אוכל

חוכמת הבייגלה

אוכל25 ביולי 2019    3 דקות
0

כל הסודות להכנת פרעצל ובייגלה ירושלמי, ממש כמו במאפייה

חוכמת הבייגלה
צילום: פסקל פרץ-רובין

פרעצל / בייגל רומני

החומרים (ל-61 כעכים):
1 ק"ג קמח רגיל או כוסמין, מנופה • 2 כפות שמרים יבשים • ½ כוס סוכר • ½2 כוסות מים • 4 כפות שמן • 1 כף מלח
לטבילה ושיזוף:
2 ליטר מים • 2 כפות סודה לשתייה • ½ כוס סילאן נטול סוכר או דבש
להברשה:
1 ביצה טרופה עם כפית מים או שמן
לעיטור:
½ כוס שומשום
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. תוך כדי הערבול מוסיפים בזרם איטי את המים (לא הכל) והשמן. כאשר מתחיל להיווצר בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כשמונה דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
קצת לפני סיום ההתפחה נוטלים סיר רחב ועמוק ויוצקים לתוכו את המים, הסודה לשתייה והסילאן או הדבש. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
מחלקים את הבצק ל-61 חלקים. מכל חלק יוצרים רצועה ארוכה עד כמה שניתן. מחברים תוך ליפוף ומהדקים כל רצועה לקצה הנגדי או פשוט מלפפים וכורכים לבורג. בדרך זו מכינים את יתר החלקים.
מכניסים כשלושה-ארבעה כעכים לסיר עם המים ומבשלים כ-03 שניות. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אם הבייגל התכווץ או שנותקה רצועה, אפשר לשוב ולעצב את צורת הכעך בתבנית.
מברישים את הבייגל בביצה הטרופה ומעטרים בגרגירי שומשום. בדרך זו מכינים את יתר הבייגל. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (022-021 מעלות) ואופים במשך 03-52 דקות, עד לקבלת מרקם שחום ויפה. מצננים היטב ומגישים.

בייגלה ירושלמי

החומרים (לכ-8-6 יחידות):
½ קילו קמח מנופה • 1 כף שמרים יבשים • 3 כפות סוכר • 1 ביצה • 3 כפות שמן זית • ½1 כוסות מים • 1 כף מלח
להברשה:
ביצה טרופה עם כפית מים או שמן
לפיזור:
¼ כוס שומשום
להגשה:
תערובת תבלין זעתר
אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה.
מוסיפים תוך כדי הערבול את הביצה, השמן והמים, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש כשבע דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע ומעט דביק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו). מחלקים את הבצק לשישה-שמונה כדורים שווים, יוצרים חור במרכז כדור הבצק, ומעצבים תוך כדי מתיחה וגלגול עד לקבלת בייגלה עגול בעובי 2 ס"מ. אפשר למתוח את הבייגלה וליצור אותו בצורת אליפסה. בדרך זו מכינים את יתר חלקי הבצק.
מסדרים אותם ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל כמות נדיבה של גרגירי שומשום. מתפיחים כעשרים דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (002 מעלות) במשך 02-52 דקות או עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים.

טיפסקל
אם רוצים לקבל מרקם פריך ומתפצח לבייגלה, מתחילים את האפייה בחום גבוה.
אם רוצים לקבל מרקם רך בפנים, מכסים במגבת את הכעכים מיד עם הוצאתם מהתנור.

כתבות נוספות באוכל

0

"קיט קט" יפני

הפינה הסואנת של דיזנגוף סנטר ובר גיורא עברה לאחרונה מהפך, אחד מיני רבים שעברו על הפינה הזו. היכן שהיה בעבר...

אוכל21 באוגוסט 2019    3 דקות
0

קסם הפרי

משקה מלון, לואיזה וג'ינג'ר החומרים (ל-8-6 מנות): 1 מלון גדול בגוון כתום (שומרים במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההכנה) ½ 1 כפות...

אוכל21 באוגוסט 2019    2 דקות

כתיבת תגובה