אוכל

וודקה בכדורים קטנים

אוכל23 ביוני 2019    3 דקות
0

ורד ברלל על הטרנד המולקולרי שלא פוסח גם על הבר - משקאות אלכוהוליים שמקבלים צורת הגשה ייחודית וגם וודקה שעושה עלייה

וודקה בכדורים קטנים
צילום ליאת פדרמן

הטרנד של הבישול המולקולרי כבש כבר מזמן את העולם, זה היה רק עניין של זמן שהוא ידלג לו גם אל הבר. למען האמת, זה אפילו מתבקש, כי מהם קוקטיילים אם לא מרקחות ושיקויים שכל מהותם לחולל קסמים ולהקפיץ את מצב הרוח? על סמך העיקרון הזה חברו בשבוע שעבר: בית הספר לברמנים "זמן אמיתי" והוודקה החדשה "ניו אמסטרדם" – לסדנה על קוקטיילים מולקולריים.
אי אפשר להתעלם מכך. זה גימיק לקבל את המוחיטו שלך בצורת קוויאר, או את הבאקרדי רום בדמות אטריות ארוכות. עם זאת, זה לא באמת עומד בפני עצמו – השימוש בגימיקים המולקולריים מחזיק כעיטור מדליק ומשעשע לצד הדרינק או כחלק ממנה גדולה יותר.
אני חייבת להודות שעבורי זה סוג של הגשמת חלום. תארו לעצמכם שאפשר גם לאכול את האלכוהול שלכם? ה"קווייאר" מוחיטו, למשל, יהיה פצצה כעיטור לסורבה וודקה לימונענע. כך אפשר לאכול את המשקה שלך.
קבלו הצצה מהסדנה:

קוקטייל ROLLING SLICE
המצרכים:
חופן בזיליקום • 60 מ"ל וודקה • 30 מ"ל סירופ פסיפלורה • 20 מ"ל סירופ תות • 30 מ"ל מיץ לימון • 60 מ"ל מיץ אננס • סודה או מי טוניק
אופן ההכנה:
מועכים את הבזיליקום בשייקר, מוסיפים את שאר המרכיבים ללא הסודה, מנערים ומוזגים לכוס קונוס (עד חצי גובה הכוס).לאחר מכן, מניחים סלייס של תפוז ומוודאים שהוא יושב טוב. מוזגים מעליו את הסודה/ טוניק ומגישים.

וודקה סורבה – קוויאר מולקולרי
למתכון הבא תצטרכו סודיום, קלציום ועוד כמה פריטים שלא בטוח שיש לכם בשוטף בבית, אבל אם אתם חובבי המולקולרי או רוצים להפתיע את החברים שלכם בקוקטייל אכיל שיעיף אותם, שווה לרכוש.
מצרכים:
1 כפית סודיום אלגנט • 200 מ"ל מים מינרליים • 200 מ"ל של ליקר קסיס • קצת וודקה • קלציום לקטט
אופן ההכנה:
מערבבים את הסודיום אלגנט עם מים מינרליים. מערבלים בבלנדר למרקם אחיד, מוסיפים ליקר קסיס וקצת וודקה. בקערה  נפרדת שמים מים ומוסיפים קלציום לקטט, ומערבבים עד שכל הקלציום מתמוסס. מטפטפים את הסודיום עם ליקר הקסיס בעזרת טפי לתוך הכלי עם המים-קלציום, ולאחר היווצרות הכדוריות (ה"קוויאר"), ניתן להוציא אותם מהמים בעזרת כף מחוררת.

להכנת הסורבה:
בקערת נירוסטה מוזגים 200 מ"ל וודקה או ג'ין, 45 מ"ל מיץ לימון, 45 מ"ל סירופ קיווי, 200 מ"ל מיץ אננס. מערבבים קלות את כל המרכיבים. לאחר מכן מוסיפים חנקן נוזלי, ומערבבים בעזרת כף עץ או פלסטיק את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד וקפוא לחלוטין. בעזרת כף גלידה ומניחים כדור בכוס מרטיני ומעליו את הקוויאר. מגישים עם כפית קטנה.

חדש על המדף: ניו אמסטרדם
ניו אמסטרדם הוא שמה הקדום של העיר שלימים הפכה להיות ניו יורק (לפחות החלק השיקי שלה…), אבל זה גם שמה של וודקת פרימיום מבית היוצר של גאלו, יצרן האלכוהול האמריקאי. הוודקה הושקה לראשונה כבר ב-2011, ואלינו היא מגיעה ממש החודש. זו אחת הוודקות הנמכרות ביותר בארה"ב, ובצדק אם תשאלו אותי. זו גם הוודקה שליוותה את הסדנה. מענה מצוין ב-VFM (עלות מול תועלת), חלקה, נעימה ומוצלחת בפני עצמה או כבסיס לקוקטייל. אם אתם חובבי וודקה, ובקיץ מי לא חובב וודקה קרה? שווה לנסות אותה. 40% אלכוהול, בקבוק של 750 מ"ל, 49 שקל. בקבוק של ליטר – 69 שקל.

כתבות נוספות באוכל

0

קופסת הפח של אמא

עוגיות לה פטיט אסתר/ סבתא אסתר הקטנה העוגיות הללו מוכרות במשפחתי כעוגיות "סבתא אסתר הקטנה", ונקראות כך על שם אמי...

אוכל18 ביולי 2019    3 דקות
0

שולחן אל מול הים

יש לי וידוי. בכל פעם שאני מגיעה לאזור סי אנד סאן, אני מרגישה לשנייה כאילו אני בסצינה מתוך הסדרה "היפים...

אוכל18 ביולי 2019    2 דקות

כתיבת תגובה