אוכל

קופסת הפח של אמא

אוכל18 ביולי 2019    3 דקות
0

העוגיות המתובלות של אמא אסתר והכעכים הפריכים של סבתא גיטה • פסקל פרץ-רובין חוזרת בגעגוע אל טעמי הילדות

קופסת הפח של אמא
צילומים: פסקל פרץ-רובין

עוגיות לה פטיט אסתר/ סבתא אסתר הקטנה

העוגיות הללו מוכרות במשפחתי כעוגיות "סבתא אסתר הקטנה", ונקראות כך על שם אמי ז"ל. הן פריכות, דחוסות ומכילות אגוזים ושקדים.
החומרים (לכ-08 עוגיות בינוניות):
6 ביצים מס' 2 • ¾1 כוסות סוכר • ¼1 כוסות שמן קנולה • קליפה מגוררת ומיץ מלימון בינוני • קליפה מגוררת ומיץ מתפוז בינוני • 3 שקיות סוכר וניל • 1 כף מי פריחת הדרים (מזהר) • 3 שקיות אבקת אפייה • ½ כוס שקדים או אגוזים טחונים דק • ½ 1 כפות גרגרי שומר (אניס) • 1 ק"ג קמח מנופה

אופן ההכנה:
טורפים בקערה רחבה את הביצים תוך כדי הוספת הסוכר, השמן, מיצי הלימון והתפוז, קליפות הלימון והתפוז, סוכר הווניל, מי פריחת ההדרים ואבקת האפייה. מקציפים עד לקבלת בלילה תפוחה ואוורירית. אפשר להכניס הכל לקערת מערבל חשמלי ולערבל כ-5-4 דקות.
מוסיפים בהדרגה את השקדים או את האגוזים הטחונים, את גרגרי השומר ואת הקמח, תוך לישה ביד או במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק. במידת הצורך אפשר להוסיף מים או מיץ.
מעצבים מהבצק בכפות ידיים משומנות רצועות, כעכים ו/או כל דוגמה אחרת. מסדרים את העוגיות ברווחים על תבנית תנור משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) כ-03-52 דקות, עד לגוון זהוב בהיר.
מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי ומאחסנים בצנצנות זכוכית או בקופסאות פח אטומות או בכל כלי אחר בעל סגירה הרמטית.

"כעכי גיטה"/ עוגיות
של סבתא גיטה

עוגיות הכּעכּ נפוצות במטבח הטריפוליטאי. לכל עקרת בית מתכון סודי ודרך הכנה האופייניים לה, אך לא מצאתי אף גרסה שתשווה לטעמם של כעכי גיטה, חמותי ז"ל.
החומרים (ל-58-08 עוגיות):
4 ביצים • ½ 1 כוסות סוכר • 2 שקיות סוכר וניל • 003 גרם מרגרינה, מומסת • קליפה מגוררת מלימון • קליפת מגוררת מתפוז • ¾ כפית אבקת מוניאקה (אמוניאק) • 2 שקיות אבקת אפייה • 1 ק"ג קמח מנופה
אופן ההכנה:
טורפים בקערה את הביצים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי (אפשר גם במערבל חשמלי). מוסיפים את סוכר הווניל ומערבלים היטב.
מוסיפים אל הבלילה תוך טריפה את המרגרינה המומסת, קליפות ההדרים המגוררות, המוניאקה ואבקת האפייה. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך לישה (לפעמים אין צורך בכל כמות הקמח, תלוי בכושר ספיגת הנוזלים שלו – ולכן כדאי להיות עירניים). שומרים את הבצק כשעה וחצי במקרר או למשך הלילה. יש להשהותו כחצי שעה מחוץ למקרר לפני הלישה, וללוש אותו היטב.
נוטלים כחופן מהבצק ולשים היטב בין כפות הידיים (גם אם הבצק קשה מעט, הוא מתרכך במהלך הלישה). צרים גליל בעובי 5.1-1 ס"מ וסוגרים לטבעת בקוטר 7-6 ס"מ. מניחים בתבנית תנור משומנת וחורצים בסכין על פני הכעך חריצים מוצלבים. ממשיכים להכין כעכים כאלה מכל שאר הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (081 מעלות) במשך כ-02 דקות, עד שהכעכים מזהיבים. שומרים בקופסאות אטומות היטב.

כתבות נוספות באוכל

0

"קיט קט" יפני

הפינה הסואנת של דיזנגוף סנטר ובר גיורא עברה לאחרונה מהפך, אחד מיני רבים שעברו על הפינה הזו. היכן שהיה בעבר...

אוכל21 באוגוסט 2019    3 דקות
0

קסם הפרי

משקה מלון, לואיזה וג'ינג'ר החומרים (ל-8-6 מנות): 1 מלון גדול בגוון כתום (שומרים במקרר כשעתיים-שלוש לפני ההכנה) ½ 1 כפות...

אוכל21 באוגוסט 2019    2 דקות

כתיבת תגובה