אוכל

חדשנות במטבח

אוכל11 ביולי 2019    3 דקות
0

לכבוד הקיץ קבלו מגוון מסעדות המציעות מנות חדשות, קשר לשורשים ואותנטיות עם קריצה מקומית • וגם: בראנצ'ים ושיתופי פעולה שמפגיזים בצלחת

חדשנות במטבח
צילום: מיכאלו אנטולי

חם, למי יש כוח לבשל? זה הזמן למנות קלות, אבל שיעשו שמח. מגוון חידושים והפתעות במסעדות עם טעם מקומי.

איסטנבול, רבת עמון, יפו

השפית נועה לוי (לשעבר "ג'וז ולוז") מ"קזינו סן רמו" משיקה תפריט חדש – ישר מירדן ואיסטנבול. לוי, שהצטרפה זה מכבר לקבוצת "סן רמו", מציגה את התפריט החדש המבוסס כולו על המטבח הערבי והטורקי. אחרי שחקרה במשך שנה במסעותיה לרבת עמון ואיסטנבול את המטבחים המפוארים של האזור, כעת היא מעניקה לו פרשנות אישית, כאן ביפו המקומית.
התפריט החדש מציג מנות כמו: "ארנצ'יני פריקה" עם עשבי תיבול וגבינה ערבית על רוטב עגבניות חרפרף; סלט ירוקים – קישואים, תרד טורקי, חומעה, חסה ואבן יוגורט; אקמק באליק – פילה בורי וירקות צרובים על חלה וסירופ רימונים; עוגת עלי גפן עם שכבות של אורז, עשבי תיבול, חצילים ותפוחי אדמה עם יוגורט ושקדים; ולחי בקר על פריקה וציר בקר.
נחמה 2, מתחם נגה, יפו

בופה חדש ב"משק ברזילי"

הבופה החדש של "משק ברזילי" לוקח את ארוחת הבוקר הישראלית שני צעדים קדימה, ומזמין לעולם עשיר של טעמים חדשים וטבעוניים. הבופה כולל מנות כגון: כוסמת מונבטת עם קוביות בטטה; סלרי ואגוזי לוז; סלט סלק וקייל; סלט אסיאתי של אטריות אורז; כרובים ואצות; מקלות שמרים מקמח כוסמין; בורקס מקמח כוסמין ממולא גבינת קשיו ותרד; פוקצ'ות עם גבינת שקדים וירקות; פנקייקים; חביתות חומוס; מקושקשת טופו; גראטן תפוחי אדמה בבשמל שקדים; סיניה ירקות צלויים בטחינה; ועוד. מוגש במעדנייה של משק ברזילי בימים א'-ו' 12:00-8:30.
בהמשך היום המעדנייה מציעה לאנץ' בוקס מגוונים, עם ארוחות צהרים בריאות ובהן מגוון תבשילים, מאפים, עוגות ומוצרי מעדנייה רבים.
אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב
"הפועלת" ו"אבולעפיה" עושים טעים ביחד
מצד אחד, נצר למשפחת אבולעפיה, שעבד לצד יונתן רושפלד וחיים כהן ובולט בסגנונו המיוחד, המציג מטבח ערבי עדכני. מצד שני, "הפועלת", שהפכה את המנות המוכרות מהמטבח התימני לאטרקטיביות יותר מתמיד. עכשיו שניהם יחד נכנסים למטבח אחד מדי חמישי ומעניקים משמעות חדשה לשורשיהם הקולינריים.
המנות שמציעים השניים כוללות את החידושים למטבח התימני שמביאה עמה "הפועלת", ואת השדרוג שמעניק "אבולעפיה" למטבח הערבי. בין המנות: עוף מפורק בחוויאג' על פיתה תימנית וירק, קבב טלה עשיר על סלט מאשוויה וטחינה של אל-עאייש, ושווארמה מדג ים המוגשת על יוגרט חילבה ופלפל חריף. אלו רק חלק ממגוון המנות הייחודי שמחבר בין השניים ומציג את המטבח השורשי הערבי והתימני בזווית קולינרית חדשנית.
בן יהודה 7, תל אביב

"פומו" חוגגת שנתיים
עם שף מאיטליה 

המסעדה האיטלקית "פומו" עורכת פרויקט קולינרי חד-פעמי לכבוד חגיגות שנתיים לפתיחתה, במהלך 11-9 ביולי (ג'-ה'). במסגרת החגיגות יגיע למסעדה היישר מאיטליה מאסטרו פסטיו, אלסנדרו אלדרובנדי, מומחה בעל שם עולמי להכנת פסטה טרייה ובעל חנות הפסטה הטרייה המפורסמת בסוזרו שבאיטליה.
La Casareccia אלדרובנדי ירקח, ביחד עם הבעלים והשף של מסעדת "פומו" שחר ברנע, מבחר מנות ספישל ייחודיות, הכוללות פסטות טריות ופסטות ממולאות. לדוגמה: מבחר פסטות ממולאות בחמאת מרווה טורטליני עם מחית כמהין, רביולי קרם דלעת, טורטליני בולניה, טורטליני ארטישוק וצ'ילי, פשה לינגוויני לימון עם דג, פסטה פלפל שחור ולימון ברוטב קצ'ו אֵה פפה. את התפריט תלווה מוזיקה איטלקית אותנטית, ויש גם מגוון יינות איטלקים.
הברזל 11, רמת החייל, תל אביב

כתבות נוספות באוכל

0

FEED ME MORIS

מעדניות מבחינתי הן עולמות קטנים של אושר שבהם אני יכולה לשוטט וללכת לאיבוד שעות על גבי שעות. הן תמיד גורמות...

אוכל10 בדצמבר 2019    4 דקות
0

שולחן ערוך

כיסוני ענק במלית בשר זוהי לחמנייה משולשת גדולה במיוחד. הבצק פשוט ומהיר להכנה, ואפשר להכינו ללא שמרים כלל. אני בוחרת...

אוכל4 בדצמבר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה