אוכל

בוקרה פל משמש

אוכל27 ביוני 2019    3 דקות
0

שני מתכוני עוגות עם משמש, לכבוד העונה הקצרה של הפרי שבא ומיד נעלם. אז תכינו מהר, לפני שייגמר

בוקרה  פל משמש
צילומים: פסקל פרץ-רובין

עוגת משמש הפוכה

היופי בעוגה הרכה והעשירה הזו הוא שאתם יכולים בקלות להפוך אותה לעוגת פרווה, ולהגישה גם בתום ארוחה בשרית. ולקבלת גרסה בריאה יותר, החליפו את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא.

החומרים (לתבנית מלבנית
בקוטר 22X22 או 32X32 ס"מ):
לבסיס העוגה
2 כפות חמאה/ מחמאה/ שמן קוקוס • 1 כף סוכר חום/ גולד • 31-21 משמשים טריים, חצויים לשניים ומגולענים • 2 כפות שקדים מולבנים טחונים • 1 כף פתיתי קוקוס
לעוגה
1 גביע לבן/ יוגורט/ שמנת מתוקה או 002 מ"ל קרם קוקוס • 3 ביצים בגודל L • 1 כפית תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל • ½ כוס שמן או 001 גרם חמאה/ מחמאה/ שמן קוקוס • 5 כפות סוכר חום/ גולד • ½ 1 כוסות קמח (אפשר קמח כוסמין מלא) • 1 שקית אבקת אפייה
לסירופ
¼ כוס מים חמימים • 1 כף סילאן • 3-2 טיפות תמצית וניל
לעיטור
¼ כוס שבבי קוקוס • ¼ כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:
משמנים היטב את תחתית התבנית והדפנות. מפזרים את הסוכר על תחתית התבנית. מסדרים את חצאי המשמש על התבנית בצפיפות, כשהצד השטוח כלפי מטה. מפזרים על המשמשים וביניהם את השקדים ופתיתי הקוקוס.
בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים תוך טריפה נמרצת, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הבלילה על שכבת המשמשים ומשטחים, כך שכל המשמשים יצופו בבצק. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (071 מעלות) במשך כ-04-53 דקות ומצננים.
מצמידים כלי הגשה שטוח אל התבנית והופכים את העוגה. אם שימנתם היטב, העוגה תשתחרר יפה, ואם לא – עזרו לחצאי המשמש לצאת ושבצו בעוגה.
מערבבים בצלוחית את חומרי הסירופ ומשקים את העוגה כפית אחר כפית ברווחים בין המשמשים. מעטרים בפרוסות הקוקוס והשקדים.

עוגת שכבות: קרם גבינה, משמש וג'לי משמש

החומרים
(לתבנית בקוטר 42 ס"מ או 62 ס"מ):
לבצק
2 ביצים בגודל M • ½ כוס קמח תופח מנופה • 1 כף קורנפלור • ½ כוס סוכר • 1 שקית סוכר וניל • ½ כוס שמן
לקרם הגבינה
1 מיכל (052 מ"ל) שמנת מתוקה • ½ כוס חלב • ½ שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
• 1 גביע (052 גרם) גבינה לבנה.
לציפוי
פרוסות משמשים או 1 כוס פרי מרוסק • 1 קופסת ג'לי משמש, מוכן לפי ההוראות שעל גבי האריזה

אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך-בינוני (071 מעלות), במשך כ-02 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים במהירות גדולה את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וחלב, עד לקבלת קצף יציב. מקפלים לתוך התערובת את הגבינה. מורחים את הקרם על העוגה הקרה.
מסדרים פרוסות משמש על שכבת הגבינה, או מורחים שכבת רסק פרי על קרם הגבינה. מכניסים למקרר למשך כשעה. מכינים את הג'לי בהתאם להוראות על גב האריזה ויוצקים אותו בזהירות על העוגה הקרה. מכסים ברדיד אלומיניום ומאחסנים במקרר כחמש שעות לפני ההגשה.

כתבות נוספות באוכל

0

תאילנדית בשוק

המטבח הכי אהוב עליי הוא התאילנדי. כן, אני, בת להורים טריפוליטאים, שטיילה חצי שנה בהודו ולא סובלת אוכל הודי, מכורה...

אוכל19 בנובמבר 2019    4 דקות
0

מחכים לחורף

כבר עבר יותר מחצי נובמבר וחובבי החורף הופכים לחסרי סבלנות. התחזית מבטיחה שהחורף יגיע בסופו של דבר, אבל החלטנו לעזור...

אוכל17 בנובמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה