אוכל

סוד הנתח

אוכל11 ביולי 2019    3 דקות
0

אף שבשר נחשב לחומר גלם שדורש הבנה עמוקה בבישול, כל מה שצריך כדי להצליח בהכנתו הוא קצב מצוין

סוד הנתח
צילומים: פסקל פרץ-רובין

צלי בשר מתובל

מנה של צלי בשר קל להכנה המוגשת לצד תפוחי אדמה עם עשבי תיבול. אפייתם יחד בתנור מאפשרת לתפוחי האדמה לספוג את מיצי צליית הבשר, והשילוב נפלא.
לנתח הבשר:
5 שיני שום • ¾ כף מלח • 6 עלי מרווה טריים • 2-3 כפות שמן זית • 3 כפות דבש/סילאן • ½ כפית גרגירי כוסברה • 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים • 1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג
לפרוסות תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות בעובי 5.1 ס"מ • 1 כף מלח גס • עלים מענף רוזמרין, ללא הגבעול • עלים משלושה ענפי תימין, ללא הגבעול • עלים משלושה ענפי אורגנו, ללא הגבעול • ½ כוס שמן זית • 1 כף תבלין טוסקנה או פלפל אדום גרוס דק ופלפל שחור גרוס • 2 ראשי שום קלופים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (002 מעלות).
קוצצים את השום עם המלח ועלי המרווה על משטח עבודה, עד ליצירת מחית עדינה וריחנית. מעבירים לקערית ומוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית, הדבש והחרדל. מערבבים היטב לעיסה הומוגנית.
מצפים את נתח הבשר בתערובת ומשהים את הנתח לשעתיים. אפשר להכין יום קודם ולהניח במקרר למשך הלילה.
מכניסים לסיר רחב את פרוסות תפוחי האדמה, מכסים במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כחמש דקות, מסננים ומצננים קלות. מניחים בקערה.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מעבירים לתבנית תנור ומשטחים. מכניסים את התבנית לתנור. מעל מניחים רשת בכדי להניח את הבשר שיטפטף על תפוחי האדמה.
מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כשבע דקות. יוצקים מעט שמן זית ואוטמים את הבשר במשך 3-2 דקות מכל צד.
מעבירים את הנתח לרשת שבתנור. צולים כ-52 דקות ומנמיכים את החום ל-081 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 02 דקות.
בסיום הצלייה מניחים לבשר לספוג את נוזליו במשך כ-7 דקות לפני הפריסה. מגישים חם לצד תפוחי האדמה וסלט.

שעועית ירוקה בנענע ושום

את השעועית הירוקה רצוי להשאיר שלמה, כך היא הופכת לתוספת מעניינת. חייבים להקפיד על זמן הבישול.

החומרים (ל-8-6 מנות):
1 ק"ג שעועית ירוקה טרייה • 4 כפות שמן זית • 1 בצל גדול פרוס דק • 6 שיני שום כתושות • מיץ מ-½ לימון • 1 כפית כמון • מלח ופלפל, לפי הטעם • ½-¼ כוס מים • 5 גבעולי נענע קצוצים דק

אופן ההכנה:
מנקים היטב את השעועית הירוקה וקוטמים את הקצוות.
מחממים שמן זית בסיר רחב וגדול ומאדים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
מוסיפים את השעועית ומערבבים. מכסים ומאדים במשך 01 דקות, מערבבים מדי פעם.
מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 03-02 דקות, עד שהשעועית מתרככת. מדי פעם בודקים את כמות הנוזלים, ורק אם צריך מוסיפים מעט מים (יש להקפיד שלא תהיה כמות גדולה של מים). מוסיפים את הנענע ומערבבים. מגישים חם.

כתבות נוספות באוכל

0

קולעות למטרה

חלת גפן החומרים (לחלה אחת): • 055 גרם (4 כוסות) קמח לבן • 061 מ”ל (1 כוס) יין אדום •...

אוכל10 באוקטובר 2019    5 דקות
0

קפה תרבות

אני פריקית של בתי קפה. אני יכולה לשבת שעות עם אספרסו ולבהות באנשים ברחוב, להמציא עליהם סיפורים וליהנות מסגנון הלבוש...

אוכל10 באוקטובר 2019    4 דקות

כתיבת תגובה