אוכל

שולחן אל מול הים

אוכל18 ביולי 2019    2 דקות
0

בתקופה שבה כולם יוצאים או חוזרים מחופש, למי שנשאר בארץ - הדרך הכי טובה להרגיש קצת חו"ל בתוך העיר היא במסעדות שמביאות מנות עם ניחוח של מקומות אחרים

שולחן אל מול הים
צילומים: יונתן בן חיים

יש לי וידוי. בכל פעם שאני מגיעה לאזור סי אנד סאן, אני מרגישה לשנייה כאילו אני בסצינה מתוך הסדרה "היפים והאמיצים", ותוך שניות יש בי צורך עז לשופינג מטורף ונעלי עקב של מנולו.
אז כששמעתי ש"סיטארה" משיקה בראנץ' מושחת חדש, מיד גייסתי עוד חברה מפונפנת ויחד שמנו פעמינו, לבושות כאילו קפצנו לחתונת צהריים בחוות רונית, אל המרפסת הכי הורסת בעיר כדי ליהנות משעתיים של פינוק בניחוח יוקרתי ובאווירת חופש בסטייל טלנובלה אמריקאית.
התפריט בנוי ממגוון של ארוחות בוקר, כך שתוכלו להתאים את ההנאה לכל חשק שיעלה בכם, וכדי שתוכלו לשוב ולטעום משהו חדש בכל פעם. משולחן של מזטים דרך ארוחת בוקר קלאסית ועד בורקס טורקי ממולא בכל טוב.
אנחנו דווקא הלכנו על קלאסי קצת שונה, ולקחנו ביצים עלומות על חלה מתוקה קלויה, תרד בשמנת ופרמזן ורוטב הולנדייז עם סלמון מעושן (72 שקל) וארוחת בוקר של מזטים, שכללו איקרה, מטבוחה, טחינה וגרגירי חומוס חמים, חצילים מטוגנים, מטיאס, קוביות לוקוס מטוגנות, חמוצים, זיתים מעורבים וחלה מתוקה (85 שקל).
כמובן שלכל הסיפור הזה הצמדנו אפרול שפריץ וטוניק עם קמפרי (45 שקל), כדי להרגיש הכי הכי בפינוק.
אם אתם חובבי פחמימות, שווה לכם לנסות את הבורקס פינוקים עם גבינת הטולום, הפנקייק האמריקאי עם הנקניק המעושן והמייפל, ואפילו סטייק מינוט עם ביצי עין ולביבות תפוחי אדמה, כיאה לארוחת בוקר לרציניים.
הבראנץ' מוגש בשישי ושבת, 12:00-8:30, ובהחלט מהווה אתנחתא יוקרתית וטעימה במיוחד.
הרצל רוזנבלום 8, בנייני סי אנד סאן,
תל אביב, טל' 03-6996633

סן רמו, מירדן
ואיסטנבול נוחתים ביפו

השפית נועה לוי (מ"ג'וז ולוז" לשעבר), הצטרפה זה מכבר לקבוצת "סן רמו", ומציגה תפריט חדש המבוסס על המטבח הערבי והטורקי. המטבח של לוי מתבסס על ירקות מקומיים, דגים ובשר, כשהיא עושה שימוש נדיב בעשבי תיבול מקומיים, שאת חלקם היא מלקטת בעצמה בהתאם לעונה.
טעמנו מהתפריט החדש את ה"ארנצ'יני פריקה" עם עשבי תיבול וגבינה ערבית על רוטב עגבניות חריף מעט (45 שקל); סלט ירוקים מקישואים, תרד טורקי, חומעה, חסה ואבן יוגורט (44 שקל); אקמק באליק – פילה בורי וירקות צרובים על חלה וסירופ רימונים (64 שקל); ומנה מעולה ויפיפייה של עוגת עלי גפן עם שכבות של אורז, עשבי תיבול, חצילים ותפוחי אדמה עם יוגורט ושקדים (56 שקל). בתפריט יש עוד שפע של מנות, שכוללות דגים נאים, גבינות ושפע של ירקות. אין ספק שנשוב לנסות גם את אלה.
מתחם נגה, נחמה 2, תל אביב,
טל' 051-5531835

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה