריט שישי/שבת צהריים – 16:30-12:00.

לינקולן 11, תל אביב, טל' 03-6889960

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה